Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Varga Mihály demokratikus normái

2011.04.06. 16:40 K. Funky

A vasárnapi kazah elnökválasztás a demokratikus normáknak megfelelően zajlott le – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a kazah felsőház elnökével Asztanában folytatott megbeszélésén.

Néhány érdekes adat Kazahsztánról és a kazah demokrácia természetéről:
- A hét végén tartott kazah elnökválasztáson Nurszultan Nazarbajev - nem hivatalos eredmények szerint - a szavazatok 95 százalékát gyűjtötte be.
- Az elnökválasztáson - szintén nem hivatalos eredmények szerint - a részvétel 89,9 százalékos volt.
- Nurszultan Nazarbajev 1990 óta vezeti Kazahsztánt, tehát még bőven a szovjet rendszerváltás előtt jutott hatalomra. Az ő esete nagyjából olyasmi, mintha Magyarországot több mint két évtizede vezetné a hatalmát ügyesen átmentő Németh Miklós. - Kazahsztán minden ilyesmivel foglalkozó nemzetközi szervezet számítása szerint a világ egyik legkorruptabb, legkevésbé demokratikus országa.
- A hétvégi kazah választásokon nem Nazarbajev volt az egyetlen elnökjelölt. A másik három induló között volt olyan, aki Facebook-oldalán a jelenlegi elnököt említette példaképei között, egy másik pedig bátran kimondta, hogy ő speciel Nazarbajevre szavazott.
- Európai választási megfigyelők szerint a hétvégi szavazáson csalások egész sorozatát lehetett tapasztalni, sokan többször is szavazhattak, és sok választási bizottság maga gondoskodott arról, hogy az urnákban kellően sok szavazócédula legyen.
- Nurszultan Nazarbajevnek akkor is jó esélye lenne megnyerni egy kazah elnökválasztást, ha nem csalna arcátlanul. Kazahsztán a nyugalom szigete Közép-Ázsiában, viszonylagos jómód van, amitől a lakosság jó része boldog, és a muszlim szélsőségesek sem találnak ötleteikre fogékony közönséget. Nazarbajev azonban ugyanolyan szégyentelenül csal, mint egy másik kényúr, az Európa utolsó diktátorának tartott fehérorosz Lukasenko, aki szintén minden bizonnyal meg tudna nyerni akár fair választásokat is. Akivel szintén nem szokás barátkozni.

Ezek tehát a demokratikus normák, érdemes tanulni belőlük.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: demokrácia varga mihály kazahsztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr682804922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország kormányának felhívása a békekölcsön jegyzésre 2011.04.06. 20:26:48

 Mai hír: Magánszemélyek és cégek is beszállhatnak az államadósság-csökkentésbe. A jótékonykodásért adókedvezmény jár cserébe - közölte Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a kormányülést követő tájékoztatón.  Kommentár nélkül a hírhez:&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása