Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Ekkorát nem lehet hazudni

2012.12.06. 10:37 K. Funky

2008. március 1.

Cikk az Indexen, néhány nappal a szociális népszavazás előtt. A Fidesz már idén eltörölné a tandíjat, hirdeti a cím.

"Pokorni Zoltán úgy vélte: március 9. világos figyelmeztetés, "nyakleves" lehet a kormánynak, mert a 2006-os választások előtt még titkolták a tandíj és a vizitdíj bevezetését, majd bevezették őket. "Ilyen durván ekkorát pedig nem lehet hazudni" - mondta.

"Nem hiszem, hogy a politika ezentúl az igazmondás netovábbja lesz. A kormánypárti politikusok mindig arról fognak beszélni, hogy ez a pohár félig tele van. Minket sem kell félteni, mi meg arról fogunk beszélni, hogy félig üres, de a beszéd legalább értelmes, a valósággal köszönő viszonyban legyen. Mindenki érzi, elromlott valami a politikával kapcsolatban. Talán ennek a korszaknak vethetünk véget március 9-én és elkezdődhet egy olyan időszak, amikor a kimondott szónak valamiféle súlya van" - tette hozzá.

Pokorni szerint a tandíj "tehetséges fiatalokat tarthat távol az egyetemektől és a főiskoláktól."

----

Ugyanebből az időszakból a Fidelitas anyaga, a szanjidotmagadra.hu-ról:

"Nem azért kevés a szakmunkás, mert sok az egyetemista. Teljesen abszurd a kőművesek, ácsok hiányát a jogász vagy orvos hallgatók számával magyarázni. Továbbá tegyük azt is hozzá, hogy a KSH adatai szerint a szakmunkások körében magasabb a munkanélküliség, mint az egyetemi végezettséggel rendelkezőknél."

"A hallgatók fele ma is fizet tandíjat. Az Ő tapasztalatuk bizonyítja, hogy fizetési kötelezettségük egyáltalán nem erősíti megrendelői pozíciójukat a felsőoktatásban. Fizetünk a buszbérletért és a vonatjegyért is, de ettől még nincs befolyásunk arra, hogy a menetrendet betartva közlekedjenek vagy tisztábbak legyenek a járművek.

Fizetnünk kell, de az oktatás minőségének javulására nincs garancia. Az elmúlt évtizedben kialakult minőségi problémákat a tandíj nem oldja meg!"

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fidesz tandíj hazugság pokorni zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr844949950

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orwell ha élne... 2012.12.06. 13:10:50

Időnként olyan érzésem van, mintha a magyar kormány főszereplésével szappanoperát rendezne az élet Orwell disztópiájából, az 1984-ből... Azt hiszem, van a pofátlan és aljas cinizmusnak egy foka, amikor már nem hallgathat az ember. Van az a fokú cinizm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása