Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Nem készül barrikádharcokra az MSZP

2010.03.10. 15:58 akiraly

Nem ismerem behatóan a Republic életművét, Mesterházy Attila legendás ugrálását pedig letekert hanggal néztem csak meg, így lehet, hogy először csak Gyurcsány Ferenc kecskeméti lakossági fórumán találkoztam az Utánam, srácok! című számmal, az MSZP hivatalos kampánydalával.

Elsőre az ütötte meg a fülemet, hogy "Várj reánk és mi ott leszünk / A barrikádokon". Ekkor azt hittem, hogy a kecskeméti technikus tréfából egy Kárpátia-számmal szórakoztatja az egybegyülteket. Gyanakodni akkor kezdtem, amikor az MSZP szombati nőnapi rendezvényén is felcsendült a dal.

Utánaolvasva kiderült, hogy a dal valódi szerzője, a Republic híresen szoci zenekar, már 1994-ben is az MSZP-nek kampányoltak, az Utánam, srácok! pedig a megboldogult BIT kvázihimnusza volt valaha. Abban kicsit kételkedtem, hogy a Repül a bálna című slágerük burkolt Fidesz-kritika lett volna - nemhogy rejtett, semmilyen jelentést nem fedeztem fel benne -, de Szily kolléga rávilágított, hogy "ez a parancs / érik a narancs".

Minden további elvi kételyemet eloszlatta az Utánam, srácok! utolsó sora: "Ott leszünk, a sztrájkőrségben, a gyárkapuk alatt".

De vajon mit jelent, hogy az MSZP ezt a dalt választotta kampánydalául? Valóban tömegtüntetésekre, barikádharcra, országos sztrájkra készül az MSZP a választások után? Kérdéseimre Nyakó István pártszóvivőnél kerestem választ.

"Ezt a számot nem mi írtuk, ez egy közkedvelt együttes közkedvelt szerzeménye, amit Mesterházy Attila is szeret az együttessel együtt" - kezdte válaszát Nyakó, aki szerint még az együttes rajongói sem gondolják, hogy barikádokra kéne vonulniuk, nemhogy az MSZP. "Az elmúlt húszéves politikánk sem támasztja alá, hogy ilyen harcias párt lennénk. Az elmúlt időszakban sem ránk volt ez jellemző" - mondta. A számot nem üzenete, hanem "mozgósító ereje" miatt választották.

3 komment

Címkék: mszp kampany 2010 barrikad

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr111828760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.10. 18:07:33

Ha az mszp a jobbik tankönyvéből szakít majd egy lapot a választások utáni talpra álláshoz, akkor nem kizárt, hogy a jövőben az mszp szimpatizánsok fognak utcai ülősztrájkot tartani, és Mesterházyt fogják felcibálni a fűről a rohamrendőrök, és viszik el bilincsben.

Lehet, hogy már erre a jövőre készülnek a pártban, csak nem vallják be. :P

kovacssteve 2010.03.11. 11:43:51

Fantasztikus ez a videó, már akkor is nagyon tetszett, mikor megjelent. Világ életemben utáltam a rebublic-ot, de ő új értelmezést adott neki. Ilyen lelkesedéssel - hitgyülekezeteket meghazudtolóan - levezetni egy rendezvényt, hát le a kalappal. De miért nem ment inkább rock sztárnak?

DArchAngel 2010.03.16. 15:20:22

Várjunk csak! Csak most ugrott be: az a bizonyos narancs parancsra nem a Tanú című filmben nőtt?
süti beállítások módosítása