Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Szépen fejlődnek a belarusz-magyar kapcsolatok

2012.12.19. 13:53 akiraly

A parlamentközi együttműködés bővítésében állapodott meg Fehéroroszország rendkívüli és felhatalmazott nagykövete, Alekszandr Hajnovszkij a magyar országgyűlés házelnökhelyettesével, Lezsák Sándorral, jelentette a Belta, a fehérorosz állami hírügynökség minszki külügyi forrásokra hivatkozva. Lezsák, aki a magyar-belarusz parlamenti baráti tagozat elnöke is, a kulturális, oktatási és ifjúsági csereprogramok bővítésében is megállapodtak.

Két éve még sértésszámba ment Orbán Viktort a belarusz elnökhöz, Aljakszandr Lukasenkához hasonlítani, azóta viszont sokat fejlődött a két ország kapcsolata. Októberben például turisztikai együttműködésben állapodott meg a belarusz Sport és Turizmus Minisztérium a magyar Nemzetgazdasági minisztériummal. A szerződést a magyar-fehérorosz gazdasági együttműködési bizottság és gazdasági fórum harmadik, minszki rendezvényén írták alá, még október 25-én.

komment

Címkék: együttműködés magyarország belarusz belarusz-magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr94973141
süti beállítások módosítása