Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Orbán Viktor évértékelő beszéde

2009.02.16. 07:25 Pageréty Irma

Alig néhány perccel Gyurcsány Ferenc beszéde után újabb felbecsülhetetlen értékű dokumentumot fújt be szerkesztőségünk ablakán a metszően hideg februári szél. Orbán Viktor hagyományörző évértékelő beszédeinek 2009-es kiadását annak elhangzása előtt két teljes nappal tudjuk leközölni. Olvassák áhítattal!

-------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszönöm, hogy meghívtak, immár tizenegyedik alkalommal. Köszönöm mindazok figyelmét, akik kíváncsiak a politikára. Most, amikor az országban az a kérdés visszhangzik, hogy lesz-e egyáltalán holnap. Nem kis feladat ilyenkor szónokló politikusra figyelni, nem kis elszántság kell úgy dönteni, hogy az ember meghallgatja a másikat. Meghallgatja a másikat, miközben magának is annyi baja van, hogy napestig mondhatná, nem érne a végére. Köszönöm tehát mindenkinek, hogy időt és figyelmet szentel ennek a beszédnek.

Úgy vagyunk ezekben a napokban, kedves barátaim, mint a repülőről kiugró ejtőernyős, akinek elromlott az ernyője. Elromlott az ernyője, és szinte bizonyos benne, hogy nem fog kinyílni. Nem fog kinyílni, és ezért darabokra töri magát. Lepereg talán az egész élete a szeme előtt, a családjára gondol, a szeretteire, akik fontosak neki. Nem is tudja talán eldönteni, hogy saját közelgő tragikus végét féli-e jobban, vagy a családtagjaiét. Nem rejtem véka alá, hogy én sem érzem magam sokkal jobban.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Néhány évvel ezelőtt talán suta leegyszerűsítéssel úgy foglaltam össze az előttünk álló célokat és lehetőségeket, hogy „három gyermek, három szoba, négy kerék”. Nos, úgy vélem, hogy a beszéd frappánsságán mindig lehet vitatkozni, az azonban kétségtelen, hogy sokak vágyait foglaltam így össze. Ezek a vágyak akkor reálisnak tűntek. Mára mi a helyzet? A helyzet az, kedves barátaim, hogy a gyerek ebédjét nincs pénz befizetni, a szobákat visszaveszi a bank, és a kerekek gyártását leállították. A reális célok helyébe rémálmok léptek. Rémálmok, amelyek nappal támadnak, százezreket és milliókat.

Bárhol fordulok meg az országban, mindenki fél. Félnek falun a gazdák kilépni a portájuk elé, mert nem tudhatják, hogy a tegnap elültetett vetemény megvan-e még. Félnek az orvosok a városban, hogy holnap lesz-e még hol gyógyítani, vagy az ő kórházukat is bezárják. Félnek a tanárok, hogy megverik-e őket, félnek a gyári munkások, mert kidobták már a kollégáikat, és holnap rájuk kerülhet a sor, félnek a családapák, hogy tudnak-e enni adni a családjuknak. Félnek a nyugdíjasok, mert előttük omlik össze egész életük munkája, és félnek a fiatalok, mert semmit sem ígér nekik a jövő.

Mindenki fél ebben az országban, kivéve a kormányt. A kormány nem fél csak, az a kormány, amely ezt a szomorú és félelemmel teli világot létrehozta körülöttünk. Egy olyan világot, ahol nem kell félniük a hazugoknak, nem kell félniük a tolvajoknak, nem kell félniük a bűnözőknek. Mindenki másnak viszont félnie kell. Mindenki másnak félnie kell a hazugok hitszegésétől, a tolvajok enyves kezétől és a bűnözők támadásaitól. Ezt érte el a kormány. Ez a kormány mérlege. A serpenyő egyik felében a bűn mindenáron való mentegetése van, a másikban az igazak megtörése és megalázása.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Éppen húsz esztendeje nagyszerű dolog történt Magyarországon. Elhittük és elhihettük, hogy eztán minden másként lesz. Elküldtük az orosz csapatokat. Elhittük, hogy a rendőrtől ezentúl nem félnünk kell, hanem bizalommal fordulhatunk hozzá. Elhittük, hogy a gyermekeinkre egy szabad és jobb világ vár, ahol a tehetségesek tehetségük szerint, az elesettek pedig szükségleteik szerint számíthatnak az országra. Éppen húsz esztendeje történt.

És mit látunk, ha körbenézünk? Az oroszok úgy játszanak az országgal, ahogy akarnak, megbéníthatják az országot, egyetlen döntéssel. A rendőreinket arra kényszerítik, hogy ne a bűnözőket üldözzék, hanem a hatalmaskodó hazugokat védelmezzék. A gyermekeinknek nem ígérhetünk semmit. A tehetségeseket gúzsba kötik, elűzik az országból, az elesetteket pedig hagyják elsorvadni. Ezerkilencszáznyolcvankilenc és kettőezer-kilenc: mennyi erőfeszítés és álom foszlott szerte.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Elhittük, hogy a világ megváltozhat. Akik miatt meg akartuk változtatni a világot, azok azonban itt maradtak. Itt maradtak, és basáskodnak. Basáskodnak és kioktatnak. Kioktatnak, hogy a fekete az fehér, csak nem látjuk.

Engedjék meg, hogy felidézzek egy régi, szomorú viccet. Az 50-es években megkérdezi a tanárnő a gyerekeket, hogy mennyi burgonyát termeltek a Szovjetunióban a múlt évben. Pistike jelentkezik, és azt mondja, annyit, hogy ha egymásra tennénk azokat a Vörös téren, felérne az Isten lábáig. A tanárnő szörnyülködve megszidja a nebulót: De hát Pistike, nem elmagyaráztam már ezerszer, hogy nincs Isten? Erre a diák: Miért, krumpli van?

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Ugyanaz a pökhendi, csak a saját pecsenyéjét sütögető, az országot ernyő nélkül a repülőgépről kilökő hatalom basáskodik Magyarországon, mint amelyiktől húsz esztendővel ezelőtt szabadulni akartunk. Visszajöttek, és önfeledten ülik gúnyos torukat. Hazudnak, ígérgetnek, de már senki sem hisz nekik. Senki sem hisz nekik. Maguk sem hisznek maguknak, csak megszokták, hogy engedelmesen megtapsolják egymást, mert így tanulták. Egyet azonban mi is megtanultunk: kutyából nem lesz szalonna.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Mit tehet az ejtőernyős, aki zuhan ki a repülőgépből, és nem nyílik ki az ernyője? Imádkozik, és megvizsgálja, hogy létezik-e bármilyen lehetőség, hogy esetleg ne a legrosszabb történjen. Az ima mindig hasznos, ne mondjunk le róla mi se.

Azonban tennünk is kell valamit. Tennünk kell, ahogy tettek valamit a saját érdekükben Ferencváros polgárai, akik a leghidegebb fagyos januárban is elmentek szavazni. Elmentek szavazni, miközben ezer aggódás és félelem nyomorította meg életüket. Elmentek szavazni, és egyértelműen kifejezésre juttatták, hogy elegük van a basáskodókból. Kifejezték, hogy elegük van azokból, akik ernyő nélkül kilökték őket a repülőgépből.

Tett valamit Kerékjártó Imréné vasszentrákosi ápolónő, aki saját kezében viszi ki nap mint nap a falu szociális otthonából az időseket, miután a kormány beolvasztotta és eladta a kerekesszékeket. És tett valamit Molnár Sándor lakatos is, aki beállt polgárőrnek, hogy megvédje szomszédjait az elharapózó bűntől.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Úgy vagyunk, mint voltunk. Úgy látszik, hogy az embernek nem elég egyszer átlépnie a saját árnyékát. Úgy látszik, hogy nem volt elég egyszer elkergetni a basáskodókat, nem volt elég egyszer kiállni a szabad világért. Eljött az idő, hogy ismét összefogjunk. Ismét össze kell fognunk a szabadságunkért, gyermekeinkért és szüleinkért, mert ha az folytatódik, ami most van, akkor itt semmise lesz. Isten óvjon minket, Isten óvja Magyarországot!

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

------------------------------------------------------------------------------

25 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz orban viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr27945522

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.03.13. 18:04:16

Alig használt Orbán új szlogenjeOrbán új szlogenje az "Új irány Magyarország" valahonnan már ismerős. Bár ez előzőleg sem volt másként. Emlékszünk, néhány éve Orbán Viktor nagygyűlése Hajrá Magyarország! -gal ért véget. Kissé kínos volt, me…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Cica75 2009.02.16. 10:40:55

Érdekes, a másik beszéd fake-nek tűnik, ez viszont egy-az-egyben olyan, amit simán elmondhatna (el szokott mondani).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.16. 10:49:47

Lehet, hogy ezt is paródiának szántátok, mint a gyurcsányost, de túl jól sikerült. Ha nem itt és most lenne, hanem egy normális újságban az elhangzás után, simán elhinném, hogy valóban ezeket mondta Orbán, mert teljesen beleillik a stílusába.

Nikorene 2009.02.16. 10:52:50

Ez photoshop, hiányzik a "kedves barátaim"....

Daniel Bell 2009.02.16. 10:56:27

Szerintem mindkettő teljesen valóságos.

mnandy 2009.02.16. 10:58:56

@Nikorene:
szerintem hiteles és pontos :)

-
Úgy vagyunk ezekben a napokban kedves barátaim, mint a repülőről kiugró ejtőernyős, akinek elromlott az ernyője.

- Mára mi a helyzet? A helyzet az, kedves barátaim, hogy a gyerek ebédjét nincs pénz befizetni,

karelgoot 2009.02.16. 11:01:43

Sajnálatos módon kimaradt a beszéd egy része melyben saját tetteiről számol be az örökös miniszterelnök.

"Tett valamit Kerékjártó Imréné vasszentrákosi ápolónő, aki saját kezében viszi ki nap mint nap a falu szociális otthonából az időseket, miután a kormány beolvasztotta és eladta a kerekesszékeket. És tett valamit Molnár Sándor lakatos is, aki beállt polgárőrnek, hogy megvédje szomszédjait az elharapózó bűntől."...."Még mielőtt megszólnának, természetesen én is tettem valamit. Péneteken disznót vágtam az EU-s előírásoknak megfelelően.
A 360 kilónyi élő állatból részben sajátkezüleg készítettem, sonkát, kolbászt, egyebet.
Akarnak egy jó kolbász receptet?
Végy 100 kiló húshoz..."

Az évek meg a rutin 2009.02.16. 11:02:45

A pártelnök úr mindig idézettel nyit pl. Wass Albert írta valahol, hogy... vagy Uhrin Benedek énekelte egyszer azt, hogy... és jön a szövegösszefüggésből kiragadás nemes művelete.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.02.16. 11:08:36

Ez tisztára mintha Buddha egyik beszédének az átirata lenne.. azokban azért voltak az ismétlések, hogy a hallgatóság könnyebben megjegyezhesse!
Talán kevés volt az utalás a rendőrterrorra.

msmester 2009.02.16. 11:10:42

Abszolút hihető, ellenben a Gyurcsányossal, ami egy klasszikus Szily féle agyament paródia (ettől még persze jó ;)).

De ez még beszédnek sem olyan szar, teljesen vállalható fordulatok vannak benne, ellenben nincs benne még utalásszerű cigányozás sem. Igaz, a mondateleji átívelős ismétlés kicsit túl gyakran fordul elő benne, de lehet, hogy ez csak olvasva zavaró.

Követelem, hogy Szily és az Index vezérkara írja Orbán beszédeit a jövőben! ;)

mangorlo 2009.02.16. 11:11:47

ez a jó benne h már nem lehet tudni fake vagy nem. de ki a faszt érdekel ez a 2 pöcs?

tam-tam 2009.02.16. 11:18:00

Majdnem tökéletes. Zavarba ejtô ez az ejtôernyô. A Karinthy/ Így írtok ti Tehetségkutató Pályázaton azonban nem kapná meg a maximálisan adható 10 pontot. Mi volt a cél: a mimikri, vagy a paródia. Mimikrinek sematikus, paródiának nem eléggé sziporkázó? Én 8.6 pontra értékelem.

2009.02.16. 11:27:33

Ezt mondta volna?
Meg vagyok rendülve...

köcsögömszéken 2009.02.16. 11:32:25

ez nem lehet viktor beszéde.
túl rövid.

is 2009.02.16. 11:35:12

az az érdekes, hogy a Gyurcsány-beszéd végén ott a FIDESZ program, és az egészen üt, mert szerkezeti reformnak az örök állami egészségbiztosítás bizony kemény, vedd észre, hogy a radikális adócsökketnésből emiatt hogyan lesz adóemelés . Orbán meg sose mond semmit konkrétan, ebben a beszédben sincs semmi.

mondjuk a két írás stílusa merőben különbözik: a Gyurcsány az egy persziflázs, az Orbán meg egy szelíd irónia, ha egyáltalán. vagy esetleg egy pár évvel ezelőtti tényleges beszéd? ki tudja, olyan egyformák.

hungaryhungary 2009.02.16. 11:41:55

Orbán beszéde fantasztikus mindig!!! Valami ilyesmit várok Tőle!

Rav Antal 2009.02.16. 12:10:06

De gecik vagytok!

Most 30 szövegíró dolgozhat két napig, mire írnak egy teljesen "új" beszédet! Szerintem lelőttétek az ejtőernyős képüket.

márvesztes 2009.02.16. 13:15:30

Minek 30 szövegíró, ha van ez az egy?

Schakal 2009.02.16. 15:17:19

Küld el neki, szerintem simán elmondja! ;-)

hosszú lépés 2009.02.16. 16:12:08

Nem is értem miért gondolja bárki is, hogy másikat kell írni. Megírták az elején, befújta a szél az ablakon. Előfordul az ilyesmi, még ha csak igen ritkán is. Ez a beszéd, Viktor majd feldobja kicsit a személyes varázsával. Aki szorgalmas addigra megtanulja a refrént és együtt mondja vele a tv előtt.

Fletót meg 2 év plusz ÁFA fegyházért megdobálják majd tojással, mert megsérti a szomáliai törzsfők tanácsát.

Nápolyi maszti 2009.02.16. 18:26:30

Lagymatag, sótlan szöveg, ennél még Orbán is jobbakat szokott mondani. Gondolom, a kiegyensúlyozás szándékával került be, a Gyurcsány-beszéd mellé. De míg abból süt az utálat, ezt elnéző szeretet lengi be. Olyan benyali főnökparódia-féle egy vállalati ünnepségről.

Thomas Rattler 2009.02.16. 23:40:22

Mi a gond ezzel a beszéddel!?
Hemzseg ugyan a képzettársításoktól és a képies hasonlatoktól de ez abszolúte nem probléma.
Ez a helyzet,- ennyi.

sys 2009.02.17. 01:31:56

sztem ez sokkal-sokkal visszafogottabb és jólfésültebb, mint egy átlagos orbán-beszéd. ellentétben a másikkal, ugye, ahog azt már előttem sokan kifejtették. a szerzők igazán reflektálhatnának erre...

_@o\" 2009.02.17. 09:11:23

komoly rendes paródiával várni kell a 2010 utáni időkig, akkor és utána már lesz miről parodizálni, addig marad ez a majdnem gumor

Monty.Python (törölt) 2009.02.22. 10:01:21

Ha már politika, legyen vicc! :))
tiaramagazin.hu/page/pepin_sogor_dragan_add_az_eleted

(bár nem elvitatva, hogy a fenti cikk is hozza az alcsúti fociakadémia atyjának gondolatait ;-DD)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.03.13. 18:03:29

A valódi évértélőben az "Új irány Magyarország" szlogenje valahonnan ismerős volt. Akit érdekel honnan: fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/13/alig_hasznalt_orban_uj_szlogenje
süti beállítások módosítása