Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Nehéz a boldogságtól

2009.04.08. 17:41 K. Funky

Most, hogy csak napokra van Gyurcsány Ferenc távozása, ideje számot vetni. (Tisztában vagyunk azzal, hogy sokan inkább "eltakarodásról" beszélnének, ám mi nem szeretnénk rosszízlésű ünneprontók lenni.) Szerencsénkre a mai, legutolsó Gyurcsány-vezette kormányülés apropóján Daróczi Dávid kormányszóvivő szó szerint számot vetett. Így a statisztikai tudományok rajongói megtudhatták, hogy:

- ez volt a Gyurcsány-kormány 219. ülése.
- az elmúlt 6 évben 199 hagyományos kormányülést tartott a kabinet.
- a külföldi államokkal folytatott együttes kormányülésekkel és a soron kívüli kormányülésekkel együtt jön ki a 219-es szám.
- a kabinet a 2006-os megalakulása óta összesen 1084 kormányrendeletet...
- ... és 914 kormányhatározatot fogadott el a most szerdai döntések előtt.
- a kormány 404 törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek...
- amiből 338-at már kihirdettek...
- 2 az államfő aláírására vár...
- 44-nek pedig jelenleg is zajlik a tárgyalása.

Micsoda tempó! Mondjuk lehetett volna legalább így búcsúzóul vicceskedni, hogy "ennyi és ennyi elkúrás", meg "ennyiszer hazudtunk" meg "ennyiszer rezegtette a fejét Gyurcsány Ferenc", de ne legyünk telhetetlenek. Inkább foglalkozzunk azzal, hogy a matematikánál a lírát sokkal jobban szerető miniszterelnök is búcsuzkodni kezdett népszerű blogjában. Legújabb bejegyzésében Jó Királyként mond köszönetet munkatársainak, ismerőseinek és mindenféle üzletfeleinek. Izmos vigyázóinak például így:

Sokat köszönhetek azoknak, akik testőrként vigyáztak ránk. Nehéz volt ezt megszokni, időnként próbáltunk kitörni a szigorú felügyelet alól, legtöbbször nem sok sikerrel. Nem volt könnyű rám vigyázni a 20-30 km-es hegyi futásokkal, a lovaglással, vagy akár a borulási határon kísérletező vitorlázással. Ha konditeremben voltam, ott voltak mellettem, ha moziba mentem, pár sorral hátrébb ők is ott ültek, legtöbb esetben láthatatlanul. Kiválóan végezték a dolgukat, hálás vagyok nekik!
 

Nem csak az erőnek jut viszont most a jóból, hanem az érzelmeknek is. Vajon ki adhatta a Márai kötetet? A könnycseppek meg az ölelés nyilván Gréczy Zsolttól érkezett, de egy Wass Albert könyvet miért nem ajándékozott senki?

Legközelebbi munkatársaimnak, nemcsak a minisztereknek, hanem nekik, a háttérben dolgozóknak is, aprócska ajándékot adtam és kaptam én is tőlük apró figyelmességeket: kitől egy Márai könyvet, mástól egy tollat, vagy éppen egy pár könnycseppet és ölelést.
 

Ilyen emelkedett szavak után nehéz tovább fokozni a katarzist, úgyhogy meg sem próbálkozunk vele. Mint eddig is oly' sokszor, most is inkább átadjuk a szót a miniszterelnöki blog egyik kommentelőjének, aki bizony Képviselő Funky szemébe is könnyeket tudott csalni.

Kedves Ferikém!
Köszönöm,hogy a miniszterelnökünk voltál,és tetted a dolgodat jól és fáradhatatlanul.Nagyon fogsz hiányozni,már annyira hozzánk nőttél.Hiányozni fog a huncut mosolyod,nyugodtságod /a belső viharok ellenére / a gesztikulációk,amit lehetetlen utánozni,ez a Tiéd!!Sorolhatnám hajnalig,hogy mi minden fog hiányozni.
Hosszú idő volt ez Neked és a családodnak is,én nagyon megértem a döntésedet.Szükségük van Rád nagyon,főleg a két kisebb gyermekednek.Nem lehetett könnyű egyik családtagodnak sem az állandó feszültség,mert valljuk be őszintén,volt belőle elég.
Elsőként jól pihend ki magad,FONTOS!!!!
A további munkádhoz nagyon sok sikert kívánok.
Kellemes húsvétot,finom sonkát és főtt tojást.
Üdvözlettel : Vali
 

11 komment · 1 trackback

Címkék: gyurcsany ferenc kormanyvalsag

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr541054279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.08. 18:43:46

A nap képe: Feri a sitten!Talán egyszer megérjük :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.08. 18:45:05

..a soha viszont nem látásra! Bár szerintem visszatér :(

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.04.08. 19:41:21

Lehet a kommentelőket ekézni, de azért a főállású "újságírók" szerintem érdekesebbek. Kedvességében nehezen felülmúlható Csermely Péter karácsonyi "kérdése" Orbán Viktorhoz:

"A rendszerváltozás óta eltelt csaknem húsz évben még soha nem vezette a politikusok népszerűségi listáját. Most igen. Egy politikus kaphat ennél szebb ajándékot a karácsonyfa alá?"

fideszfigyelo.blog.hu/2009/01/17/alakerdezes

Mária 2009.04.08. 21:47:11

Aki számot vet, az mit arat?

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.04.08. 22:34:14

Hú gyerekek, én most kezdtem el unni a gyurcsányozást.

BF79 2009.04.08. 23:10:32

Arra emlékszem, amikor 94-ben az utolsó parlamenti ülésen a képviselők összeálltak és fényképezték egymást. Hiába, a többség tudta, hogy nem fog visszatérni oda :)

A testőröknek a moziban milyen nehéz lehetett, hogy az árnyakat kellett figyelniük, ha például Natalie Portman volt a vásznon. A futás könnyebb, mert ott egy golfautóval is kísérhették mindenki Ferijét.

eroica, kösz az idézetet két percig röhögtem rajta :)

yafet 2009.04.09. 07:52:42

És ez a hálátlan nép mennyire nem értékeli ezt a kimagasló kormányzati teljesítményt?!

Boka1 2009.04.09. 08:54:04

"egy Wass Albert könyvet miért nem ajándékozott senki?"

Ez súlyos ! Az inkább Medgyessynek járt volna, mert az is hegylakó volt gyerekkorában !

Ferinek valami nagy pápai író könyvét kellet volna adni, mondjuk Kövér László: Összevesztem a fodrászommal c. kötetét !

W Joe 2009.04.09. 09:59:15

Az a huncut mosoly... és azok a boldog szép napok, ég veled.. :D

osborne 2009.04.09. 11:53:35

nemcsak nehéz hanem drága is az a búcsú:

A kormány tegnapra datált határozatával 3,5 milliárd forinttal csapolta meg az általános tartalékot, így az 34,9 milliárd forintra csökkent. Az új kormány ekképpen az első félévben már csak 6,6 milliárd forintot költhet a tartalékból az előre nem látható kiadásokra.

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=402971&place=vezeto_anyag_bal

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.04.09. 13:19:37

Zene nincs? Aláfestő, vagy búcsúdal, a refrént együtt énekli az ország, a nap lemegy, Ferenc alakja elvész a láthatáron, kreditsz.
süti beállítások módosítása