Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Érdemes volt feljelenteni Orbánt? Ne már!

2013.12.13. 23:09 Panyi kapitány

orbi1.jpgEz az egész történet tényleg annyira szomorú, hogy nem is itt lenne a helye, csak hát az emberi butaság vicces, a politikusi pedig még inkább. A sztori röviden az, hogy Orbán Viktor október 23-án elmondott egy kínos beszédet a Hősök terén, miközben egykori párttársa és barátja, Ungár Klára egy kicsit odébb egy sokkal kínosabb rendezvényen egy felejthetőt. Aztán Ungár szépen hazament és meghallgatta, miről maradt le, majd a miniszterelnöki szónoklaton úgy kiakadt, hogy egy hét múlva háborús uszítás és közösség elleni uszítás miatt feljelentette Orbán Viktort. Ezért:

2013. október 23-án a Hősök terén több tízezer ember előtt elmondott beszédében a miniszterelnök a jelenlévőket arra szólította fel, hogy: „szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok! Nincs okunk aggódni, de lassan és biztosan be kell indítani a gépezetünket, hadrendbe kell állítani a csapatainkat, éppen úgy, ahogy 2010-ben tettük. Készülődjetek, hogy most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk." (...) „Nincs középút; vagy felszabadítjuk magunkat, vagy nem leszünk szabadok."

A háborús uszítás a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztető bűncselekmény. A törvényi tényállás célzatot, tehát egyenes szándékot nem követel meg. A bűncselekmény megvalósulásához elegendő, ha az elkövető tudatában van annak, hogy a sokak előtt tett megnyilvánulása alkalmas arra, hogy szélsőséges aktivitásba csapjon át az őt hallgatók magatartása.

A szóhasználatból, „hadrendbe kell állítani a csapatainkat", arra a következtetésre juthat a hallgatóság, hogy a kormányfő háborús propagandát fejt ki, amelynek lényege mindazoknak - akár a fizikai - megsemmisítése is, akik útjában állnak a jelenlegi kormány politikájának.

A jelenlévők nagy száma és az ünnepi beszédet mondó által betöltött pozíció, szavainak meghatározott beállítottsággal történő értelmezése alapján az elhangzott beszéd különösen alkalmas lehet a társadalmi béke megzavarására, a különböző nézeteket vallók összeugrasztására, polgárháborús helyzet előidézésére. A jelenlévők bátorításként értékelhetik az elhangzottakat az erőszakos fellépésre, az önkényes igazságszolgáltatásra mindenkivel szemben, aki bármely oknál fogva az útjukban áll. Jelen körülmények között, amikor a társadalom szinte kétfelé szakadt, különösen veszélyessé válhat tízezreket arra felszólítani, hogy „szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok".

Egyértelmű iránymutatásként értékelheti a hallgatóság a szónok szavait akkor is, amikor kijelenti, hogy „nincs középút, vagy felszabadítjuk magunkat, vagy nem leszünk szabadok." A használt kifejezés értelmezheti háborús hírverésként, aki ilyenre fogékony, hiszen a „felszabadítjuk" kifejezés arra utal, hogy valakikkel szemben erőszak alkalmazásával meg kell védenie magát mindazoknak, akik azt szeretnék, hogy ez a kormányzat maradjon hatalmon.

Az elhangzott beszéd alapján nem zárható ki, hogy a jelenlévők arra a feltételezésre jutnak, hogy amennyiben a 2014. évben megtartott választásokon a Fidesz-KDNP vereséget szenved, a hatalom megtartása érdekében fegyveres konfliktust kell kirobbantani.

Na most az a helyzet, hogy a franc akarja védeni Orbán durcás és buta szövegét, de hát itt semmiféle háborús uszítás nem történt. Ezt egyesek úgy hívják, háborús retorika, mások meg úgy, hogy emberkedés, handabandázás, szájhősködés. A lényeg, hogy ez egy úgynevezett szónoki fogás, mégpedig a kevésbé elegánsak és szalonképesek közül, de hát a maga olcsóságában és otrombaságában ez mégiscsak stílus- és ízlésbeli, nem pedig jogi probléma. Persze ha valaki egy ostoba sötét komcsi, még az is kitelhet tőle, hogy rögtön megy feljelentgetni és fegyveres konfliktus kirobbanásától rettegni. Csak hát Ungár Klára nem az, hanem egy szellemes liberális nő, legalábbis valamikor így ismerte meg az ország, na meg Orbán Viktor párttársaként és barátjaként.

A Legfőbb Ügyészség a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségnek küldte meg, erről pedig a feljelentőt levélben értesítette. Ungár az ügyészségi választ kiposztolta Facebookra és úgy kommentálta,

Már ezért a levélért érdemes volt feljelenteni Orbánt.

 Őszintén kérdezem: tényleg? Jó érzés volt olvasni? Komolyan? Ne már!

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: orbán viktor :( ungár klára

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr665690259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.14. 17:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Egy radikális liberális és alternatív szervezet emlékére 2013.12.14. 11:23:57

A 168 óra előszedte a FIDESZ egyik szórólapját még 1990-ből, abból az időszakból, amikor szépreményű gimnazistaként átkoztam a fiatalságomat, hogy emiatt még nem mehetek el az akkor még nevével önazonos Fideszre szavazni. Kénytelen vagyok szó szer...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása