Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Ellopták az MSZP-s Szabó Vilmos nevét a kiberkalózok? (Alul updatelve bréking információkkal!)

2010.03.19. 17:24 Urbán Viktor

Alattomos hekkertámadás, vagy az MSZP-s kampánystáb meghökkentő bénázása és egy élelmes netbetyár áll a háttérben? Kattintsanak Szabó Vilmos országgyűlési képviselőjelölt, országgyűlési képviselő és külügyminisztériumi államtitkár weboldalára, a szabovilmos-hu-ra és meg fognak lepődni.

A leglustább olvasóknak mondom, hogy az oldal az "Ez NEM Szabó Vilmos országgyűlési képviselőjelölt hivatalos honlapja" szöveggel kezdődik, aztán jön a feketeleves:

"Ön szavazna arra a pártra, amelyik tucatnyi óriásplakáton és húszezer szórólapon hirdet egy honlapot, melynek még a domainjét se volt képes regisztrálni? Szakítsunk a Gyurcsány-korszakkal!"

És tényleg, Szabó újbudai óriásplakátjain ott az url, csakúgy, mint az MSZP honlapjának a képviselőjelölteket bemutató fejezetében.

Funky Pozsi kollégánk gyorsan megnézte a domain regisztrációs adatait. Az derül ki, hogy a domaint egy Szabó Vilmos nevű magánszemély szerezte meg február 18-án, éjfél után néhány másodperccel.

Mit is jelent ez? Pozsi szerint vagy azt, hogy feltörték az oldalt, vagy azt - amit a most a weboldalon olvasható szöveg is sugall - hogy éppen lejárt a domain, és valaki lecsapott rá. Ebben az esetben nyilván egy másik, Szabó Vilmos nevű ember.

Azonnal tárcsáztuk Szabó Vilmost, mármint a szocialista államtitkárt, aki meglepődött a Funky hívásán, és elmesélte, hogy fogalma sem volt az egészről, de azonnal hívja a kampánystábot, hogy kiderítsék, mi történhetett. Megbeszéltük, hogy pár óra múlva újra keressük Szabót és ha bármi kiderült, gyorsan updatelünk egyet.

Na de ki lehetett a tettes? Egy élelmes elempés? Egy könnyűdrogos jobbikos? Egy megveszekedett emdéefes? Egy SZDSZ-es kamikaze? Egy fideszes rendszergazda? Egy totál civil anarchista?

Szavazzanak!

Ja és azért szédítő elképzelni, hogy ha nem sima hekkelésről van szó, akkor valaki naprakészen figyelte az MSZP-s domainek lejárati idejét és ott tartott a tarsolyban egy Szabó Vilmost.


Update 1: Most beszéltem Szabó államtitkárral, és kiderült, hogy mint olyan gyakran, a prózai valóság még a mi fantáziálásainknál is mulatságosabb. Az érintett szerint az történt ugyanis, hogy

tréfa 1.) a plakátokra, illetve magára az MSZP-honlapra egyszerűen rossz url-t írtak, tehát klasszikus nyomdahibáról van szó. A képviselő valódi weboldalának címe ugyanis nem az óriásiban kiprintelt szabovilmos.hu, hanem a szabovilmos.mszp.hu. (Posztunk élesítése óta a fenti screenshothoz képest az MSZP-szájton már átírták a linket a helyesre.)

tréfa 2.) a képviselő szavaiból kiderült, hogy a kampány kezdetén fel sem merült, hogy megszerezzék a szabovilmos.hu domaint.

tréfa 3.) magán a valódi Szabó-szájton nem található semmiféle információ a jelöltről, az óriásplakáton is reklámozni szándékozott oldalon keresztül nem lehet levelet küldeni neki, üzenőfal sincs, se blog, egyszerűen semmi. A "politika" menüpont "szakpolitikai tevékenységem" alpontjánál már azt hittük, fülön csíptük Szabót, ehhez képest ide a következő szöveg van összesen feltöltve:

Tisztségek

Külügyminisztériumi államtitkár

tréfa 4.) Az "Amit a válaszókerületről tudni érdemes" menüpont pedig így néz ki.


 

9 komment

Címkék: internet mszp duborog a kampany szabó vilmos

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr451852701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2010.03.19. 18:34:12

1. Helyes: a nép résen van és visszavág. Legalább röhögjünk, ha már hiába adózunk ezeknek a seggfejeknek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.19. 19:19:12

Látszik, hogy Szabó Vilmos odafigyel a kampányra meg a saját honlapjára ...

Febr. 18 óta nem esett le neki, hogy nincs meg a honalapja?

Apropó, akkor hol van Szabó Vilmos honlapja? Gondolom szokott kitenni oda híreket, fotókat ...

Gilderoy 2010.03.19. 20:06:52

Ki az a beteg ember, aki politikusok webcímét beírja a böngészőjébe?

Sferrari 2010.03.19. 20:17:28

Hát erre szokták mondani, hogy fail :D
Egyébként itt nem is ezt Szabó Vilmost hibáztatnám, bár nem ismerem de nem hiszem hogy valami számítógépzseni :D
Dehogy van mögötte egy stáb és az nem vesz észre ekkora hibát? esetleg ismerősők stb de tényleg senki? :D
Vicces is lehetett volna ez domain levédés ha szimplán egy frappáns üzenetet raknak arra az álszabovilmos lapra és nem politikai maszlagot.

hamming 2010.03.19. 20:17:43

Valószínűleg az írógép logikáján nem tud már felülemelkedni, ami nem baj, de 2010ben ne legyen már olyan parlamenti képviselő MO-n, aki nem tud internetezni, vagy megírni egy emailt. Ordas nagy lustaság, még a fáradságot sem veszi, hogy megnézze, v megkérjen valakit, hogy a dobozba gépelje be a saját webcímét. Szörnyű, elhaladt már ezek fölött az emberek fölött a kor és a tudomány, irány a nyugdíj, ott nem árthat senkinek. Egy 6 éves gyerek többet tud ennél..

fourgee 2010.03.19. 20:34:31

@Gilderoy: Ki az a beteg ember, aki politikusok webcíméről szóló blogokat olvas?

:))))

BÁNYAI 2010.03.19. 21:31:12

És ez az ember a Külügyminisztérium államtitkára! Azé a szervezeté, amelyik lejattolta az izraeli lehallgató gép berepülését az országba.
Nem lehet, hogy éppen azért jött a gép, hogy megtudja mi a helyzet az államtitkár honlapjával?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.19. 21:35:49

Alapos ember körültekintő kampánystábbal, ráadásul nem is hazudósak. :))

Hírek-rovatban össz. 3 db van:
2008. február 14.
2009. január 05.
2009. március 20.

balibaa 2010.03.19. 22:13:19

hammingnál a pont. internettel egyesek választást nyernek, ezek meg egy domaint nem bírnak regelni - ami meg van, egy üres fos?!
süti beállítások módosítása