Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Magyarország tízpróba-nagyhatalom

2012.08.13. 10:07 akiraly

A sikeres magyar olimpiai sportágakra is kiterjesztené a KDNP az ún. látványsportoknak adott társaságiadó-támogatást. Az Orbán-kormány öt kiemelt csapatsport - a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a vízilabda és a kosárlabda utánpótlás-nevelését támogatóknak ad társaságiadó-kedvezményt.

A KDNP javaslata alapján ezt más sportágakra is kiterjesztenék. Hogy melyekre, azt sajnos a Kossuth Rádió ma reggeli műsorából nem sikerült megtudnunk, mert a KDNP viccesen a párt szóvivőjére, Pálffy Istvánra bízta az ötlet elmagyarázását. (Itt lehet meghalgatni, 07:26 perctől.)

Ő pedig az elmondottak alapján fele olyan jól sem ért a sportokhoz, mint a borokhoz. Magyarország szerinte az öttusában, a hétpróbában és a tízpróbában sikeres, ezért azokat a sportágakat kéne támogatni, "amiből ezek felállnak". Ezek pedig szerinte a vívás, az evezés és az atlétika.

Becsületére legyen mondva, az utóbbi legalább talált. A tízpróba - illetve a nőknél a hétpróba - atlétikai versenyszám, futásból és ügyességi számokból (gerelyhajítás, magasugrás, súlylökés, stb) áll össze. Magyarország viszont aligha nevezhető tíz(hét)próba-nagyhatalomnak. Szabó Attila tisztes versenyben a 24. lett, míg hétpróbában Farkas Györgyi a 22.

Az öttusának ellenben semmi köze a tízpróbához, bár abban is van futás. Igaz, közben lőni is kell. Amúgy meg lovagolni, úszni és vívni- még egy találat Pálffynál! Az evezés nem tudjuk, hogy keveredett ide egyáltalán. Talán a kajak-kenura gondolt Pálffy, de sajnos még nem létezik olyan kombinációs versenyszám, amiben azt másik sportággal ötvöznék. Pedig mondjuk a kajakos íjászatban volna fantázia.

komment

Címkék: sport pálffy istván tízpróba

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr54709497
süti beállítások módosítása