Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Kell egy kutatóintézet

2009.03.19. 14:40 K. Funky

Mire vágyhat egy politikus? Nőre? Pénzre? Hatalomra? Ugyan. Minden politikus életének álma egy "független" "kutatóintézet". Nem olyan, amelyik párthoz vagy ideológiához kötődik, hanem amelynek egyetlen feladata a politikus személyének védelme. De úgy, hogy azt még a tetszőleges afrikai diktátorra vigyázó elnöki gárda is megsüvegelje.

Hogy miről beszélünk, azt csodálatosan példázza Böcskei "Dessewffy" Balázs cikke a mai Népszabadságban. A Demos Magyarország kutatója kíméletlen őszinteséggel áll ki Gyurcsány Ferenc mellett, azzal a feltett szándékkal, hogy cáfolja a mondatot, amelyet kulturált társaságban ma már focipályán elszenvedett sérüléskor vagy egy rosszul sikerült ebéd alkalmával is illik elordítani: Gyurcsány a hibás!

Ha jól értelmezzük a cikk kissé konfúz elejét, Böcskei cikke a híres kommunistát, Földes Györgyöt oktatja ki, mert munkatársai, akik feltehetőleg szintén kommunisták, a tegnapi Népszabadságban felvetették, Gyurcsány távozásának esetleg, talán, talán-talán-talán akár lehetne valami pozitív következménye is.

Böcskei már a rajtnál beveti az adu ászt, a magyarnemzetezést, cikke azonban a továbbiakban sem puhul egy cseppet sem, sőt. Kedvenc részleteink:

"...az MSZP, amely 2008 májusától a rendszerváltás óta soha nem látott komolysággal vette tudomásul, hogy kormányoznia kell, hiszen a választói felhatalmazás egy cselekvőképes kormánynak szólt."

"Az idő haladt, az MSZP felnőtté érett, és nem dőlt be a morális pániknak."

"...mi jellemez egy felelős, tanulékony, önreflexív politikust. Programja és víziója van, s ha miniszterelnök, úgy program-felülvizsgáló képességgel is bír. Nem vita tárgya, hogy mindezekkel a miniszterelnök rendelkezik, s ez a magyar politikai osztályban elég ritka."

"Mit mutatnak a tények? Az adóügyi bejelentések, a START programok vagy a közfoglalkoztatási rendszer átalakítása éppenséggel nem a bátortalanságra vagy a cselekvőképtelenségre utalnak"

"Az egyensúlyozás - különösen egy mindinkább neoliberális SZDSZ-szel szemben - nem kedvezett egy töretlenül ívelő politikának. "

És valahol középen elrejtve a legszebb:

"A baloldali szavazók körében jóval népszerűbb Gyurcsány, mint pártja. Ezzel a miniszterelnök soha nem élt vissza..."

Tehét létezik olyan, ami jobb még egy feltétlenül támogató "kutatóintézetnél" is. Egy olyan "kutatóintézet", amely akár saját pártunk eltévelyedésen gondolkodó báránykáit és képes figyelmeztetni: ne játszadozzanak a tűzzel. Ne háborodjon fel senki. Ez már tényleg, a legöszintébben, minden "de" nélkül, egészen egyszerűen kurva vicces.

30 komment

Címkék: mszp media gyurcsany ferenc nepszabadsag demos dessewffy tibor bocskei balazs

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr621012061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acmee 2009.03.19. 15:52:45

nem, nem "kurva vicces"

inkább a kurva siralmas jelzőt használnám rá. Itt van 2009 eleje, és elkezdték "írni a programot" a "droidsereg" számára...

Amire gondolok: Egy év múlva választás, lassan elkezdik szétszórni a szociális hálóba az IMF hitelt, verik a mellüket, h milyen kurvajól lekezelték a válságot, sajtót pénzelnek az mszp dicsőítésére, mondván "úgyse' nyerünk mégegyszer", aztán majd a keletkező _még_nagyobb kupac szart majd ellapátolja a viki. Aztán a köv. választáson megint visszaveszik a botot. A nép szájában megint az ő botju fog lógni...

Hány év szopóág kell még a magyarnak, hogy rájöjjön, ez a politikai elit képtelen értelmes dolgot kifacsarni magából... Becsületeset meg főleg.

Leskelődő 2009.03.19. 15:53:08

Intelem:
A kutatóintézetet pediglen egy predátor vezesse!

"Mi az a predátor? Ezt minden négyéves gyerek tudja, csak a Természettudományi Múzeum szakemberei nem: egy pókállkapcsú és szociológusfejű, gonosz űrlény. Legújabb kiállításukon mégsem egy tízszeres életnagyságú Dessewffy Tibort állítottak ki, amint fogókarjával magához ránt egy éppen ötmillió forint alatti tanulmányírási lehetőséget, hanem egy földigilisztát zsákmányoló óriásvarangyot."

index.hu/tudomany/2009/03/18/predator_szarmazasu_volt-e_charles_darwin_/

(Ld. még a tea-kör aktuális bejegyzését

konzervativok.blogspot.com/)

Karcolt lendület 2009.03.19. 17:07:46

"...program-felülvizsgáló képességgel is bír."

Basszus és megmagyarázza a két hetenként meghirdetett "mostmár tényleg világmegváltó" programokat. ROTFL

blacklord 2009.03.19. 17:09:03

Hú bmeg, ezt el se hiszem, hogy valaki képes ilyeneket leírni... Ez...nagyon...durva.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.19. 17:25:56

Az én kedvenc részemet kihagytátok: "Felesleges félévekre előre kommunikációs stratégiákat gyártatni, a mindennapok úgyis felülírják a politikusi szándékot."

Eddig én csak félévente újabb kommunikációs terveket láttam Feriéktől.

Teddypompom 2009.03.19. 17:34:39

A cikkíró kifelejtette megemlíteni a miniszterelnők "útfüggő terveit".

Reggel óta próbálok rágyönni hogy mik lehetnek azok.....!?!

segabor 2009.03.19. 18:09:41

A következő mondatok kimaradtak valamiért az idézetek közül:

Éljen a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság! Síkra szállunk a szocializmus vívmányai mellett! Előre a pártért, a népért!

café 2009.03.19. 18:19:03

Ez tök jó beszólás, meg is érdemlik. Csak könyörgöm, akkor ugyanezt a vehemenciát Stumf Századvég István minden megszólalásánál is. Az is egy intézet, amely valahogy szintén hmm nehezen bírkózik meg a távolságtartás és függetlenség valóban nehéz feladatával.

Ami olyannyira nehéz, hogy láthatóan még a Képviselő Funkynak sem megy tökéletesen. Gyf-ről 10, szdsz-ről 7, Orbánról szól 2 post. A kiegyensúlyozott humor.

rg68 · http://www.avarositanya.hu/site/ 2009.03.19. 18:22:10

Dessewffy Tiborról írta néhány évvel ezelőtt a Népszabadság, hogy "seggnyaló kurzusértelmiségi".

index.hu/velemeny/eheti/ehet831/

Az értelmiségit le is lehet vonni, marad a seggnyaló kurzus, egy szánalmas figura, a megmondóemberek legalja.

szonomi 2009.03.19. 18:32:28

Az is minden intelligens ember hite lesz nemsokára,hogy Magyarországon át kell engedni a politikát teljesen az alantas elméjűeknek.
A mai magyar parlement nívója már azt bizonyítja,hogy ez a hit majdnem teljesen győzedelmeskedett.
ADY ENDRE

ben2 2009.03.19. 18:41:57

Néhány szemelvény a cikkből:

"Érdemes azt is górcső alá venni, hogyan állt az MSZP támogatottsága mielőtt Gyurcsány 2004 nyarán átvette a kormányrudat, és mi a helyzet most. Ha megfelelő mércét alkalmazunk, nem annyira tragikus a kép."

Muhaha. A lényeg a "megfelelő mérce" alkalmazásán van tehát. Akik velünk vannak, azok a "megfelelő mércét" alkalmazzák!

"Egyébként sem ildomos egy 80 éve nem látott globális válság idején mért közvélemény-kutatási adatot alapul venni egy politikus középtávú sikerességének "bemérésekor"."

Medgyessy eltávolításakor azért ildomos volt, hacsak nem (SZDSZ-es) korrupciós ügyek álltak a háttérben, de hát egy kutató csak nem feltételez ilyet.

"A kormányzás minden hibája nem varrható egy kormányfő nyakába."

Kivéve, ha az illető Orbán Viktor ugye?

"Húszéves lesz a párt, az utóbbi fél évben sokkal inkább komolyodott, mintsem öregedett volna."

Inkább 60 éves, mert jogfolytonos az MSZMP-vel ugyebár. A pártvagyon jól jött, a politikai örökség nyilván kevésbé. Egy mezei párttagnak persze elnézhető, hogy csak a kellemesre emlékezik, egy kutatónak nem annyira.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.03.19. 18:45:08

Ha az idézett cikk szerzőjének jó a szimata, a következő választásokon a szocialisták fognak nyerni; mert különben miért nyalna be Gyurcsánynak csontig?

Mert egy ilyenre még Rákosi Mátyás is azt mondta volna: "na, hát azért kicsit túloz az elvtárs".

BTW én más állásponton vagyok, én várok valamire... re.blog.hu/2009/03/06/mszp_puccs

kafferbivalybalamber 2009.03.19. 18:58:43

@café:
Ha nem tűnt volna föl, hét éve az MSZP/SZDSZ van kormányon. Ezért aztán főképpen velük foglakozik az értelmesebbje. (Például: a humor legyen ellenzéki, ahogy Farkasházy elvtárs említette volt.)
Lehet persze fikázni az ellenzéket is, vagy azon humorizálni, esetleg tanulmányt írni róla, hogy hű, de rossz ellenzék, vagy benyalni a kormánynak, lásd a blogpost tárgyát.
Csak nem annyira elegáns.

Rwindx 2009.03.19. 19:11:49

Akármilyen szomorú is, én jót röhögtem :)

pucros 2009.03.19. 19:36:02

Teljesen jogos, hogy Gyurcsány népszerűbb mint a pártja. Valójában a bénaságát kizárólag az MSZP-nek köszönheti, és egy Fidesz élén igazán nagyot tudott volna alkotni. Ott szófogadó erők vannak.

Sajnos a demokrácia nem maga az abszolút jó. Egy demokratikusan működő hadseregről könnyű belátni, hogy katasztrofális lenne, de ha a kormánypártban van fejlett belső demokrácia, az sem valami üdvös. Részint mert bele van kódolva az ország számára költséges huzavona, részint pedig mert nem önrendelkezésre alkalmazzák a demokráciát, hanem afölötti rendelkezésre, hogy a mi javainkkal végül is mi legyen, hazavigyék-e vagy pedig ne hagyják meg nekünk.

Őszödön tuti hogy szíve szerint azt mondta volna, hogy elkúrtátok, hazudtatok. Ebből nemcsak elkúrtuk és hazudtunk lett, hanem azt is szó nélkül tűrte, hogy egy ország szemében legyen egyedül ő az elkúró és a hazug.

De ez már rég nem számít. Most mindez annyit jelent, hogy nem elég Gyurcsánynak mennie: a parlamenti mandátumokat kell minél előbb újraosztani.

osborne 2009.03.19. 19:38:35

amúgy egyetértek BB-vel, meg ne próbálja az MSZP most vagy nyáron dobni Ferit, rá szükség lesz 2010-ben.

kacsasult 2009.03.19. 20:38:41

Ugyan, számít még az, hogy ki és mit ír az egyre unalmasabb Népszabiban? Ki olvassa ma már ezt az újságot az egymás köldökét jól ismerő ballib értelmiségen kívül?

tcom 2009.03.19. 21:39:02

@kacsasult:

Azért nem ártana elolvasni egy számot. Meglepődnél. Ne számítsál Magyar Nemzet "pártatlan", "objektív" színvonalára. Bruhaha.=;D
Olyan, mint a ballib RTL/TV2. Vezető hír volt ma náluk az MSZP-s korrupció.

Osborne!
Azéé nem kéne leírni az MSZP-t! Ugyan nem Gyurcsánnyal, de nekivágnak 2010-nek. És kevés hiteles mondandójuk lesz, de tudják az idő nekik dolgozik, mint ahogy most a Fidesznek. Mindegyik saját maga alatt vágja a fát.

boj (törölt) 2009.03.19. 23:00:12

@café: "Gyf-ről 10, szdsz-ről 7, Orbánról szól 2 post. A kiegyensúlyozott humor."

Hoppá, bizony! És sehol egy MDF-es! Ezen is látszik, hogy ez egy aljas, sanda, dávidibolyai blog, amit vélhetően Bokros Lajos tart fent az IMF hitelekből.

Leleplezted! Jöhet a Heti Hetes és a Sas cabaré.

ttennis 2009.03.19. 23:16:41

ilyen gusztustalan seggnyalást rég olvastam...persze ha ennyi pénzt kapnék,elgondolkodnék ferenctestvér anusának kényeztetésén.tudjátok:a pénznek nincs szaga...

m_x · http://m-x.tumblr.com/ 2009.03.20. 00:28:29

szerintem Böcskei tud a "piszkos fred" effektusról, és igazából gyurcsány sírját akarja megásni. az ilyen típusú talpnyalás nagyon csúnyán néz ki, és elég szánalmasnak tűnik az a miniszterelnök, akinek ilyenre van szüksége.

ok kicsit erőltetett gondolatmenet

grunda 2009.03.20. 01:55:01

A helyzet fokozódik, mondja Virág et. és most is igaza van.
Az Mszp már régóta nem baloldali és elnöke is az a milliárdos aki elefántcsont tornyából nem is érti mit akar a nép. Több ezer élösködő van aki a miniszterelnök környezetében kap enni, ezért körömszakadtáig védi az etetöjét. Olyan ez mint a Matrix, harcolni ellenük , értük, mert Ők egy olyan világban élnek mely felfalja idővel önmagát, de csak utánunk. Tehát, ha mi akarunk életben maradni,ahhoz elöbb Őket kell meggyőzni, hogy utánunk ők jönnek.
Nehéz, mert a szemellenzö rajtuk, hiszen többen közülük még azt hiszik, Ők egy baloldalt képviselnek, pedig az már rég távol áll tőlük.

Rá Dios 2009.03.20. 06:33:29

Dicső kilátások!

Cseberből vederbe mehetünk, de mégis, legalább mehetünk. A cseberből már elegünk van, jöjjön hát a veder!? Hátha nemcsak más, de jobb is lesz...

Csak ne volna olyan ködös, olyan setét, olyan titokzatos, csak ha halkabban csikorognának a fogak...:-)

czejp (törölt) 2009.03.20. 08:12:40

Az elmúlt húsz év egy stabil átmenet volt a szocializmus válságából a kapitalizmus válságába az MSz(M)P vezetésével.

hbo 2009.03.20. 08:22:08

a maiban Debreczeni is kiall Ferko mellett

tlac 2009.03.20. 09:13:43

Desseffwy kéteskétef és Fletó, a 2 főszélhámos blöfjjeit nem kevesen nyalták be..
trükkök százai.
Desseffwy rendre kikéri h közpénzen írogat (Hofi: ezér nálunk Kőbányán ütnek..), mert pl. a tanárok zöme is közpénzen oktat..

states 2009.03.20. 09:24:15

Már csak Farkasházy "Hócipő" Tivadarnak kell kiálljon Gyurcsány mellet, hogy a "mértéktartó" értelmiség teljes létszámban felsorakozzon pártunk és kormányunk kormányosa mögött. Bár mintha pártunkban a vacillálás jelei mutatkoznának, ezt megelőzendő, 48 órán belül már megszólalt a Dessewffy-csapaton kívül Debreczeni József is, kormányosunk udvari életrajzírója és politológusa, aki szintén töretlen hűségéről biztosította megélhetésének legfőbb forrását. Amennyiben a Hócipő is leteszi voksát a kormányos-miniszterelnök mellet, biztosak lehetünk benne, hogy a hajó süllyed...

tlac 2009.03.20. 14:51:44

Debreczeni rögtön meglátta benne az államférfit..

kojéve 2009.03.22. 11:00:28

Ha már az agytrösztöknél tartunk:

A Demosnak a ködös Albionból (értsd: Nagy Britannia) importált ideológiájához (giddensizmus) hasonlóan konstruktivnak bizonyult

egy másik dinamikusan feltörekvő, think thank gyakornoki kísérlete...

Politikai-tanácsadói diplomamunkájukhoz,

nem kellett más, mint egy tökkelütött párt, egy tökkelütött (hölgy)vezér

Találós kérdés:

Melyik ez a vállalat, melyik az a párt és hányás lett az államvizsga?
süti beállítások módosítása