Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Ki kellett spárgázni az Alkotmányt, nehogy ellopják

2011.08.31. 21:38 haszán

Példát mutatott Rogán Antal hivatala, hogyan kell méltó helyet találni egy friss kormányzati kezdeményezésnek, az Alaptörvény Asztalának, az V. kerületi önkormányzatnál habozás nélkül kerítettek egy kényelmes, az olvasásnál a hátat megtámasztó, öblös fotelt, hozzá egy majdnem ugyanolyan színű abroszt, és kitették a kirakatba, ha valakinek tetszik, így kell otthon berendezni.

Rogán hivatala még képet is rakott a honlapjára, hogyan néz ki a modell. Így:

alaptorvenyasztala

Az ijesztőnek tűnt, hogy csak a toll van kikötve, mintha a Magyar Közlöny díszpéldányát nem akarná ellopni senki sem. De pár óra múlva lecserélték a képet, erre:

alaptorvenyasztala2

Na, itt már látszik, hogy ki kellett spárgázni az új alkotmányt is (nemzetiszínű zsinórral, nyilván azért, nehogy véletlenül panaszkönyvnek nézze valaki). Hogy az alaptörvényt érdeklődve lapozgató hölgy az önkormányzat munkatársa-e, azt nem tudjuk, mindenesetre gyanús, hogy a virágcsokorhoz öltözött. Az viszont megnyugtató, hogy bármennyire ízléses is a virágcsokor, ilyet egyáltalán nem tesznek zsebre a belvárosi polgárok.

Fogjuk a kapkodásra, hogy még a későbbi képen is kétszer van kint a felirat, ami elmagyarázza, mi is ez az installáció. Ha elfogadnak egy segítő szándékú javaslatot, a falra celluxozott példány helyett egy NENYI-t lehetne kirakni, hogy ne unatkozzanak azok, akik sorban állnak a megrendelőlapért.

És bármennyire lenyűgöző a belvárosi tempó, sajnos nem szabad elhallgatnunk, hogy a mintapéldány nem felel meg mindenben pontosan az előírásoknak. Az atv.hu szerint a területi közigazgatásért felelős államtitkár, Szabó Erika részletekbe menően előírta, hogy az önkormányzatokban, körjegyzőségekben miként kell kialakítani az Alaptörvény Asztalát és környezetét szeptembertől.

Ezek szerint egy külön helyiséget kell biztosítani az Alaptörvény számára, ahol az meg is rendelhető. A helyiségben egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni - kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az asztal és az Alaptörvény Asztalának „szolgálatára” és „gondozására” külön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében.    

A szükséges dekoráció megvan, de hol van az az üveglap?

UPDATE: egy olvasónk jelezte, hogy az alaptörvényt érdeklődéssel lapozgató hölgy nem más, mint Kelemen Viktória, az önkormányzat népjóléti osztályának a vezetője, munkaidőn kívül III. kerületi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.

Ha ön különösen jól sikerült Alaptörvény Asztalát talál önkormányzatánál, küldje el nekünk erre a címre: ügyelet@mail.index.hu. Gyömrőről már kaptunk, az valóban ízlésesen dekorált, üveglapos.

Szólj hozzá!

Címkék: alaptörvény asztala

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr253194057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása