Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A hűséges soproniak

2012.10.08. 11:15 kfunky_

A hűség városában is jól elverik az MSZP-t? – tette fel a kérdést szombaton a Magyar Nemzet Online belföld rovatának szakírója a vasárnapi időközi önkormányzati választás beharangozójában. A cikk szerint az eredmény alapján "ismét képet kaphatunk arról, hogy egy jobboldali város egy részében milyen népszerűségnek örvendenek a parlamenti pártok".

A parlamenti pártok népszerűségének figyelemmel követése fontos dolog, egy magára adó lap pedig érthetően igyekszik a lehető legtöbbet nyújtani e téren. És mivel a soproni választást a szocialista jelölt nyerte a szavazatok 46 százalékával, a Fidesz jelöltjére pedig csak a választók harmada voksolt, a kérdésére ezúttal az a válasz, hogy nem, nem verték el jól az MSZP-t.

Az MSZP győzelme az országos választói térkép alakulása szempontjából egyébként sem különösebben jelentős, legfeljebb kicsit gyengült a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza, az MSZP-ben meg tovább erősödhet a vakhit, hogy egyedül is nyerhetnek 2014-ben.

Emiatt nem érdemes tehát búnak eredni, és reméljük, Sopronnak sem kell új mottót keresni, hiszen az a 631 szavazó nem a nemzethez, csupán egy párthoz bizonyult hűtlennek. Szerencsére a Magyar Nemzetnek is csak három hetet kell várnia, hogy újabb kreatív címekkel szolgálja a közügyek objektív tálalására fogékony olvasóit.

Október végén három településen lesz időközi önkormányzati választás. Két éve Baján és Dabason is a fideszes jelölt nyert, így a polgári napilap joggal teheti fel a kérdést: Kap-e újabb nagy pofont az MSZP a Dunánál? Végleg elvéreznek-e a szocialisták az Alföldön?

Tiszavasváriban lemondott a jobbikos polgármester és a jobbikos többségű képviselőtestület is. A beharangozó cikk címe tálcán kínálja magát: Léket kap-e az MSZP süllyedő sajkája a Tiszán? Ha nagyon felbátorodnak a Nemzetnél, esetleg felmerülhet a "Csúnyán ellátják a Jobbik baját Tiszavasváriban? is, de nem, ez már valószínűleg fennakadna az objektivitás szigorú rostáján.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nemzet hír újságírás objektivitás időközi választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr424826329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása