Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Daloló kispajtás

2009.04.06. 19:19 bede

Mindenkinek, aki Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölését - hogy finoman fogalmazzunk - kevéssé tarotta demokratikusnak, katartikus élmény volt megtekinteni az MSZP kongresszusát záró, 24 óra alatt legendássá váló Internacionálé-kórusművet. Végignézni, ahogy a potenciális kormányfő egy rakás vidéki iskolaigazgatónő közt vezekel a bűneiért, a hájjal kenegetés klasszikus esetének bizonyult.

Nehéz Bajnait sajnálni. Az ország jelenlegi helyzetében becsületes ember már nem állhat az előrehozott választások útjába. Ő mégis ezt teszi, és ha átcsúszik a parlamenten, nagyon érdekes lesz a következő hetekben végigkövetni, hogy kit tud maga mellé csendestársnak beszervezni a kabinetjébe. Az ész azt kívánja, hogy sikerüljön neki minden posztra a lehető legalkalmasabb embert megtalálnia, a szív viszont azt, hogy káderhiányból kifolyólag legyen kénytelen minél hamarabb bedobni a törölközőt.

Nem számít, hogy az Internacionálé eléneklése ebben a helyzetben egy elszabadult asszony eszelős ötlete volt, amely elsősorban arra volt jó, hogy legalább valami ismerős és kohéziót erősítő dallamot dobjon a teljesen megzavarodott szocialista párttagoknak. Egy hete Gyurcsány mögé sorakoztak fel egyöntetűen, most Bajnai és Lendvai mögé, es még egy olyan papírt is alá kellett írniuk, amelyet többségük érteni ugyan nem ért, viszont azért azt sejti, hogy személyes boldogulása szempontjából nem sok jóval kecsegtet. Kellett nekik valami megnyugtató.

Az sem számít, hogy Bajnairól lerítt, mennyire gyűlöli a helyzetet, Nem volt ám kötelező szégyenkező napközisként ott ácsorogni. Hogy fogja a következő szűk egy évben a rá váró, ennél sokkal súlyosabb konfliktusokat felvállalni egy olyan férfi, aki arra nem volt képes, hogy odalépjen a mikrofonhoz, és megkérje a hangtechnikust, legyen szíves letekerni ezt a szart? Két mondattal le lehetett volna fegyverezni az egész kommer bagázst, még a szintén feszengő Gyurcsány-Putyin is örült volna, hogy saját kis Medvegyeve milyen jól kihúzta a csávából.

Ami számít, ami igazán tragikomikus, és ami igazán édessé teszi a Bajnaira kirótt büntetést, az egészen más. A férfi, aki 1993-ban, friss diplomásként már Londonban volt szakmai gyakorlaton az EBRD-nél, majd a következő években, még mindig szemtelenül fiatalon a MOL, a Matáv és az OTP tőzsdére bevezetésében kapott fontos szerepet, most kénytelen volt porig alázva, egy rakás rossz kosztümös kommunista hölgy, valamint Mesterházy Attila zengő társaságában lesütött szemmel motyogni maga elé az éhes proletárokról meg a nemzetközivé levésről.

Magyarországon az Internacionálét elénekelni nem bűncselekmény, ám jóval súlyosabb dolog, mint amit az MSZP nyugati testvérpártjai elkövetnek, amikor ugyanezt dalolják. Auschwitzban az ember igyekszik kevesebb zsidóviccet mesélni, Magyarországon pedig nem énekel olyan dalokat, amelyek egészen egyértelmúen köthetők az országot negyven éven át megszálló hatalomhoz.

A teljesen talajt vesztett Bajnai szereplése így több szinten is szimbolikus volt. Egyrészt ahogy egy jól körülhatárolható, mindent a kommunisták bukásának köszönhető generáció kiemelten sikeres tagjaként a hatalomért hajlandó volt szélesre terpesztett lábakkal lefeküdni. Másrészt ahogy még szélesebbre terpesztett lábakkal lefeküdt annak a pártnak a legprovinciálisabb, legmaradibb és legundorítóbb vonalának, amely párt progresszivitása és tettre készsége kellene hogy legyen sikere záloga. Harmadrészt pedig hogy már akkor sikerült magából hülyét csinálnia, amikor még nincs is hatalmon. Csodálatosak a kilátások.

30 komment · 2 trackback

Címkék: mszp bajnai gordon velemeny kormanyvalsag

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr521050219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.07. 07:47:34

Szopás! Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szófia bejelentése ut…

Trackback: Kifordított ország 2009.04.06. 22:32:58

MSZP presents: Good Bye Godfather (trailer)Nagyon szíven ütött! (LoL) 

2009.04.06. 19:59:35

Nem tisztem mentegetni liberálisként a szocialistákat, mégis azt mondom, hogy az írás önmagának mond ellent. Szerepel benne ugyanis az a kitétel, hogy a nyugati testvérpártok szintén rázendítenek a munkásmozgalmi ősök emléke előtt tisztelgő internacionáléra. Az MSZP-nél csak a német szocdemek éneke csalna mosolygást inkább az arcunkra.

budai zöld 2009.04.06. 20:00:47

"mindent a kommunisták bukásának köszönhető generáció kiemelten sikeres tagjaként"

Ha ez alatt azt érted, hogy valódi tudással, valódi vezetöi kompeteniákkal a valódi versenyszférában lett sikeres egy valódi piacgazdaságban, akkor NEM.

Ha viszont azt, hogy a rendszerváltás környéki vadprivatizáció során létrejött pártközeli gazdaságban váltotta kapcsolati tökéjét vezetöi pozíciókra és pénzügyi tökére, akkor IGEN.

maydayray 2009.04.06. 20:07:35

nincs mit hozzátenni. sajnos.

states 2009.04.06. 20:12:14

Szegény Bajnai, egyszerre akarja magától távol láttatni ezt az őskövületből álló, egyre szánalmasabban vergődő MSZP-t, ugyanakkor az ő genezise is ez a párt. Bukása ugyanúgy be van kódolva, mint az elődjéé, csak aligha tart 5 évig az agónia, lehet, inkább csak 5 hétig...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.06. 20:12:41

hát ja, és még az indexről is volt aki mellédőlt cirógatni

bepe22 2009.04.06. 20:16:44

Aki korpa közé keveredik ...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.04.06. 20:21:03

Okos poszt, jó poszt, az utolsó bekezdésre viszont még én is azt mondom, hogy egy kissé el van túlozva. Nem ő égett a legnagyobbat, hanem a teli szájjal éneklő kommerek.

Szűcslaci 2009.04.06. 20:22:47

Különböztessünk már meg vérkommunistákat, álkommunistákat, pszeudokommunistákat, megélhetési kommunistákat és ideológiai kommunistákat. Libajnai egy megélhetési kommunista - ha úgy hozná a sors, akkor a für elise-t is énekelné és buzgón siegheil-ezne, csak essen le valami neki. Remélem, hogy az álla fog leesni - meg a többi cégéres gazembernek (gazasszonynak) is, vagy a feje. Ó persze, a programban nem volt benne a kommunista internacionálé, á, nem, nem. Akkor mi a jó büdös faszot keresett ott? Érdekes, ha én nem akarom fújni, akkor sem cédén, sem szalagon, sem bakeliton, de még csak a fejemben sincsen. Gondolom, azóta már a vörös csillagot próbálgatják a parlament tetejére. Egész európával - sőt a civilizációval - szembe mennek, kék áramlat, meg putyinbácsi pussz-pussz - smárolnak, mint kádár és brezsnyev. De mitől is lennének mások? És rájuk szavaznak..hihetetlen. Mondjuk, vannak, akik szöges ágyon alszanak, azt szeretik. de az csak őket szúrja! Vigyék maguknak haza gyurcsányt, meg az egész tetves kommunista bandát és élvezzék a létüket.

W Joe 2009.04.06. 20:23:11

Néhány részlet az internacionáléból:

"Pusztuljon ez a rablóbanda,
a rabságból elég nekünk.
A lángot szítsuk, rajta, rajta!
A vas meleg, hát ráverünk."
...
"A gazdagoknak kedve-kénye
erőnkből szívja ki a vért,
csaló az államok törvénye,
mert minden bajt szegényre mért.
Kínlódás most a munka bére,
de már ebből elég, elég!
Szerszámot hát az úri kézbe
s ide a jognak a felét!"
...
"A tőke még a húsunk marja,
de már a gyáva had remeg –
kelőben már a munka napja
s ragyogni fog a föld felett."

ketyosz 2009.04.06. 20:27:10

Ez most egy igazán buta publikáció volt, még a Képviselő Funky-hoz képest is.

Alc 2009.04.06. 20:28:57

Nem szeretem a szocikat, nem is vagyok elfogulatlan, ám azt még én is belátom, hogy már csak a nagy számok törvénye alapján kellene közöttük lenni néhány tehetséges és cselekvőképes embernek. Ez a néhány gyorsan meggazdagodott macskajancsi azonban nemcsak az ország, hanem a saját pártja megújulásának is az útjában áll azáltal, hogy körme szakadtáig kapaszkodik a hatalomba. Már látom, hogy naív voltam, amikor a szívem mélyén azt reméltem, hogy a megyei meg kerületi szinten működő pártemberek egyszercsak a kezükbe veszik a sorsukat, és eltakarítják maguk fölül ezt a hitelét vesztett bagázst. Most kellett volna szembefordulnia velük azoknak, akik az új szoci elit akarnak lenni néhány év múlva. Vagy nincs ilyen társaság, vagy rosszul döntöttek, és a jobb ma egy veréb filozófiát követték. Bármelyiket el tudom képzelni róluk.

bunkó paraszt 2009.04.06. 20:31:12

Úgy is van! Hogy lehetett ilyen gyenge szerencsétlen a Bajnai? Ez így nem fog menni, kár is elkezdeni az elnökösdit...

@Zoltanius: te meg olvasd el még egyszer azt a két mondatot, ami a nyugati testvérpártokról szól, és próbáld meg értelmezni.

6.Lenin 2009.04.06. 20:36:24

Teccett a nóta!

Az a bodogság az arcokon,könnyeztem(a röhögéstől)

"Amire Gyurcsány utólag is büszke, az az, hogy a baloldal képes volt az utóbbi években úgymond úgy tekinteni önmagára, mint egy modern, hazafias, európai erő, elhitte, hogy van versenyképes teljesítménye. "

Én is büszke vagyok rátok,meg a vidám vasárnapra.

"Csodálatosak a kilátások."

Gyalogfarkas 2009.04.06. 20:38:28

Tényleg nagy baj van a világban, a forint is majdnem bedőlt, és ráadásul minden barom írhat blogot, kommentet, stb.

Sírj Te, ország, ahol olyan fiak laknak, kik kritizálni tudnak (a vérből jön talán), de tenni, érted semmit!

marx karcsi 2009.04.06. 20:41:14

Ennek, a magát szocialistának deklaráló pártnak (mszp) semmi köze ad a baloldalhoz, ad ergo az internacionaléhoz. Ezt Bajnainak is kellett tudni ahogy ott balfék módjára álldogált, mégha még kisfiú is a nagy eszmékhez.
Remélem rövidesen leirja magát végleg az mszp és akkor nem fekszenek majd keresztbe egy igazi baloldali párt, pld. MSZDP megalakulásához (a kiskorúak kedvéért: Magyar Szociáldemokrata Párt.)

☉ ☾ 2009.04.06. 20:42:27

Minden jel arra mutat, hogy a rendkívül buta és demagóg jobboldali propaganda, egy meg sem született gyermeket is lezsidóztat vagy kommunistáz, ha az érdekei úgy diktálják.
Bajnai Gordon nem az MSZP miatt sajnálkozhat egy év múlva, hanem elsősorban a magyar választók szégyellnivaló tanulatlansága miatt - ami persze ugyancsak a kommunisták bűne - legalább is a szélsőjobb szerint.

aqswdefr 2009.04.06. 20:43:39

"egy olyan férfi, aki arra nem volt képes, hogy odalépjen a mikrofonhoz, és megkérje a hangtechnikust, legyen szíves letekerni ezt a szart"
Bajnai senkise az mszp-ben. Ez Lendvai Ildikó feladata lett volna, ha úgy érezte volna. Bajnai max. kisétálhatott volna.

Alc 2009.04.06. 20:44:30

@Gyalogfarkas: Nem értem mit vársz egy blogtól. Kormányprogramot? A végén kiderül, hogy nem is a Fidesz a hibás azért, hogy a szocik szétberhelték az országot, hanem a szemét bloggerek, akik nem átallanak bohócot csinálni egy bohócból.

wega 2009.04.06. 20:47:22

@budai zöld:
Hoppá! Ez megnyugtató, valaki még figyel, és észrevesz, sőt megír. Gratula.
Bár a video összeállítást én is megkövülten néztem, és borsódzott a hátam (mert én még gyerek-, fiatalkoromban voltam pl. áprilsnegyedike ünnepélyen), maga az írás elég gyengécske lett, mert vagy egypár ilyenforma csusza benne.
No sebaj, jöjjön a köv. felvonás.

6.Lenin 2009.04.06. 20:53:07


"Sírj Te, ország, ahol olyan fiak laknak,..."

Olyan fiak kérnek áldozatot a másiktól,akik mindenüket az államnak,a pártnak,a kapcsolatonak köszönhetnek,de semmit nem tettek érte.

..ahol olyan fiak laknak,akik ezt bambán tűrve beszopják.

Az pedig nagyon jó,hogy minden barom irhat,mert ez a demokrácia.
Az lenne a rossz,ha csak bizonyos,kiválasztott barmok irhatnának,mint eddig.
Legalább ebben legyen szerencsénk.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 20:53:15

@1478 97 277:
Igen, az index is szélsőjobbra tolódott. Szily meg belépett a Magyar Gárdába. Tóta W meg Orbán kampányfőnöke lesz. Árulók mind egy szálig.

kafferbivalybalamber 2009.04.06. 21:17:44

Nincs stílusérzékük az elvtársaknak. Sokkal jobban passzolt volna az Internacionálé helyett a magyar népdal, hogyaszongya:
A rátóti legények, Libát loptak, szegények.
Nem jól fogták a nyakát, a nyakát, Sej-haj a nyakát. Elgágintotta magát!

osborne 2009.04.06. 21:19:05

post-commies aint kool

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.04.06. 21:36:13

Az egész helyzetért orbánviktor és a blogger a hibás. Nincs más hátra, zendítsünk rá: ez a haarc leesz a vééééégsőőőőőőő

Unicumra Quarelin 2009.04.06. 21:38:23

Napról-napra közelebb a Navra-kormányhoz.

hetvenhet 2009.04.06. 21:52:04

Jogosan szégyelli magát Bajnai, mert a magyar politika tényleg a legalja mindennek. Szégyellem magamat én is, mert ilyet kell néznem. Meg szégyellje magát mindenki, aki olyan pártra szavazott 2006-ban, ami teljesen beteg, szavazatvásárló programmal állt elő. Ez az MDF kivételével nagyjából minden pártra igaz.

A motivációt viszont másként látom. Ha hatalmi ambíciói lennének Bajnainak, akkor nem vállalja el ezt a néhány hónapot, hanem csendben kivár. Szerintem ő elhitte, hogy növelné az instabilitást, ha nem lenne kormány 3 hónapig.

DB 2009.04.06. 21:58:49

"Mindenkinek, aki Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölését - hogy finoman fogalmazzunk - kevéssé tarotta demokratikusnak..." - ehhez csak annyit, és függetlenül a szocik iránt érzett ellenszenvemtől, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítványt az Országgyűlés demokratikusan választott képviselői nyújthatják be, ill. szavazhatnak róla, ez egy alkotmányos formula, tehát "leantidemokratikusozni" igen nagy tájokozatlanságra vall. Mert a kedves szerzőt az miért nem zavarja ennyi erővel, hogy a törvények elfogadásánál sem kérik ki külön a véleményét? Ezt hívják modern képviseleti demokráciának!

tcom 2009.04.06. 22:00:11

@Szűcslaci:

"Vigyék maguknak haza gyurcsányt, meg az egész tetves kommunista bandát..."

Ezzel az a baj, hogy nem nagyon maradna politikus a színtéren. Mert akkor Orbán is elhúzhatna Mikolával, Pozsgaival, Szűrössel, Csintalannal, Szájerrel, Kövérrel, Stumpfal, a régi rendszerben is elismert Csurka Pistával és még sokan másokkal, akik erősen kötődtek a nomenklatúrához.

Ugyan ez a fórum nem Orbánról szól, de unom már ezt a kommunistázást, akkor amikor a rendszerváltás előtt majd 1 millió párttag volt és majd 3-4 millió, aki hajlongott nekik és unom ha valaki egyoldalúan az MSZP-hez köti a kommunizmust és elfeledkezik a másik oldal "megtisztult" aparatcsik hadáról. Sőt, becsületesebb kiállni a múlt örököseként, mint hirtelen egy gyors "köpönyeg fordítással" a másik oldalon nyomulni.
Egyébként evvel az internacionáléval totál elvágták magukat az MSZP-sek. Ez már a vég.

Készpénz Jancsi 2009.04.06. 22:06:48

Ez a sztori, hogy a Havas elvtársnő a saját szakállára nyomta volna le az opuszt, szerintem is kamu. Inkább szólt ez a csepeli őskövület szoci bázis megnyugtatásáról (ezért is kellett képi elemnek felhívni őket a színpadra a nevezett pillanatban). A Bajnai-programtól, attól hogy vége a 13.havinak , valószínűleg azt sem tudják milyen bolygón vannak, de legalább a régi dallam ismerős nekik, igen, ez még a régi pártjuk, (legalább ebben). Másrészt Havas azt nyilatkozta, hogy felső jóváhagyásra nyomta meg a Play-gombot. Szegény Gordi, nem is sejti, hogy Feri még hogy meg fogja táncoltatni...pedig ez még csak a kezdet.

VIKUNYA 2009.04.06. 22:10:39

EZ A SARC LESSZ A VÉGSŐ!!!
süti beállítások módosítása