Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Járóka is rákezdett az elmúltnyolcévezésre

2012.02.09. 23:45 K. Funky

Az Európai Parlament csütörtöki, állampolgári jogokról szóló bizottsági meghallgatásán Járóka Lívia fideszes európai néppárti EP-képviselő egy hosszabb felszólalás részeként a következőket mondta:

"Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar kormányok arra, hogy a romák integrációját megoldják, semmifajta sikerrel. Ugyanígy, voltak papíron nagyon jól hangzó deszegregációs programok, semmi eredményt nem hoztak." (A meghallgatás felvétele itt tekinthető meg, Járóka felszólalása 8.13-nál kezdődik.)

Járóka Lívia szavai kellemesen rímelnek az Orbán Viktor jegyezte Nemzeti Együttműködés Programja című 2010-es kormányprogram 74. oldalán olvasható szövegre: "Teljességgel sikertelenek voltak - a szociális politikához hasonlóan kanyargós és zsákutcába vezető - iskolai integrációs kísérletek is, hiszen további leszakadást okoztak, s így növelték a társadalmi különbségeket."

Orbán lesújtó véleményének meglett a hatása: az oktatási integráció írmagját is sikerült kiirtani a kormány oktatáspolitikájából. A tisztának tűnő helyzetet sokáig csak két apró szépségpötty csúfította el.

Egyrészt épp a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen működik hosszú évek óta az ország egyik legsikeresebb iskolai integrációs modellkísérlete, ami az időközben megboldogult oktatási minisztériumi integrációs program alapján indult.

A másik gubancot épp a Fidesz brüsszeli romapolitikai hőse, a tavaly elfogadott Európai Roma Stratégia jelentéstevője, Járóka Lívia okozta. A képviselőnő ugyanis 2009 októberében nem átallotta ugyanerről a kérdésről az alábbi nyilatkozatot tenni: "Az oktatási integrációs programon kívül nincs olyan kormányzati intézkedés, amit a Fidesznek kormányra kerülése esetén érdemes lenne folytatnia" (elhangzott a "Romakérdés - társadalmi, gazdasági és erkölcsi felelősség" című budapesti tanácskozáson).

Nagyon nem szerettünk volna Járóka Lívia helyében lenni, amikor 2010 egy májusi reggelén kénytelen volt szembesülni a ténnyel, hogy véleménye fényévekre van a Nemzeti Együttműködés Rendszerének centrumától. Most csütörtökön szerencsére kiderült, hogy az eltelt szűk két év elegendő volt hajdani meggondolatlan szavainak újragondolására.

Ha Járókának sikerül a saját bábáskodása mellett íródott, szintén az integrációt, azon belül is az oktatási egyenlőtlenségek felszámolását kulcskérdésként kezelő, a magyar EU-elnökség alatt elfogadott Európai Roma Stratégiát is helyrepofozni, már csak Lázár Jánosnak kell rendet tennie a városában.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr204085974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antonov 2012.02.10. 08:27:04

Fideszes bércigány a csaj.

Énisvoltam 2012.02.10. 08:44:34

A lét (és a főnök)határozza meg a tudatot!!!

csárli hárper 2012.02.10. 09:10:13

jó fidesznyik...
várjunk még két évet és azt is letagadja hogy járt Brüsszelben.

jorda 2012.02.10. 09:18:18

Megélhetési politikus,a rosszabbik fajtából.
Többmilliós fizetésért nem olyan nagy gond az elveket rugalmasan kezelni.

Idet 2012.02.10. 09:21:53

Most tekintsünk el a Fidesztől, és Járóka Lívia roma származásától, és nézzük a dolgot őt magát.
1. "Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar kormányok arra, hogy a romák integrációját megoldják, semmifajta sikerrel. Ugyanígy, voltak papíron nagyon jól hangzó deszegregációs programok, semmi eredményt nem hoztak."
Ez igaz.
2. "Teljességgel sikertelenek voltak - a szociális politikához hasonlóan kanyargós és zsákutcába vezető - iskolai integrációs kísérletek is, hiszen további leszakadást okoztak, s így növelték a társadalmi különbségeket."
Ez is igaz.
3. Ami a 2009-ben elhangzott véleményét illeti, csak az ökör következetes. Ha valami nem helytálló, meg kell változtatni.
Amennyiben a dolog Hódmezővásárhelyen működik, az nem Lázár János érdeme, hanem valszleg a programot megvalósító embereké. Pedagógus, szülő, oktatáspolitikus, stb. Nagyon sok múlik az emberi tényezőn.

notib 2012.02.10. 09:24:01

K. Funky:

lehet, hogy az MSZP-SZDSZ roma programja papíron megfelelő volt, papíron a szocializmussal sem volt különösebb gond, de ami megvalósult, hát az nem a roma mennyország az biztos....

aki ismerte Kolompár Orbánt, az nem csodálkozott a dolgon, nála primitívebb embert keveset hord a hátán a Föld...

azért Göncz Kingus megszólalása se volt akármi, pedig azért egy "apró" része neki is van a kudarcban....

Kivlov 2012.02.10. 09:31:21

"Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar kormányok arra, hogy a romák integrációját megoldják, semmifajta sikerrel."

Ennyi. Kútba dobott pénz az összes. Ebből fel lehetett volna húzni 3 db 40ezres stadiont. többet ért volna...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.02.10. 09:47:09

Ha Járókának ennyire nem tetszett a korábbi program, akkor miért nem indult ő is Kanadába?

fidzsi 2012.02.10. 09:47:54

Tisztelt blogleader! Biztos bennem van a hiba, de én nem látok itt logikai összeférhetetlenséget.
1.) Az, hogy a programban leírtak, mint megvalósítandó cél, ill. módszer, üdvözölhető és folytatható, az egy dolog.
Ha a megvalósítás nagy mértékben csőd, az egy másik.
2,) Lázár-egyesek szerint Lézer- vezette városban, és esetleg még egy két más helyen, sikeres munka nem jelent mást, mint, hogy vannak kivételek. Szerencsére.
Más kérdés, hogy a mostani kormányzat ilyen irányú tevékenysége mit fog eredményezni. Az, hogy itt, kormánytól függetlenül, el kell indulnia egy jó irányú folyamatnak, ez nem bal-jobb, vagy liberális-konzervatív osztatú, hanem a legszorosabban vett nemzetpolitikai,sőt európai kihatású kérdés. Ha nem indulnak be ezek a reménybeli jó folyamatok, húsz harminc év múlva katasztrofálissá válik a helyzet.
Tisztelettel.fidzsi,droid.

dr. gipsz jakab 2012.02.10. 09:56:18

@Kivlov: esetleg a 120 millardbol lehetett volna meg tobb fideszes onkormanyzati vezeto azori utjat financ(sic)irozni..

A Fekete Sólyom · http://twitter.com/feketesolyom 2012.02.10. 10:08:16

@chipanddale74: Mert neki egyelőre még van EP-mandátuma. Ha kibukik onnan, ő is nekivág az Óperenciának.

Kivlov 2012.02.10. 10:27:19

@dr. gipsz jakab:
Annak is több haszna lett volna, mint az orkokat pénzelni...

Kék az ég 2012.02.10. 10:42:59

@jorda:

Ez ugyanaz a Járóka aki ilyeneket mondott?

Magyarországra is jellemző az a tendencia, amit Olaszországban tapasztalni. Nagyon erős cigányellenesség van kialakulóban. Romákat űznek éjszaka az utcára, kergetik őket, Molotov-koktélokat dobálnak rájuk, tízezres tömegek állnak az utcákon és romaellenes jelszavakat ordítanak; ez olyan cigányellenességre utal, ami Európában eddig nem volt jellemző. Magyarországon is látni, hogy egyrészt a médiában, másrészt nyilvánosan, közhelyeken zajlik a romák megfélemlítése.

www.euractiv.hu/nyomtathato-verzio/interju/jaroka-livia-kevesbe-a-politikusokon-mint-a-median-mulik-a-romak-elfogadottsaganak-javitasa

Kék az ég 2012.02.10. 10:45:34

@Idet:
"Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar kormányok arra, hogy a romák integrációját megoldják, semmifajta sikerrel. Ugyanígy, voltak papíron nagyon jól hangzó deszegregációs programok, semmi eredményt nem hoztak."

DE MIÉRT NEM? Mit is mondott Járóka az országáról?

"Több mint 27 ezer egyetemet, főiskolát és középiskolát végzett, illetve végző roma fiatal van Magyarországon ... döntő többségük roma származása miatt nem kap munkát."

mno.hu/migr/jaroka_a_melyszegenyseg_nem_kizarolag_romakerdes-315883

csárli hárper 2012.02.10. 10:46:23

azért naivak ne legyünk, szerintetek ebből a 120 milliárdból mennyi került az igazán rászorulókhoz? megkockáztatom a töredéke se...

Kék az ég 2012.02.10. 10:49:32

@Énisvoltam:

Igen. Nézd meg Gyurcsány-Bajnai alatt miket mondott. Amint Orbán hatalomra került, szinte meg se szólalt többet!

Semmi olyan kemény szavak pedig történt egy s más roma ellenes dolog az országban... De Járóka nem tartotta fontosnak hogy akkor is a hatalmas cigányellenessegről szónokoljon mint az mszp kormányzása ellen tette

MCock 2012.02.10. 11:55:15

És azt ki mondta, hogy nem volt értelme a deszegregációnak? (Még tanulságai sem voltak?)

Kandeláber 2012.02.10. 14:28:56

Egy fillért sem kellett volna költeni, az eredmény ugyanaz lett volna, és a pénz is megmarad.

Avatar 2012.02.10. 16:44:12

Lehet hogy nem vette észre, hogy az elmúlt 8 év utolsó negyedében már a saját bandája osztotta a pénzt...
Szerény számításaim szerint akkor 120/4=30 milliárdot elszórtak, pedig már kormányra kerülésükkor tudták, hogy hatástalan amire költik...
süti beállítások módosítása