Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A koreai nép szomorú a kolontári vörösiszap-katasztrófa miatt

2010.10.25. 15:49 K. Funky

A Koreai Munkapárt meghívására Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke október 13–19-én látogatást tett a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban – olvastuk a párt honlapján. – A delegációban részt vett Karacs Lajosné, a Munkáspárt alelnöke, továbbá a KNDK iránt érdeklődő magyar üzletemberek.

A küldöttséget fogadta Kim Dzsongil, a Koreai Munkapárt Politikai Bizottságának póttagja, a Központi Bizottság titkára. Kifejezte a koreai nép őszinte részvétét a vörösiszap-katasztrófa miatt. Kim  Dzsongil hangsúlyozta, hogy nagyra értékelik a Munkáspárt töretlen küzdelmét a dolgozók érdekeiért, a szocializmus ügyéért, a magyar párt szilárd elkötelezettségét a forradalmi elvek mellett.

Kiemelte, hogy a Koreai Munkapárt megalakításának 65. évfordulójának megünneplése és pártjuk szeptember 28-i kongresszusa megerősítette a koreai nép, a párt és a koreai néphadsereg egységét. A Koreai Munkapárt célja, hogy "a KNDK a Kim Dzsongil által meghirdetett úton haladva 2012-re nagy, erős és virágzó állam legyen".

Thürmer Gyula elismeréssel szólt arról, hogy a KNDK az elmúlt években jelentős eredményeket ért el a gazdaság fejlesztésében. Az emberek életszínvonala szemmel láthatóan javult. Megnőtt az idegenforgalom, bővültek a külföldi beruházások. A politikai helyzet szilárd. Mindez kedvező lehetőségeket teremt arra, hogy magyar vállalkozók is bekapcsolódjanak a KNDK idegenforgalmi, kulturális és más projektjeibe. A két pártvezető megállapodott arról, hogy fejlesztik a pártközi kapcsolatokat, és a rendelkezésre álló eszközökkel segítik a gazdasági és más együttműködés kialakítását.

A delegáció felkereste a Kim Irszen Mauzóleumot, látogatást tett a Párttörténeti Múzeumban. Megismerkedett Phenjan és a KNDK több idegenforgalmi nevezetességével. Felkereste a phenjani egyetemet, és megismerkedett több mezőgazdasági és ipari üzem munkájával

Észak Korea egyre inkább kedvező piaci lehetőségeket kínál – mondotta Thürmer Gyula phenjani sajtótájékoztatóján. Az elmúlt években jelentős beruházások történtek a gyümölcs- és hústermelésben, az építőiparban. Ezek egy része külföldi, jórészt kínai beruházás. Láthatóan bővül a belső piac is, nő a lakosság fogyasztása élelmiszerekből, televíziókból és más technikai cikkekből, egyre nagyobb a fizetőképes kereslet szolgáltatásokra. Egyre több az étterem, bővül a turizmus. A szegénység még jelen van, de ez a Korea már messze nem az, mint néhány éve.

Különösen fontos, mondta a Munkáspárt elnöke, hogy a politikai helyzet szilárd. Sokat változtak a nemzetközi együttműködés jogi feltételei is. Mindez kedvező lehetőségeket teremt arra, hogy magyar vállalkozók is bekapcsolódjanak a KNDK idegenforgalmi, kulturális és más projektjeibe. A Munkáspárt együttműködve észak-koreai partnereivel segít megnyitni a kapukat, a többi a magyar állam és a magyar vállalkozók dolga – hangsúlyozta Thürmer.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: munkáspárt észak korea

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr342397667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai retró feeling: Thürmer Gyula látogatása a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban 2010.10.25. 18:45:12

Évtizedekkel ezelőtti hangulatban olvashatjuk a Képviselő Funky oldalán, hogy Thürmer Gyula a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba látogatott. Eszméletlen mondatok: “Kiemelte, hogy a Koreai Munkapárt megalakításának 65. évfordulójának megünnepl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása