Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Hende Csaba helikoptert kapott

2013.02.08. 12:50 Esterházy Attila

Amikor megnéztük, hogy hazánk megvédésére milyen helikoptereket vásárolhat a Honvédelmi Minisztérium, kihagytuk a legolcsóbb lehetőséget. A kb. 3000 forintos Lego rendőrségi helikoptereket. Hende Csaba egy ilyet és egy középkori legókatonát kapott a születésnapjára.

hende.jpgFotó: Hende Csaba / Facebook

Nem teljesen rossz ötlet az ilyen fajta korszerűsítés: egyrészt Magyarországon időtlen idők óta nem kellett az ország védelmére helikoptereket vezényelni az égre, másrészt 100 000 forintból az összes helikoptert lecserélhetnénk, harmadrészt pedig már úgysem fegyverekkel, hanem zászlókkal vívunk háborút, úgyhogy, ha tovább romlana Romániával a viszony, nagyot nézhetne a bukaresti legóparlament.

9 komment

Címkék: lego helikopter hende csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr315069285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konyvtaroslany 2013.02.08. 14:39:04

Hááát, azt hiszem, hogy a hivatalos Magyar Lego Kluboknak is több helikoptere van, mint az országnak.

:-)

Nem beszélve arról, hogy ez a készlet új állapotban még a BrickLinken is sokkal olcsóbb. Tuti, hogy a közbeszerzés dobta meg a helikopter árát.

zolcsik76 2013.02.08. 14:47:36

Az az időtlen idők a legutolsó Tiszai nagy árvíz idején volt. Amikor Csépánál a szálítóhelikopter flotta nélkül sokan tanultak volna úszni. És így is csak kevésen múlott. Valamint Tarpánál is jól jöttek a már atszakadt gát betöméséhez. Értem én, hogy ma már mindenki lehet véleményformáló. De ha nem is feltétel, azért elvárás valamilyen hozzáértés ahoz amiről írok. Legalább azért, hogy ne csináljunk magunkból bolondot.

((Adam)) 2013.02.08. 18:40:37

@zolcsik76: Nem egy dologról beszéltek. Te szállító gépekről beszélsz, aminek van értelme. A posztoló a támadó / harci helikopterekről beszélt, ezekből azok amikkel rendelkezünk öregek és használhatatlanok, meg feleslegesek is. Ja, meg a fenntartásuk drága. De más baj nincs velük. :)

2013.02.08. 18:40:39

Az előttem kommentelő bölcsen és tömören megfogalmazta!

Pootj 2013.02.08. 20:09:35

Az előttem kommentelők kicsit olvassanak a közelmúlt történelméről, ugyanis kicsivel több, mint tíz évvel ezelőtt ért véget a Délszláv háború, amikor bizony nagyon feszült volt a helyzet a déli határunknál és volt értelme a harci helikopteres járőrözésnek. Mé fegyverhasználat nélküli légiharc is volt egy magyar és egy szerb mig-21 között. Amikor Szegeden lehetett hallani az ágyúzást, akkor nem arra gondoltak, hogy micsoda fölösleges pénzkidobás a katonaság.

kalaposinas 2013.02.10. 12:02:40

Rettegnek is az ellenségeink rendesen.

zolcsik76 2013.02.10. 17:34:23

Én meg a miniszter egy dologról beszélünk. Hogy te miről azt nem tudom. Merthogy szálítógép beszerzést tervez a kormány. Persze katonait. A harci helikopterekről meg annyit, hogy amikor Barcsot megbombázták a szerbek, megnyugtató volt a 24-es a környéken. Remélem meghosszabítják az üzemidejét. De ugye a tudatlanság luxusa ma elév gyakori. Nektek is csak azt tudom mondani, mint a médiahuszárnak aki a cikket írta. Nem baj ha van az embernek véleménye, de az sem ha tudás is van mögötte.

zolcsik76 2013.02.10. 18:05:21

Ja, még valami. Az a háború délen még nem ért véget. Nem kevés külföldi, többek között magyar katona vigyáz ott arra, hogy nektek itt békében nyugalomban sikerüljön ilyen badarságokat írni.

zolcsik76 2013.02.10. 18:05:22

A háború a balkánon nem múltidő még. Sok katona, közöttük magyar is van kint azért, hogy ne ágyúdörgésre ébredjenek a déli határunk közelében lakók. Én Barcson tanultam akkortájt, és tudom milyen csatazajt halgatni esténként a szomszédból. Ott voltam amikor át is bombáztak kicsit. Nekem inkább tűnik pénzkidobásnak a könyvtár-büfé, média, és egyéb alibidiplomás hada közpénzen.
süti beállítások módosítása