Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Orbánházy Vittiláé az új többség

2011.07.06. 12:36 K. Funky

 “Abban a helyzetben vagyunk, hogy Magyarországon megszületett az új többség. Ez a folyamat gyors volt, sokakat, nem mindenkit, de sokakat meglepően gyors, ugyanakkor logikus és előrelátható. Ez az új többség, tisztelt hölgyeim és uraim, ez a kormánnyal szemben jött létre. A régi többség szétfoszlásának, az új többség megszületésének számos oka van, és szerteágazó a gyökérzete. Azért foszlott szét a régi többség, mert felhatalmazás nélküli kormányzás zajlik Magyarországon, amely kormányzás törvényes, tehát legális, de illegitim, mert senkinek a támogatását nem élvezi. Arra, amit tesznek, senki sem hatalmazta fel azokat, akik kormányoznak. Szétfoszlott a régi többség azért, mert működése zurzavart, bizonytalanságot és káoszt okoz. Igazságosság, életminőség, közszolgáltatás, versenyképesség. Ezek a mai életünk szempontjából fontos kérdések, meghatározó kérdések, és esély van rá, hogy ezekben egyetértés jöhet létre az új többséghez tartozók között. Vagyis egy mondatban összefoglalva, az új többséget nem a múlt, nem az ideológia, nem a pártszimpátia, hanem a jövo, a jövőbe mutató közös célok tarthatják majd össze.”

“Sokakkal beszélgetek szerte az országban: nem hallok reményteli, bizakodó szavakat, és ebben a politikai hovatartozás alig játszik szerepet. Velem persze nem az elkötelezett kormánypártiak beszélgetnek, ám sokszor beszélek olyanokkal, akik a kormány támogatói. Ők sem boldogok. Nem azért, mert nem jutottak előnyhöz, hanem azért, mert reményeik ellenére ők sem tudnak bizakodóan tekinteni a jövőre. Mindebből számomra az következik, hogy mást és másképp kell csinálnunk ahhoz, hogy visszaadjuk az esélyt és a reményt. Az egész országnak szüksége van arra, hogy új többséget teremtsünk. Ez az új többség nemcsak politikai vagy választói többség kell legyen, hanem olyan emberek többsége is, akik újra bíznak közös dolgainkban. Abban, hogy közösen és együtt, valamint családjainkban is jobb életünk lesz, mint eddig volt. Az új többség akkor lesz sikeres, ha szövetséget köt a jóllét politikájára, ha szavakban és tettekben egyaránt a magában és környezetében bízó, biztonságot igénylő és együttműködést teremtő polgárokat helyezi a középpontba.”

Az első bekezdés idézetei Orbán Viktor 2007. január 27-ei beszédéből származnak.
A második bekezdés pedig Mesterházy Attila mai cikkéből a Népszabadságból.

Szóval lehet itt a magyar köztársaság végét vizionálni, de amíg ilyen választási lehetőségeink vannak, inkább becsüljük meg magunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor mesterházy attila fidesz=mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr233044242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása