Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Megtaláltuk Habony Árpád magyar hangjait!

2014.02.17. 11:32 dezsőandris

A Századvég Alapítvány és a Nézőpont Intézet elemzőjének olyannyira egy rugóra jár az agya, hogy már-már azt hihetnénk, Orbán Viktor kommunikációs tanácsadója átvette elméik felett az irányítást.

Orbán Viktor évértékelőjét elemezték vasárnap a Duna TV-ben és a Hír TV-ben. Előbbiben Krekó Péter, a Political Capital és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője, utóbbiban Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet vezetője és Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány elemzője volt a vendég.

Rosszmájúak szerint a kormányhoz lojális elemzőcégek vezetőinek a kormányzati kommunikáció nyújt szamárvezetőt ahhoz, hogy tudják, miről kell beszélni, mit érdemes hangsúlyozni egy ilyen szereplés során. Mi ezt persze kizártnak tartjuk és csak a véletlennek tudjuk be, hogy Mráznak és Lánczinak ugyanaz a két gondolat jutott eszébe Orbán-beszédéről. 

Az egyik, hogy az bizony egy higgadt beszéd volt, akkor is, ha más elemzők (például Magyar Kornélia vagy Krekó Péter) szerint erről szó sincsen.

Mráz Ágoston a Duna Tv-ben:

Egy higgadt beszéd volt, ami ugyanakkor a kampány érdekeit is szolgáló beszéd volt, hiszen értelmezte a helyzetet, értelmezte az elmúlt négy évet, megmagyarázta mégegyszer azokat a fogalmakat, amelyekkel dolgozott a kommunikációjában a kormány, és ugyanakkor célt is kijelölt, ami azt hivatott alátámasztani, hogy érdemes folytatni a munkáját a kormánynak. 

Lánczi Tamás a Hír TV-ben:

Egy ilyen higgadt, középre beszélő, mérsékeltről, józanságról tanúságot tevő és biztonságot, erőt sugárzó beszédet mondott a miniszterelnök.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy Orbán nem személyeskedett.

Mráz Ágoston a Duna Tv-ben:

Egy dologra azért még hadd hívjam fel a figyelmet! Amikor a baloldalról beszélt, akkor ideológiai, elméleti dolgokról beszélt és nem személyeskedésről. A baloldali politikusok nevét nem is használta. Ezzel igen egyértelműen szembeállítható Gyurcsány Ferenc tegnapi beszédével, aki Orbán Viktorról beszélt kizárólag és nagyon személyeskedő, durva hangnemet használt.

Lánczi Tamás a Hír Tv-ben:

De nem volt benne személyeskedés, ahogy mondjuk Gyurcsány Ferenc vagy korábban Mesterházy Attilának a különféle beszédeiben. Ez teljes mértékben hiányzott.

komment · 1 trackback

Címkék: lánczi tamás habony árpád mráz ágoston

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr555818176

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.18. 11:00:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.
süti beállítások módosítása