Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Sztálin tombol Áder nyeglesége miatt

2012.05.04. 21:03 Urbán Viktor

Sztálin tombol, de még Churchill is megeresztett egy cifra káromkodást, csak a meglepően simulékony Roosevelt elnök nem adott ki ellenközleményt, miután az MTI lehozta a "Külügyminisztérium: Áder János hivatali kötelezettségei miatt nem vesz részt a jaltai csúcstalálkozón" című hírt.

Nyugati és keleti szemmel tényleg meglepőnek tűnhet, hogy a magyar elnököt nem érdekli Európa újrafelosztása. Elemzők azt várták, hogy Jaltában kiáll majd Lengyelország régi határainak visszaállítása, illetve Kelet-Európa függetlenségének megőrzése mellett.
        
A KüM hivatalos magyarázata: "Áder János szerdán megválasztott köztársasági elnök halaszthatatlan új hivatali kötelezettségei miatt nem tud részt venni a közép-európai államfők jaltai csúcstalálkozóján - közölte a Külügyminisztérium sajtó főosztálya."

Az igazi magyarázat nyilván az, hogy Áder - tíz érintett kollégájával együtt - így akar nyomást gyakorolni az ukrán vezetésre, amely megalázó körülmények között, koholt vádakkal tartja börtönben Julija Timosenko ex-miniszterelnököt.

Ádert a jelek szerint nem kapja el gyermeki lelkesedés, ha elnökként csúcstalálkozóra mehet, ugyanis a Csorba-tóhoz sem utazik el, ahol a visegrádi országok államfőivel találkozhatott volna.

Az MTI így mesél erről:

"Bár a visegrádi együttműködés elnöki csúcstalálkozóját kiemelkedően fontosnak tartja Magyarország, "a jelenlegi közjogi helyzet miatt" nem vehet részt államfő az eseményen, Magyarországot Balogh Csaba pozsonyi nagykövet képviseli - közölte a Külügyminisztérium sajtó főosztálya az MTI megkeresésére pénteken.

"Mint kifejtették, Áder Jánost ugyan az Országgyűlés szerdán már megválasztotta, de még nem lépett hivatalba, így megválasztott köztársasági elnökként nem tud részt venni a szombaton és vasárnap a szlovákiai Csorba-tónál megrendezendő találkozón, amelyen a visegrádi csoport - Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - (V4) államfői egyeztetnek.Áder János május 10-én lép hivatalba.
   
Beiktatását követően Áder János kész Pozsonyba utazni, hogy találkozzon szlovák kollégájával, Ivan Gasparoviccsal - hangsúlyozta a külügyi tárca.

A szlovák köztársasági elnök irodájára hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön közölte, hogy Áder János megválasztott magyar köztársasági elnök nem lesz ott a visegrádi négyek országainak a hét végén a Magas-Tátrában megrendezendő államfői találkozóján."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr324489132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása