Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Az állami nurave

2009.02.03. 11:32 bede

A siker felé gyorsvonatként robogó pécsi Európakulturálisfővárosa-projekt nem ám az egyetlen örvendetes fejlemény a magyar kultúrpolitika szövevényes világában. Mint az ismeretes, a mindenkori magyar kormányok hagyományosan legsikeresebb szakterületei az ifjúság- és kultúrpolitika szoktak lenni. Így cseppet sem meglepő, hogy a kettő kombinációja igazán fergeteges eredményeket szül.

2009 Magyarországon a Kulturális Turizmus Éve lesz, ami például azt jelenti, hogy aki nyáron Story magazint olvas a szabadstrandon, azt elviszi egy ilyen esetekre kiképzett kommandó. Valamint azt, hogy mindenféle állami intézményeknél elszabadulhat az ötletgyár. Így kaphatta valaki azt a feladatot, hogy találjon ki valamit a fiataloknak, ami kulturális is meg divatos is, ezeket a kis pöcsöket lehetetlen másképp berángatni a színházba.

Ha az ember az 1994-1998 közötti szociálliberális kormányzatot próbálja asszociálni egyetlen magyar együttessel, nyilvánvalóan az Anima Sound System jut eszébe. Akkor még divatos volt a tolerancia, a másság tisztelete és szeretete, valamint a langyos elektronikus tánc- és popzene. Új idők azonban új hősöket kívánnak, és ahogy a jelenlegi magyar miniszterelnök példképe, Tony Blair mindent elkövetett, hogy rezsime összekapcsolódjon a Cool Britanniával, úgy kellene valami hasonló ennek a mostani bagázsnak is.

Ahogy a fenti kép szépen illusztrálja, 2009 az állami nurave éve lesz. Aki esetleg nem lenne naprakész a kérészéletű ifjúsági szubkultúrák világában, annak csak annyit kell tudnia, hogy a nurave nyugaton három éve divatos, neonszínű ruhák viselésére, hangos techno-muzsikára és erőltetetten hedonista bulikra épített stílus volt. Mivel a magyar állam azért mégsem egy sarki kokaindíler, a fenti képet styloló stylist nagyon ügyesen nem hangsúlyozta ki a stílus extrémebb vonásait, és ahogy a balról második lányban ügyesen kombinálva lett a magyar népviselet és a modern klubkultúra.

Mi jöhet ezután? Augusztus 20-i Kollektiva-party a Felvonulási téren? Hiller István a 2009-es Coollistán?

Szólj hozzá!

Címkék: kulturpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr80919910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása