Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Őrületes sajtóközlemények: Bennünk Kádár

2009.06.17. 00:29 K. Funky

Nagy Imre újratemetésének huszadik évfordulója méltó volt a mai Magyarországhoz. Egyrészt nem érdekelt szinte senkit, másrészt igen butuskára sikeredett, harmadrészt kapott a nyakába egy nagy adag teljesen felesleges aktuálpolitikát. Az újratemetés a 20. század azon kevés napjai közül volt egy, amikor a magyar nép szinte minden tagja egyet tudott érteni valamiben, együtt dobbant a szív, satöbbi, ahogy ilyen jeles napokon szokás.

Az eseménnyel kapcsolatos őrültsajtöközlemény nyertesének végül Magyar Annát a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét szavaztuk meg. Egyrészt mert még soha nem gondoltunk a bennünk lévő Kádárra, másrészt pedig mert itt aztán butaság és aktuálpolitika annyi van, hogy pernetezni kéne.

NYÍLT LEVÉL A CSONGRÁD MEGYEI KÖZÉLET SZEREPLŐIHEZ

Tisztelt Csongrád megyei polgárok!

Ma ötvenegy esztendővel ezelőtt végezték ki Nagy Imre kormányfőt és mártírtársait, s napra pontosan húsz esztendővel ezelőtt temették újra az 1958 után arccal lefelé elhantolt 56-os hősöket.

Nagy Imre élete a miniszterelnöki posztról lemondó nyilatkozaton múlt. Az egykori miniszterelnök, ha aláírja lemondását, tovább élhetett volna. Nagy Imre nem tette meg! Nem akarta elárulni nemzetét, kitartott elvei és 1956 magyar forradalma mellett. Kiegyezhetett volna azokkal az erőkkel, akik ’56 novemberében, majd a kádári megtorlások során szembe meneteltek a történelemmel és a magyar nép érdekeivel, de a mártír kormányfő erre nem volt hajlandó. Fontosabb volt számára a lelkiismerete. Nagy Imre parancsa számunkra egyszerű: semmilyen körülmények között nincs kiegyezés azokkal, akik ártottak a hazánknak.

Húsz évvel a Hősök terén lezajlott történelmi jelentőségű újratemetés után a közélet szereplőinek számot kell adni az elmúlt két évtizedről. Számot kell adni arról, hogy mi történt az országban, de sorra kell vennünk a helyi közösségekben, a településeken, a városokban, a megyékben végbement változások eredményeit és kudarcait. Ha nem készítünk számvetést, akkor elmosódik a felelősség. Márpedig a helyi, a megyei és az országos közélet szereplőinek feladata, hogy világossá tegyék, mitől romlott el az, ami húsz éve még reménytelinek tűnt?!

Az 56-os miniszterelnököt kivégeztető Kádár a történelem szemétdombjára került, a jövő magyarjai undorodva fognak beszélni arról, hogy miként küldte bitófára egykori társait. Nagy Imre viszont kitartásával, halálával a nemzet nagyjai közé emelkedett, aki példa lesz a következő nemzedékek számára is. Itt van előttünk két magatartásforma: Kádár és Nagy Imre; kívánom a Csongrád megyei közélet szereplőinek is, hogy mindig a bennünk lévő Nagy Imrét tudjuk választani, és immáron végérvényesen képesek legyünk megszabadulni a bennünk lévő Kádártól! 

Magyar Anna s.k.
a Csongrád Megyei Közgyűlés
elnöke

3 komment · 2 trackback

Címkék: videk power magyar anna

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr421190072

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.17. 08:39:42

Új Nemzeti Ünnepet! Az év elején, amikor a 20 éves évfordulós megemlékezések elindultak, felmerült a kérdés, hogy köthető -e egy naphoz a rendszerváltás folyamata. Egy olyan naphoz, amit akár nemzeti ünnepként is megünnepelhetnénk. Számomra furcsa az, hog…

Trackback: Kifordított ország 2009.06.17. 06:23:33

Álszent Ferenc Nagy Imréről... Gyurcsány blogolt. Ezúttal Nagy Imréről. A tartalomtól függetlenül rögtön felment bennem a pumpa, hisze egy olyan ember prédikál Nagy Imre erkölcsösségéről, aki azt a diktátort szolgálta elvből, hittel, aki annak idején Nag…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Acid 2009.06.17. 01:23:02

"Az 56-os miniszterelnököt kivégeztető Kádár a történelem szemétdombjára került, a jövő magyarjai undorodva fognak beszélni arról, hogy miként küldte bitófára egykori társait."

Jajj, tisztelt magyar anna, jól elvan a kis egysíkú világában, mi?

mitmivaaan 2009.06.17. 02:17:36

ez a verekedős elnökasszony?

Lord_Cica (törölt) 2009.06.17. 11:50:16

Végre exorcizmus. Csak tudnám mivel lehet kiűzni valakiből két ilyen vérkommunistát, mint Kádár meg Nagy Imre. Talán mol részvényekkel? Mert a feszület és a szenteltvíz az nem lehet túl hatékony.
süti beállítások módosítása