Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Aki erkölcsökről beszél, nem érti a politikát

2013.11.18. 14:30 m_barna

A kormány volt kommunikációs főnöke arról beszélt a Kreatívnak, hogy 

Aki a politikai kommunikáció világában kényszeresen morálfilozófiai megfontolások után kutat, az nem érti a politika lényegét.

Böszörményi Nagy Gergely korábban a Jobbklikkre és a Mandinerre írt, 2010 és 2012 között pedig a kormányzati kommunikáció helyettes vezetője volt Navracsics minisztériumában.

És hogy mit gondol Orbán Viktorról? Hát azt, hogy

orban_1.jpg

A Sailorripley tubmlr tökéletesen összefoglalta az interjút, ami egyébként egyáltalán nem annyira szórakoztató, mint ebből a néhány mondatból gondolnánk.

Viszont van még benne néhány erős mondat. Itt van például még egy, megint az erkölcsről és a politikáról:

rezsi.jpg

Azt viszont Böszörményi nem érti, mi ez a nagy sírás a kulturális intézmények vezetői körüli kinevezések miatt.
politika.jpg

Szép mutatvány még, hogy amikor arról kérdezik, miért tömi ki a kormány a jobboldali lapokat a saját hirdetéseivel, azzal zárja a tiltakozást, hogy egyébként a Design Terminálnak melléklete van a Heti Válaszban.

Böszörményi 2010 előtt a Nézőpont elemzője volt, és ő szólt be 2011-ben a Mandirneren a Nem tetszik a rendszer!-videó készítőinek, hogy nem kellett volna szabad bölcsésznek menniük, és akkor most lenne munkájuk. Közben a kormányzati kommunikáción dolgozott, ezt viszont elfelejtette megemlíteni az egyébként álnéven írt posztban.

Persze még Magyarországon sem ő adja elő először, hogy értsék meg, politika ≠ erkölcsfilozófia. Nádas Péter például ugyanezt elmondta 2002-ben (ügynökbotrány), és aztán 2006-ban is.

A találatért köszönet a Cinknek.

2 komment

Címkék: navracsics tibor politikai kim jobbklikk mandiner böszörményi nagy gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr505641795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.11.19. 10:57:56

Ezek a pubik és a pocakos lesz a narancsmaffia halála.Lassan annyi lopnak csalnak hazudnak,nem marad más nekik csak kalasnyikov skuló vagy ciánkapszula!Ezekkel nincs kiegyezés.

Bogyó 2 2013.12.09. 09:58:50

"Aki a politikai kommunikáció világában kényszeresen morálfilozófiai megfontolások után kutat, az nem érti a politika lényegét."

Magyarul ne foglalkozzunk azzal, ha egy politikus a saját vagy egy szűk kisebbség egyáltalán nem méltányolható érdekében végzi a politikusi munkáját, s nem a többség/ország/haza érdekében. Mert akkor az üres bölcsész-moralizálás.
És ha szépen beállunk a sorba és igyekszünk az elnyomók közé kerülni az elnyomottak helyett, akkor meg okos, értelmes, fasza gyerekek vagyunk.
Gratulálok ehhez a felfogáshoz, az ilyen emberek régebben akasztást érdemeltek, mert valójában így felfogni a dolgokat szimpla hazaárulás. Igen, a szó morális értelmében. A politikának pont az a lényege, hogy az ember a moralitást be tudja vinni a többség életébe, hiszen erre hivatkozik pártunk és kormányunk is a rezsicsökkentéssel, a gazdasági szabadságharccal. Azaz a moralitás nagyon is lényege a politikának, sőt, az egy dolog, hogy ez a nagyon okos nyikhaj természetesnek gondolja, hogy hazudunk és hülye az aki ezen csodálkozik. Mert ő nem hisz a többségért végzett munkában, hanem szimpla érdekharcként fogja fel amit tesz. Azt hiszi, nagyon okos ezzel a machiavellista felfogással. Azért mert ő egy kiégett egoista pöcs, attól még más nem biztos hogy az. Attól, hogy valakiben van elhivatottság és tettvágy a többségért, nem biztos, hogy hülye. Vajon Kossuth is csak a kormányzói hatalomért, Széchenyi is csak a miniszteri posztért törte magát, aki nem így látja az naív hülye, csak ez az okostojás érti a csíziót? És ha valaki tüntet, akkor az csak a saját rossz sorsa miatt teszi? Azt gondolja, ha állása lenne a bölcsésznek, akkor szó nélkül hajbókolna a NENYI meg az Alaptörvény asztala előtt és Békemenetben bandukolna?
Nem, a világ bonyolultabb, s létezhetnek okos, de morálisan mégis elkötelezett emberek, de ezt olyanok sosem fogják megérteni, akik képesek egy szakmát is csak a fizetőképessége alapján megítélni.
süti beállítások módosítása