Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Fogyasztói csoport lehetett volna az MSZP-ből

2012.05.31. 15:27 kirk kapitány

Az országos politika szempontjából már nem oszt, nem szoroz, hogy mivel akarta meghódítani a szocialista szíveket és agyakat Szanyi Tibor, hiszen közismert, hogy a hódítás nem igazán sikerült. Márciusban elbukott, mert a tisztújító kongresszus küldöttei csak egyharmad arányban szavaztak rá.

Persze, ha úgy vesszük, hogy a regnáló elnökkel, Mesterházy Attilával szemben elért 30 százalék nem olyan rossz eredmény, akkor még sokak számára tanulságos lehet, hogyan kell gyorsan támogatókat szerezni.

A stílussal nem, az biztos. A hozzánk - sajnos csak késve - eljutott pártelnök-aspiránsi pályázat ugyanis tele van olyan extrém méretű lózungokkal, mint a következők: „Pályám megrögzötten Európához köt, sőt jövedelmem semmi lenne e nélkül. Lelkem választottja mégis a hazám, Magyarország, amelynek köztársaságáért halni kell, ha elkerülhetetlen, de inkább élni érdemes. (Ezt szívem választottja is jól érti.) …Nagy hegyeket kell eltolnunk, hogy végre az értelem és a közösségi sikerek terepére jussunk. …Azt szeretném, hogy az MSZP legyen a kovász és a kötőanyag a nemzet épületében.”

Van azonban egy része a dolgozatnak, ami a fentieknél sokkal konkrétabb csáberővel hathatott az egyszerű MSZP tagokra. Szanyi egy kisebb fejezetet szentelt annak, hogy miként lehetne a tagsági kártyának valódi értéket adni.

A „szuperkedvezményes Népszava-előfizetés” és „a már jól bevált mobiltelefon-flotta” mintájára azt javasolta, hogy a tagsági igazolvány nyújtotta kedvezményeket terjessze ki a párt a közüzemi díjakra. Szanyi szerint a víz, villany, gáz üzemanyag, élelmiszervásárlás, meleg étkezés árát csökkenteni lehetne, ha a tagság, mint „egy fogyasztói közösség juthat csoportos előnyökhöz az élet számos területén”.

Szanyi víziója szerint a fogyasztói csoportba tömörített szocialisták a keletkező megtakarítások jó részét maguknak tarthatnák meg, de egy kisebb hányadot a pártépítésre fordíthatnának. Egyszerű számítás: minél többen spórolnak együtt, annál több pénz folyik be az MSZP kasszájába.

Az elnökjelölt a felvillantott anyagi lehetőségeket még megtoldotta azzal is, hogy tagsági kártya dizájnján is javítani kell, hogy küllemében is képviselje a modern szellemiséget. Ezzel „divatossá tesszük az MSZP-t”.

A tagsági egyelőre nem lett divatosabb, mert Szanyi állítólag megpróbálja elhagyni az országot. Úgy hírlik, hogy a sikertelen összecsapás után ő lesz az uniós jelöltlista vezetője.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szanyi tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr754557405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása