Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Szijjártó: Reméljük, többen is követik a Fitch példáját

2011.11.15. 10:31 MGM

Dagadó erek, ordítozás, egy szétvert faxgép, szűkölő asszisztensek – életképek a kormányzati kommunikációs központból, miután kiderült, hogy a Fitch pénteken negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásának a kilátását.

Elképzelésünk szerint amikor hírét vette a hitelminősítő lépésének, Szíjjártó Péter máskor komoly arca váratlanul felderült. A miniszterelnöki szóvivő gyorsan kikereste idei júniusi közleményét, miszerint a kormány reméli, hogy többen is követik a Fitch példáját, és negatívról stabilra javítják a magyar besorolást.

Kijavította a dátumot meg az aktualitásokat, és a szöveget épp elkezdte átfaxolni az MTI-nek, amikor rohanva megérkezett Giró-Szász András.

A kormányszóvivő őrjöngve tépte ki a papírt a gépből, fejhangon üvöltve, hogy nem hiszi el, ennyire senki se lehet ostoba! Ezután még mindig vöröslő fejjel egy sarokba lökte Szíjjártót, és élénk gesztikulációval kísérve magyarázni kezdett valamit, aztán legyintett, és elrohant nyilatkozni a Magyar Televíziónak.

Az Este című műsorban aztán kifejtette, hogy a hitelminősítők nem végzik jól a munkájukat, és különben is, országminősítésre egyáltalán nincs is jogosítványuk. A Miniszterelnökségen a még mindig verejtékező Szíjjártó a műsort nézve egy székre rogyott és olvasgatni kezdte a hitelminősítők megbízhatóságát is érintő 2006-os fideszes közleményeket.

A Veres Jánosról szólót, miszerint az ország romló adóskockázati besorolásai nem a kampányban elhangzó ígéreteket, hanem Gyurcsány-kormány hibás gazdaságpolitikát minősítik.

Az Orbán Viktor költségvetési zárszámadási hozzászólásáról szólót, melyben a Főnök a Fitch 2005-ös leminősítését külső szakmai véleménynek nevezte, ami alapján a kormány időben észlelhette volna a bajt, és korrigálhatta volna a pénzügyi folyamatokat.

A Gyurcsány kérjen bocsánatot-osat, benne a saját szavaival, amire annyira büszke volt: Gyurcsány magyarázattal tartozik azért is, hogy a kampányban miért mondták sikeresnek és dübörgőnek a magyar gazdaságot, miközben a Fitch Ratingsnek, Európa legnagyobb hitelminősítő intézetének szakvéleménye szerint a GDP arányos deficit tekintetében Magyarország a "világelső".

És a Szocialistákat nem érdekli a valóság-ot, ahol a szívgyógyszerek drágulása csak tördelési okból nem került egy bekezdésbe a hitelminősítők figyelmeztetésivel.

Ide-oda lapozott, a fejét vakargatva. Aztán felállt, és félrevonta Giró-Szász asszisztensét, hogy ha ő érti, ugyan magyarázza már el neki, hogy akkor most pontosan mi is van ezekkel a hitelminősítőkkel, mert ő kicsit össze van zavarodva.

Szólj hozzá! · 5 trackback

Címkék: szíjjártó péter fitch giró szász andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr253384201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: humminbird wide eye fishfinder for sale 2018.08.23. 19:52:07

Terhelésélettani labor 2015 - A nagy tanulság - nem azé, aki fut

Trackback: echo 150 2018.04.17. 14:48:21

package pay per click - What fuma electronic cigarettes refills

Trackback: garmin color gps 2018.04.13. 13:39:22

Chemical name of percocet - naofubj

Trackback: humminbird helix 7 si/gps combo 2018.04.13. 13:34:16

Laptop akkumulátor szerviz Budapest - BDK ajánló Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása