Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Nem Gyöngyösi Márton zsidólistázott a Parlamentben!

2012.12.13. 15:41 MGM

Van olyan, hogy a legütősebb felvezetés sem készít fel egy hír drámaiságára. Ha ezt a cikket mobilon, állva olvassa, inkább üljön le. Ha ül, kapaszkodjon meg valamibe erősen.

Gyöngyösi Márton helyreigazítási kérelmet juttatott el az Indexhez. Szerinte a december 7-i, Vona ravasz levelet írt az izraeli követnek című cikkben tévesen állítottuk: "Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő azt javasolta, hogy készüljön lista a Magyarországon élő zsidókról. Később a Jobbik és maga Gyöngyösi is pontosított: a kettős állampolgárságú politikusokról szeretne listát, és így az izraeli-magyar kettős állampolgárok névsora érdekli. Gyöngyösi elnézést kért, hogy nem pontosan fogalmazott".

A képviselő azt szeretné, hogy ismerjük el: tévesen állítottuk, hogy bármilyen lista készítésére tett volna javaslatot. Ha nem, akkor jogi lépéseket tesz.

Újságíróként ritkán kerül az ember ennyire nehéz helyzetbe. Van egyrészt ez a tévéfelvétel:

De ott van a parlamenti napló is, mely a videóval összhangban a következő mondatot tulajdonítja Gyöngyösinek:

Úgy gondolom, pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

És ott van Gyöngyösi Márton, aki azt mondja, hogy nem tett javaslatot lista készítésére. Az erősnek tűnő bizonyítékok ellenére sincs okunk kétségbe vonni egy parlamenti képviselő szavahihetőségét. Le kell vonnunk hát az elsőre hihetetlennek tűnő következtetést:

2012. november 26-án megtörtént az elképzelhetetlen: imposztor szólalt fel az Országgyűlés plenáris ülésén!

Nemzettestvérek, ébredjetek! 2012 decembere van, és a bűnözés elérte, mit elérte, zsákmányul ejtette a politikát! Köszönjük a rabbikkal barátkozó Jobbik éberségét, és természetesen elnézést kérünk.Gyöngyösi Mártontól, valamint olvasóinktól, akiket felületes és szenzációhajhász tudósításainkkal félrevezettünk.

34 komment

Címkék: szervezett bűnözés gyöngyösi márton imposztor zsidólista

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr84959258

tandíjmentes viktor 2012.12.13. 20:16:15

most azt hiszitek, hogy humorosak vagytok ezzel a poszttal, pedig csak szimplán szánalmas a magyarázkodásotok! Libsi bagázs!

Dinkainka 2012.12.13. 20:17:44

Ezek az alteregók mindenhova beférkőztek!:))

2012.12.13. 20:17:57

Valószínűleg azért kér helyreigazítást, mert ő maga soha nem használta a "listázás" szót. Azt mondja a videón is, hogy arra kíváncsiak, *mennyi* ilyen nemzetbiztonság kockázatot jelentő kettős állampolgár van az országgyűlésben. A többi a sajtó agyszüleménye.

Don Juan Jr. 2012.12.13. 20:18:20

Tisztelettel megjegyezném, hogy szigorúan véve tényleg minőségi különbség van aközött ha valaki azt kéri, hogy mérjék fel a zsidók számosságát és aközött, hogy csináljunk listát a zsidókról. Első esetben a végeredmény egy szám lesz, mondjuk ki jön az, hogy az országyűlésben van teszem azt 31.415 darab zsidó. A lista pedig úgy néz ki, hogy
Macska János - nem zsidó
Iceberg Mózes - zsidó
Szegedi Csanád - hát őőő szóval....
s.í.t
Nyilvánvalóan fiskáliskodás persze, de ha szó szerint veszem, amit mondott, akkor mi Marcink egyértelműen az előbbit kérte, vagyis csupán egy szám meghatározását. Most persze nem tudom, mire akar felhasználni egy ilyen statisztikai adatot, és megengedem, különösen nagy ökör, aki erre használja az Országgyűlésben a felszólalás lehetőségét. De egy független bíróság előtt bizony bajban van az, aki a "listázást" akarja bizonyítani. Lásd még "Fidesz cégek" vagy "Fidesz közeli cégek" témaköre.

Wrex 2012.12.13. 20:18:42

Szerencsére beidéztétek, így pontosan lehet látni, hogy a "HÁNY OLYAN zsidó származású ember van, AKI bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent" (a lényeges szavakat kiemeltem) mondat NEM azt jelenti hogy
- bárkit is listázni kéne, hiszen nem a személy(ek)re, hanem a DARABSZÁMRA kérdez rá ("hány...?")
- az összes zsidót kéne "listázni", hiszen csak a "bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő" zsidókról van szó.

Ezek után látható, hogy a "Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő azt javasolta, hogy készüljön lista a Magyarországon élő zsidókról." mondat egész konkrétan hazugság. Felmérni valaminek (valakinek) a darabszámát ugyanis másképp is lehet, nemcsak "listázással" (tessék csak megkérdezni a közvéleménykutatókat). Mivel feltételezhető hogy aki újságírásra adja a fejét, az nem (vagy legfeljebb kis mértékben) funkcionális analfabéta (azaz el tud olvasni egy szöveget de nem tudja azt értelmezni), ezért jóval nagyobb a valószínűsége, hogy a poszter szándékosan hazudik. Remélem nem ismertek el semmit, és akkor majd a bíróságon kiderül hogy a bírói székben is funkcionális analfabéták ülnek-e.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.12.13. 20:18:52

Ne higgy a fülednek, ne higgy a szemednek,
Érzékcsalódásra simán vetemednek!
Ezek a szerveid csak félrevezetnek,
Ne higgy te másnak,csak a pártszervezetnek!

:)

Gigalamer 2012.12.13. 20:19:06

Fontosnak tartom leszögezni, hogy véleményem szerint Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő és mint ilyen közszereplő, egy sima operett náci, akinek el kéne tűnnie a magyar politikai színtérről!

De jelen esetben jogilag igaz van. :(
Nem mondta, hogy bármiféle lista készüljön, csak azt az igényét fejezte ki, hogy szeretne tudni egy számot, azt, hogy hány, szerinte kockázatot rejtő ember van. Nem azt kérte, hogy legyen lista szerint felsorolva kik azok, hanem csak azt, hogy mérjék fel hányan vannak.
Olyan ez, mint Tömjén Zsóti diplomája: jogilag rendben van, erkölcsileg egy egy vödör ződ takony.

Kemény Miklós 2012.12.13. 20:19:23

mi az, hogy nemzettestver!? talan nemzetvezeto testver - nevezzuk neven a gyermeket!

vernarancs 2012.12.13. 20:19:54

Ott se volt a Marci gyerek.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.12.13. 20:20:07

Csanádnak egyszerû paraszt képe volt, de hogy ennek a gyöbgyösinek mekkora kampós orra van...

nandras01 2012.12.13. 20:20:21

azért ennyire hülye, még egy jobbikos képviselő sem lehet.

update: de igen, lehet...

Emilke mesél 2012.12.13. 20:20:42

Hát ez csak kézenfekvő! Cionidkommenyista, judeobolsevista provokácó az egész! Besározása a makulátlan és szeplőtlen politikusoknak.
Ejnye már!

willdataa 2012.12.13. 20:21:07

"felmérjük azt"

"hány olyan"

"aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára"

...

Ki az az elvetemült, aki szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek számának felmérése az nácizmus?

mérges öreg 2012.12.13. 20:21:30

Mert annak a vaksi szemednek, meg a süket fülednek hiszel!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.13. 20:21:42

A videofelvétel alapján tényleg nem tett!

A belügynek viszont kötelessége átvilágítani a parlamenti képviselőket, sőt.. van egy választási bizottság, akiknek ellenőrizniük kell, hogy egyáltalán indulhat-e a képviselő a választásokon!

Nos.. az újságírók és a tévések és... sokan mások tényleg nagy bajban vannak... ugyanis még Magyarország hírnevét is rontották...

Ez bizony terrorizmus volt.. Magyarország pedig nemzetközi szerződéseket írt alá... a felszámolására!

Hamis hírekkel akarták megdöntetni, a jogrendet... és diszkrimináltattak egy képviselőt!

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2012.12.13. 20:22:14

Listáról tényleg nem beszélt, ez nem olyan bonyolult azért.

(Ráadásul tényleg lehet nemzetbiztonsági kockázata - még ha nem is feltétlen a "zsidó származású" ember hibájából.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.13. 20:22:30

Gyöngyösi Márton(?): "Na, de ha nem én beszélek azon a videón, akkor én vagyok a (BUMMM!!!)"

(In memorian P. K. Dick)

Politizátor · http://westwing.blog.hu/ 2012.12.13. 20:22:45

Most nem azért, de tényleg. Szó szerint azt kérte, hogy a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek (mint fő halmaz) közül a közelebbről meg nem nevezett ("bizonyos") típusú kockázatot jelentő (alhalmaz) és zsidó származású (nem vallású - tehát a zsidó etnikumhoz tartozó, amely bár kétségtelen komoly diaszpórával rendelkezik, de deklaráltan a mai Izrael területét tartja őshazájának) személyek (rész-részhalmaz) listáját szeretné összeállítani, abból is főleg akik a kormányban és az országházban vannak (rész-rész-részhalmaz). Nyilvánvalóan a képviselő úr kicsit lazán használja a mindennapi életében a "zsidó" szót, egyenlőségjelet téve a Moszad ügynökei és Réz András között. Ez ciki. Amit mondott abban csak az látszik, hogy ilyennek nem kéne politizálnia és NEM az antiszemitizmusa miatt, hanem amiatt, hogy nem tud pontosan és PC módon fogalmazni. Tök nyilvánvaló, hogy nem sárga csillagról és zsidólistáról beszélt, hanem a feltételezése szerint létező konkrétan izraeli kötődésű kémekről, pénzelt politikusokról. Míg a legtöbbünk számára ez valószínűtlen feltételezés, azt érdemes megjegyezni, hogy komoly mennyiségű izraeli tőke van az országban cégekben, ingatlanban és nagyértékű (kül)kereskedelmi érdekeltségekben is, valamint Magyarország azon területek közé tartozik ahová a zsidóság történelmi szinten kötődik. Vagyis az amúgy is hirhedten kemény érdekérvényesítő, nem mindig a szabályok szerint játszó Izrael számára fontos lehet, hogy mi történik a polgáraik pénzével, még akkor is ha ez nem nemzeti szinten történik (vagyis nem az izraeli kormány terve ez), hanem érdekelt magán nagytőkések saját csatornáin keresztül. Persze az más kérdés, hogy ezt más nációk és polgárai is megteszik különböző szinten és formában, de a Jobbiknak ez a heppje és ettől retteg. Azonban a nácizás szerintem natúr hangulatkeltés. Nincs szó fehér felsőbbrendűségről, ideológiai alapú megkülönböztetéséről, nincs szó a zsidók (cigányok, etc.) szegregálásáról a társadalmon belül, vagy kiírtásáról faji alapon. Kultúrális problémáról, közrendi problémáról, xenofóbiáról van szó, társadalmi osztálykülönbségről is talán, és ebben az esetben elsősorban natúr piacvédelemről. Ha nagyon össze kellene foglalni amit akarok mondani: helyettesítsd a "zsidó" szót "orosz"-ra, írjunk 1992-t és érteni fogod. Szerintem.

kvadrillio 2012.12.13. 20:23:01

AKKOR EZ A KLÓNJA !

AVAGY GYÖNGYÖSI VÉRBELI POLITIKUS FAZON, MERT SZEMREBBENÉS NÉLKÜL TUD HAZUDNI !

Anti Anyag (törölt) 2012.12.13. 20:23:22

Persze, most liheghetek veled, de igaza van. Nyilván nem véletlenül tartják nyilván máshol, a legsúlyosabban épp Izraelben.

Természetesen más állampolgárságra is érvényesnek kellene ennek lennie. Pld. magyar-orosz, stb.

laci0011 2012.12.13. 20:23:31

Érdekes fiúk ezek a zombikos megélhetési magyarok...

herr stahl 2012.12.13. 20:23:54

Sajnos az ember olyan, hogy gyakran elragadják az érzelmei. Ezért aztán nehéz ezeket az érzelmekkel túlfűtött ügyet higgadtan kezelni, de én mégis tennék egy próbát:

Index: "Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő azt javasolta, hogy készüljön LISTA a Magyarországon élő zsidókról."

Gyöngyösi: "Úgy gondolom, pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy FELMÉRJÜK azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, AKI BIZONYOS NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZATOT JELENT Magyarország számára."

Tudom, hogy aljas dolognak tűnhet egy ilyen egyértelmű kijelentés egyértelmű átiratát megszőrszálhasogatni, de a bíró a syavakat fogja vizsgálni, merthogy a per is arról fog szólni, hogy ki mit mondott és írt. Tehát:

1. Nem beszélt listáról. Én is tudom, hogy a felmérés ezt jelenti, de ő azt fogja mondani, hogy a felmérés módszertanára nem tett javaslatot és nála a pont.

2. Az utolsó tagmondat leszűkíti a felmérendők körét a nemzetbiztonségi kockázatot jelentő személyekre. Ez így van és kész, a bíró a magyar nyelv szabályai szerint egészben kell, hogy értelmezze a mondatot. Márpedig akkor ő arra fog hivatkozni, hogy márpedig a mondat egyértelműen nem a zsidóság teljes kürű felmérésére utal, hanem csak a nemzetbiztonsági kockázatot jelentők körére. Ha felháborító, ha nem, az Index által leírtak nem fedik az elhangzottakat. Ismétlem, mindez teljesen független attól, hogy a kijelentése akár bűncselekményt is megvalósíthat! Nála a pont.

Az igazság az, hogy ha van jogbiztonság Magyarországon, meg kell, hogy nyerje a pert. Szerintem jól is van így.

dögölj meg 2012.12.13. 20:24:11

Meghallgattam újra,de most is csak azt hallottam,hogy "hány olyan zsidó van,aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent."

Meridian74 2012.12.13. 20:24:31

Mikor hagyta el a Gyöngyösi száját az a szó, hogy "lista"? Én nem hallom, és nem is látom leírva sehol, csak a médiahiszti keretében megjelent sipítozásokban.

Kiszedem a lényeget, amie koncentrálni kellene:
"...felmérjük azt... ...különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású... ...van, aki... nemzetbiztonsági kockázatot jelent..."

Ez nem listázás, hanem security jellegű felkészülés, intézkedés, ha úgy tetszik prevenció.

Hubamano 2012.12.13. 22:27:37

Bukni fogja a pert, ugyanis egy közszereplőnek sem kell minden egyes mondatát szabatosan megfogalmaznia, így az általa mondottakat teljes egészében kell értelmezni, a kiragadott mondatokat pedig a szöveg kontextusában. Nyilvánvaló, hogy a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek számát nem lehet a személyük beazonosítása nélkül meghatározni. Az is nyilvánvaló, hogy nem egy szám meghatározását kérte, mivel az nem teremt lehetőséget a nemzetbiztonsági kockázat felmérésére és elhárítására. Mint ahogy az a tény is nyilvánvaló, hogy a mondatával arra utalt, hogy a gázai konfliktus kapcsán felvetődött, hogy a zsidó származású politikusok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Tehát nem konkrétan Gipsz Jakab, hanem úgy általában a zsidó származásúak.
Ez pedig jelenleg tényleg nem minősül elfogadottnak Magyarországon sem, Németországban például már kezdeményezték volna a Képviselő Úr mentelmi jogának a felfüggesztését a büntető eljárás megindítása érdekében.

Azt pedig, hogy ilyen formában érthető volt a beszéde fényesen bizonyítja Vona Gábor másnapi szerecsenmozsdatása, valamint az, hogy levelet írt Izrael állam nagykövetének (ő már csak a kettős állampolgárokról beszélt, ez volt a pontosítás). Én pedig semmilyen formában nem vonnám kétségbe Vona Gábor értelmi képességét és szövegértő képességét, figyelemmel arra, hogy a Jobbikból parlamenti pártot tudott csinálni.

ámbátor 2012.12.13. 22:27:48

"Gyöngyösi elnézést kért, hogy nem pontosan fogalmazott"
Igazából nem összeírásra, hanem kitelepítésre, táborba zárásra gondolt.

bolondok közt viktor a király 2012.12.13. 22:27:57

Erre szokták mondani, hogy " nem szartunk a kútba, csak bele löktük ". Tök mindegy így is, úgyis szaros lett a víz.
Most meg itt próbálják bebizonyítani, hogy ők a világ legszentebb emberei.
Igazuk van, az anyjuk se volt kurva, csak sűrűn baszott elvtársnő.

valaki senki 2012.12.13. 22:28:05

@tandíjmentes viktor: Ez nemhumor volt, hanem kín-vigyor, válaszul Gyöngyösi döbbenetes dumája utáni, döbbenetes helyreigazítási kérelmére! Ez az izé- bocs, de nem bírnám leírni, hogy ember. mert még a politikusok mércéjével mérve is alávaló- - nem csak paraszt, de gyári hülye is... Vagy csak minket néz annak?

salamander 2012.12.13. 22:28:17

Hét igen mert a tisztelt indexnek sem tűnik fel, hogy nem származás volt itten a lényeg, hanem az állampolgárság.
Abból is a kettős. Mert idefelé lehetnek, oda felé meg nem.
Náluk le kell mondani a másik állampolgárságról ha az önkéntes lemondást az adott állam lehetővé teszi.

MIÉRT? - Ilan Mór úr nem válaszolt.

A csavar azonban a dologban az, hogy bizony kibújik a szegecske a zsákocskából mert a zsidrák barátainknál bizony nincs a knesszetben kettős állampolgár netán palesztin, vagy bármilyen arab, mert az maximum ketrecben lehet, akit mutogatnak a turistáknak hogy lám náluk is van a parlamentben arab

Nem akar itt valójában senki senkit listázni... minek?

Tudjuk a származás egy magánügy, (annyira hogy rá sem lehet kérdezni) a állampolgárság, viszont közügy mert azt az állam egy hatósági igazolvánnyal igazolja és ehhez biztosít egyéb jogokat.

***

conmorientes 2012.12.13. 22:28:29

@herr stahl:

Tévúton tetszik járni.
Nem is az a baj, hogy rossz alapokon és az kell mondjam jogilag sem cizellált módon fogja meg az ügy pertaktikai vetületeit, hanem hogy úgy tűnik nem tetszik érteni azon a nyelven amelyen ezen veretes szavak elhangzottak.

Szeretném előre bocsátani, hogy az un. "árnyékper" lefolytatása gyakran téves következtetések levonásának melegágya, ezért nem is használják.

Mindezekkel együtt szeretném szíves figyelmét felhívni a majdnem jellegtelen aki szócskának tagmondatok közti elhelyezkedésére.

A perre pedig igen kíváncsi vagyok, nagyon sajnálom, hogy élőben nem közvetíthető.... lehet hogy elmegyek meghallgatni.

The real Donky 2012.12.13. 22:28:37

LOL. Akkor meg szimpla faxságot mondott. Nem lista készül, hanem a vizsgálat végeredménye egy darab szám, nevek, lista nélkül. Mondjuk 6. Máris sokkal 'nemzetbiztonságosabb' lett szeretett hazánk...

dadddd 2012.12.13. 22:28:43

Az izraeli repülőgépek sem repkedtek a légterünkben, ugyebár?

Patreides · patreides.blog.hu 2012.12.13. 22:29:03

Szerintem készüljön lista Gyöngyösi Mártonról.
süti beállítások módosítása