Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Őrületes sajtóközlemény: Ibrahimovics az új Bono

2009.03.11. 17:33 K. Funky

Sok dolgot megéltünk mi már, és még többet tudunk elképzelni, de van, ami a legvadabb álmainkat is felülmúlja. Azt például soha nem tudtuk volna, hogy létezhet olyan magyar párt, amely éppen a Dalai Láma, az Internazionale focicsapata, Sebestyén Márta, valamint a jellegzetesen magyar ördögbotos-goás hippimozgalom metszéspontjában helyezkedik el. Pedig van, ráadásul az a Humanista Párt az, amely legutóbb éppen Tamás Gáspár Miklós hathatós támogatásával szerepelt le a ferencvárosi időközi választásokon. Az alábbi sajtóközleményt mindenkinek küldjük, aki jobban szereti a virágokat a tankoknál, aki meg csak rajong a desztillált ostobaságért, annak pláne.

Közös platformon őszentsége Dalai Lama, Sebestyén Márta, és az Inter

Világmenet-kampányt indítanak az Erőszakmentesség élő jelével

Sajtóközlemény, 2009. március 10.
Kiadó: Humanista Mozgalom
Szóvivő: Szigeti Balázs, 30-XXX-YYYY

A nukleáris leszerelésért, háborúk leállításáért, megszálló csapatok kivonásáért, a külföldön állomásozó magyar katonák hazahozataláért szállnak síkra 2009. március 21-én, 22-én és 23-án azok, akik hatodik éve fáklyás élő békejeleket alkotnak a főváros és az ország több pontján. A demonstrációsorozat üzenetében kiemelt helyen szerepel a hazánkban tapasztalható intolerancia és erőszak elleni küzdelem fontossága is.

Az idei békejelek egyben indító eseményei a Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért elnevezésű globális kampánynak. A Világ Körüli Menet 2009. október 2-án Új Zélandon indul, 98 országon halad át, többek között az ex-jugoszláviai területeket, Izraelt és Palesztínát, a nyugat-afrikai országat érinti, és Argentínában, az Andokban ér véget 2010 elején. Magyarországra 2009. november 4-én ér a menet. A 300 városban, amelyeket érint, különböző rendezvények, demonstrációk, koncertek, események kerülnek megrendezésre. Az eseménysorozatot számtalan híresség is támogatja, úgymint: Sebestyén Márta, Zavada Pál, Osvárt Andrea, Szalóki Ági. Világszerte támogatását fejezte ki a Dalai Lama, Desmond Tutu, Michele Bachelet chilei-, Stjepan Mesic horvát elnökök, Helen Clark volt új-zélandi miniszterelnök, Viggo Mortgensen színész vagy éppen az Inter Milan labdarugócsapat.

Március 21-én többszáz fős élő erőszakmentesség-jeleket és békejeleket fognak alkotni nyolc színhelyen: Budapesten a Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében, a Szent István téren, valamint Debrecenben, Szolnokon, Szentendrén, Egerben, Miskolcon, és Pécsett. Március 22-én, vasárnap a Hősök terén tartott Erőszakmentesség jelben fognak csoportosulni az erőszak ellen kiálló erők, egy különleges hangulatú demonstráción. Hétfőn Szegeden, a Dóm téren alkotnak élő Békejelet.

Az élő, fáklyás Békejel a Hősök terén 6 éves. A budapesti Békejel 2004-ben 750 fáklyás emberből, 2005-ben 1575, 2006-ban 3570, 2007-ben városszerte négy színhelyen összesen 3900, 2008-ban több mint 5000 fáklya gyulladt a fővárosban. A Békejelek képei bejárták a világsajtó legjelentősebb orgánumait, a BBC-től és CNN-től, Ausztrál, Izlandi és Argentin újságok címlapjáig.

A szervezésbe eddig bekapcsolodott szervezetek: Amensty International, Civilek a Mecsekért Mozgalom, Európai Sors-Társak, Fair Trade, Greenpace, Ifjú Humanisták, Humanista Párt, Humanity's Team, Labrisz, Kultúrák Humanista Központja, Lehet más a politika, Magyarországi Munkáspárt 2006, Szülők Háza.

A Világ Körüli Menet 6 kontinensen, 90 országon keresztül 160.000 kilométert tesz meg 90 nap alatt. Jelenleg 215 városban szerveződik a menethez kapcsolódó 418 kezdeményezés 1055 szervezet, 159 oktatási intézmény részvételével. A kezdeményezést támogatásáról biztosította 4 államfő, 72 polgármester és 479 neves személyiség.

Nagy felbontású, szabadon felhasználható békejel fotók:

Békejel 2oo7, Hősök tere, fáklyagyújtás előtt:
http://www.europeforpeace.eu/images/upload/BUDAPEST_Heroes_Square_1.JPG

Békejel 2oo7, Hősök tere, fáklyagyújtás után:
http://www.europeforpeace.eu/images/upload/BUDAPEST_Heroes_Square_2.JPG

Videó:
Békejel 2oo7: https://www.youtube.com/watch?v=FkY5nRsbzMQ

honlap:
www.vilagkorulimenet.hu 

3 komment

Címkék: orult sajto humanista part

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr18996468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopiás Attila Steve 2009.03.12. 01:25:04

A reklámot köszönjük, nagyon kedves. Index főoldalnak mindig örülünk. :+)

Pontosítást csak azért írnék, ne mondhassa senki, miért nem szóltunk ha hülyeséget írnak rólunk. Se HM se HP szóvivő nem vagyok, de így barátilag hátha releváns.

A Humanista Mozgalom egy nemzetközi, aktív erőszakmentességet népszerűsítő önkéntes áramlat. Ezek az önkéntesek számos különböző csoportot és kampányt hoztak létre világszerte és itthon is, attól függően, hogy milyen témában, területen szeretnének tevékenykedni. Ez lehet kulturális, társadalmi pl a hajléktalanságtól a környezetvédelmen át az oktatásig, vagy éppen lehet politikai is. Hogy érthetőbb legyen: a Humanista Párt gyakorlatilag a különböző humanista csoportok, kampányok és önkéntesek politikai platformjaként működik, azon civil aktivisták által fenntartva, akik az egyéb kampányok mellett erre is figyelni akarnak. Civileknek van pártja és nem fordítva - tudom, ez szokatlan.

Ráadásul a párt ebből kifolyólag azokkal a dolgokkal - béke, valós demokrácia, szolidáris szociális/gazdasági rendszer, sokszínűség - foglalkozik, amivel párton kívül is foglalkozunk, amit fontosnak tartunk. Tudjuk, hogy cikik vagyunk ezzel, hiszen egységes elvárás minden párttól, hogy kizárólag olyan témákban és azt mondja, ami ahhoz kell, hogy többen szavazzanak rá, a többi nem számít, hát ez van, legföljebb nem olvadunk be a mostani politikusok közé. :+)

A választási eredmény meg... Speciel az, hogy a HP volt az egyetlen induló párt, amit semmilyen hivatal nem cseszett meg semmilyen szabálytalanság miatt (3 párt kizárva, 5 másik különböző dolgok miatt elmarasztalva), nekem önmagában fél siker volt. Persze attól, hogy pénz és médiatámogatottság nélkül pusztán civil lelkesedésre építve 4%-ot értünk el három hónap alatt, lehet szomorkodni, a kerületi kampányteam egy borzasztó minőségű mobilos fotó tanulsága szerint valami ilyen kedvben volt a választások estéjén:
photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2072/237/29/672740019/n672740019_2452407_3668.jpg

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.03.13. 12:55:50

Nem tudok komolyan venni egy olyan szervezetet, amelyik "o" betűt használ zérus számjegy helyett. És akkor ez még csak szintaktika.

@KA_Steve: ha így nézzük, az is siker, hogy ugyanakkora eredményességgel dolgoztok a világbékéért, mint a jóval nagyobb médiahátszéllel rendelkező szépségkirálynő-jelöltek. Azaz o.

Mindenesetre igyekezzetek, hogy legyen ott a ti jelöltetek neve, amikor ikszelnem kell, jók az esélyeitek nálam.

leon, a proli 2009.03.13. 17:23:22

haszontalan hippik, keressetek valami rendes munkát! :DDD
süti beállítások módosítása