Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Vágó Gábor kabátlopási ügybe keveredett

2013.01.25. 13:45 Esterházy Attila

A szemünk előtt elevenedik meg a múlt. Az LMP-s Vágó Gábor, aki a Tumblren Falramentaparlament nevű blogján szokott tudósítani a Parlamentből, szereti ebben a tekintetben Mikszáthoz hasonítani magát. Erre most, mintha a sors rendelte volna így, kabátlopási ügybe keveredett. A blogjára az alábbi képet posztolta, ami szerint valakinek a Képviselői Irodaházból véletlenül vagy direkt elvitték a kabátját:

vago.jpgFotó: Vágó Gábor / falramentaparlament.tumblr.com

A „kabátlopási ügybe keveredett” kifejezést arra szokták használni, amikor valaki áldozatként kerül egy helyzetbe (pl. ellopják a kabátját), és ennek híre megy, de később már nem tudják pontosan felidézni a körülményeket, ezért csak annyit mondanak, hogy vigyázni kell XY-nal, mert „kabátlopási ügybe keveredett”. Az anekdota forrása állítólag Mikszáth Kálmán, akitől parlamenti tudósító korában lopták el a kabátját a Házból. Vágó Gábor itt csak közvetítőként szerepel az ügyben, de ezzel kiérdemelte a kifejezést.

A kabát tulajdonosa egyébként egy LMP-s szakértő, aki hétfőn tervez bejelentést tenni a rendőrségen, ha addig nem kerülnek elő az iratai és a lakáskulcsa. A neve elhallgatását kérte, talán azért, mert nem szeretné, ha évekkel később azt mondanák róla, hogy „kabátlopási ügybe keveredett”.

A Képviselői Irodaházban egyébként nincs minden érték biztonságban. Tavaly júliusban Zagyva György Gyula keveredett biciklilopási ügybe, amikor az épületnek szinte a bejárata elől kötötték el a biciklijét.

1 komment

Címkék: mikszáth kálmán lmp képviselőház vágó gábor kabátlopási ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr595043103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2013.03.08. 18:26:37

Szerintem a kabátot Zagyva biciklijével vitte el egy MSZP-s szakértő. Vagy egy fideszes tanácsadó.
süti beállítások módosítása