Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Pettkó húsvétja

2009.04.10. 12:19 K. Funky

Ünnepek idején veszekszik a család, sokan borzasztóan berúgnak, Pettkó András pedig üdvözli a választópolgárokat. A legendás karácsonyi videó népszerűségét ügyesen felismerve az MDF-es képviselő most kijött a húsvéti verzióval is,

Ha van olyan, hogy kultuszfilm és kultuszzenekar, akkor egészen biztos, hogy Pettkó András egyfajta kultuszképviselő. Sajnos ez a mostani próbálkozás nem sikerült olyan erősre, mint a karácsonyi bimbammozás, ám ettől még van benne érték és szépség számos.

Ja, és még valami. Pettkón mindenki nevet, mert hát tényleg van min. Viszont nekünk már évek óta van egy olyan érzésünk, hogy ő egy jószándékú, és alapvetően becsületes ember, ami automatikusan a magyar országgyűlési képviselők legfelső három százalékában biztosít neki bérelt helyet.

Elvakult rajongóknak ajánljuk Pettkó eredeti sajtóközleményét és, fantasztikus olvasmány a videó mellé.

„Krisztus támad és eszmél!” Jókívánságok videón

Kamerák elé állt ismét Pettkó András országgyűlési képviselő. Húsvéti köszöntőjét forgatta le, és nyomban feltöltötte a kedvelt filmnézegető oldalakra. Első nap ötszáz fölé kúszott a nézettség. Előző videó-köszöntőjét huszonötezernél több érdeklődő töltötte le. Karácsonyra készült az éppen egyperces mozi, népszerűsége azóta is töretlen, a nézettség folyamatosan nő, bár már a hó is elolvadt, és más ünnepre készülünk.

A Karácsonyi kisfilm vidám, daloló képviselőt mutatott, a Húsvéti üdvözlet más politikussal ismerteti meg az érdeklődőket. Szép, veretes Ady költemény (A szép Húsvét) egy versszakát idézi fel a honatya, majd a feltámadás misztériumáról hallunk ismertető szavakat. Templombelső képei váltakoznak, kórusmuzsika csendül. Végül elhangzik és képeslapszerű feliratozással is megjelenik: „Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!”

A Parlamentben Pettkó András volt az első, aki sajtótájékoztatóit rövid videó-összefoglalókban kihelyezte a web-re. Digitálisan elkötelezett embernek vallja magát, javaslataival igyekszik az országgyűlési munka elektronizációját is felgyorsítani. Felszólalásait a Tisztelt Házban „Kedves Netpolgárok” megszólítással kezdi a hagyományos formák mellett, amennyiben Informatikát érintő törvényjavaslatról tárgyalnak.

„Óh, Tavasz, óh, Húsvét, Emberek ősi biztatója…” - szavalja egy karosszékből a költő sorait Pettkó András a digitális felvételen. A hátteret egy polcról belógó ódon írógép tölti be. Mintha azt jelképezné: ha irodalomról van szó, még van becsülete a régi szerszámnak, a ragyogóan fényes, fekete Olivettinek?  Régi és új, digitális és hagyományos megfér egymással, ha örök értékű szavak hangzanak el. Ha nem is ilyen szándékkal készült a klipp, ez is üzenete Pettkó András Húsvéti köszöntőjének.

18 komment · 1 trackback

Címkék: pettko andras.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr631057564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.10. 20:22:30

Pettkó egy karácsonyi angyal és húsvéti nyúl egy személyben...Pettkó András karácsony után ismét egy köszöntővel készült a kedves választópolgároknak: ...ahogy írtam, ez már nem az első eset volt, karácsonykor szintén meglepett minket egy köszöntővel,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palvata 2009.04.10. 13:39:04

Kedves András!
Köszönjük kedves ünnepi jókívánságaidat! Mi - a Dagály u. 11. alatt "tengődő" civilek - különösen tudjuk, hogy esetedben a "net-nyilvánosság" nem csupán a PR része. Szép Húsvétok kívánunk Neked, ebben a megzavarodott világban!
A LABE és a "többiek"

Bladecatcher 2009.04.10. 15:39:50

Pettkó, mint "jószándékú, és alapvetően becsületes ember"?! Könyörgöm ez egy kertészből lett szavazógép, aki már azzal levett titeket a lábatokról, hogy vitt nektek koszorút, meg egy lidércnyomással felérő bimmbammozás után most megtanulta kezelni a vágóprogramot - vagy lefizetett valakit.

Ha ezt beszopjátok mehettek énekelni Székely Internacionálét. Vagy akár szavazhattok is.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.10. 15:43:30

Mivel a mi blogunkra is bekommentelte ezt nemrég, így találkoztam már ezzel a kis csodával, és gondolkodtam is rajta, hogy csináljak-e belőle postot, de vegül úgy döntöttem, hogy nem, mert egyrészt nem annyira vicces, másrészt igazából ő tényleg azon kevesek egyike, akibe nem szívesen rúgok bele, ha nem muszáj, mert
"Viszont nekünk már évek óta van egy olyan érzésünk, hogy ő egy jószándékú, és alapvetően becsületes ember, ami automatikusan a magyar országgyűlési képviselők legfelső három százalékában biztosít neki bérelt helyet." nekem is van egy ilyen érzésem

amiano 2009.04.10. 15:58:04


Emberi gesztus egy politikus részéről.
Külön piros pont a parlamenti Tibet csoportos részvételért, ha jól tudom, ő is tag. Hajrá Pettkó András.

madbal 2009.04.10. 16:19:25

Hé, Fanky! A célcsoportját kulturáltan szólítja meg, bár tényleg mókás fazon, azért ebben háttérbe is húzódik. A vágások, hang, kép megfelel egy dunatévés vasárnap délutánnak, az is rendben. Ami a legjobb: gyomorforgatót nem találni benne.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.04.10. 16:38:50

Tökmindegy hogy jószándékú vagy becsületes, ha tökéletesen inkompetens. Illetven nem tökmindegy, visszavonom. A többiek úgy inkompetensek, hogy mellé még aljasak is.

caymanos 2009.04.10. 16:44:20

Szép.
Nem vennék tőle autót.

KöviGyuri 2009.04.10. 18:32:54

Kedves András !

Bár iwiwen is megkaptam üzenetedet, ezúton is köszönöm. Érthetetlen, hogy már egy emberi gesztusnak sem tudnak egyesek örülni. Aki ilyen, semmivel sem jobb mint az általa fikázott politikusok. "Kertészkedj" csak tovább !!! Gyuri

zongora 2009.04.10. 19:24:04


Üdvözlet annak, aki a morális válságban szenvedő parlamentnek,s országnak (tisztelet a ritka madárnak), ilyen üzenetet küld.

Sikin 2009.04.10. 19:58:03

Szerintem meg igenis PR fogás, de tényleg egy olyan képviselőtől, aki ránézésre sem gerinctelen...
Csak nekem az nem tetszik, ahogy az index és sokan mások meghatódnak egyesek próbálkozásaitól, míg másokét határozottan kifiguráznak.

Hagyó Miklós Karácsonyija sem az a szokványos, önmagába nem szokványos, hogy főpolgihelyettesek és ogy. képviselők Mikunak öltözzenek.

www.youtube.com/watch?v=bYsPXzIKlmM

Szóval kettős mérce off.

andreasue (törölt) 2009.04.10. 23:27:38

"Becsületes", meg "jóindulatú"???
Hogy le ne petézzek! Olyat Dávid Ibolya közelében sem találsz! Csak a legalja maradt az MDF-ben. Herényivel (nonem est omen) az élen.

VIKUNYA 2009.04.13. 13:54:29

a bimbam sokkal jobb...

drflash · http://drflash.hu 2009.04.14. 00:34:01

gyuri a kibaszott kurva anyádat, beleverem az ostoba köcsög buksidat a levesestál szélibe!

Win Elen 2009.04.14. 09:04:04

@Bladecatcher:

A kerteszek gonosz emberek. Ezt minden kis palanta megttanulta.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.16. 14:36:53

"jószándékú, és alapvetően becsületes ember"

Nemrég volt egy konferencia a Nemzeti Digitális Közmű projektről, ahol a főkolompos Baja Ferenc mellett fellépett Pettkó András (MDF) és Nyitrai Zsolt (Fidesz) is.

www.niif.hu/hu/niif_intezet/aktualitasok/digitalis_koezmu_magyarorszagon

Namost, aki Bajával egy követ fúj, azt én csak mértékkel és tartózkodva nevezném becsületesnek...

süti beállítások módosítása