Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Hiánypótló mű a kínai piacon

2009.05.13. 20:27 K. Funky

Ön olyan típusú ember, akinek már elege van abból, hogy a média mindig csak a rosszat kürtöli szét? Akinek a szíve egy kis melegségre és örömre vágyik? Aki olyankor a legbüszkébb, amikor egy honfitársa teljesítményét a nemzetközi porondon is megsüvegelik? Nos, ebben az esetben ez a mai MTI-hír gyakorlatilag Önnek íródott. Fogyassza egészséggel!

Kína-Magyarország
Kínaiul is olvasható Medgyessy Péter Polgár a pályán című könyve

Bodnár Balázs, az MTI tudósítója jelenti:
   Peking, 2009. május 13., szerda (MTI) - Kínaiul is olvasható Medgyessy Péter volt miniszterelnök Polgár a pályán című műve, amelyet sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatón szerdán ismerhetett meg a pekingi közönség.

   A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulójához kapcsolódó rendezvények egyike volt a pekingi magyar nagykövetségen rendezett könyvbemutató, amelynek végén a szerző dedikálta a kötetet.
   A sajtótájékoztatón elhangzott: ez az első alkalom, hogy egy magyar politikus könyve kínai nyelven jelenik meg.
   A sajtóértekezleten elhangzott az is, hogy az elmúlt évtizedek magyar politikai, gazdasági és társadalmi változásait személyes nézőpontból tárgyaló írás hiánypótló műnek számít a kínai piacon.
   A Magyarországon 2006-ban megjelent könyv kínai nyelvű kiadása a két ország kapcsolatairól szóló részletes bevezetővel egészült ki, amelyben a volt miniszterelnök a sikerek és az eddig elért eredmények mellett azokat a területeket is megemlíti, amelyekre a jövőben építeni lehet.
   A kötet 5000 példányban jelent meg Kínában.
   Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint Medgyessy Péter a kínai külügyi intézet meghívására tartózkodik a távol-keleti országban, a volt magyar kormányfőt fogadta Li Jüan-csao (Li Yuanchao), a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság szervezési osztályának vezetője.

10 komment

Címkék: medgyessy péter

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr111119971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2009.05.13. 23:19:16

Na az egészen biztos, hogy a kínai piacon hiánypótló a műremek. Bár elég aprócska lehet az a hiány.

magyari 2009.05.14. 21:18:49

@olajbogyóka: Egyetértek! 1,3 milliárd kínai közül olvassák - hány százan? Merthogy egyik dolog a példányszám, másik pedig a remittenda. Tudom. Mert megtapasztaltam.
Nagy "hír" hát, hogy a medgyessy(vagy-hogy írják a nevét?) egy ekkora országban "tündököl". Mért nem megy ez az "embernek látszó lény" a józsefvárosi kínai piacra? Sokkal nagyobb lenne hallgatósága, sokkal kisebbek lennének a költségek. Kié is? Már megint a mi pénzünk? Elképzelhető.
Csókok, é

veiszi 2009.05.14. 23:13:19

@ern0: amiben a Kárpátok James Bondja belülről bomlasztja a létező szocializmust? szerintem ezt nem venné be a kínai Lendvai Ildikó cenzor-gyomra :)

Belabela 2009.05.15. 03:22:36

Muhaha. Kínában 5000 példányban megjelenni olyan, mint Magyarországon 38 (harmincnyolc) példányban, és akkor már felfelé kerekítettem... Vajon hogy osztják szét? Beteszik az iratmegsemmisítőbe, és minden nagyobb közkönyvtár kap belőle egy csíkot?

Nem lesz ebből véletlenül bestseller?

"Hiánypótló mű". Bruhaha. Kínaiak bemenni a kínai könyvesboltokba, és éhségsztrájkkal fenyegetőzni, ha nem kapni kici ócó könyv egy verbálisan diszfunkcionális, bukott magyar miniszterelnöktől?

Hogy mondják azt kínaiul (höhö) hogy "ööööőőőő-őőő-ööööőőőő"?

Kérdés: Mikor jelenik már meg a minszki albán nagykövet politikai memoárkötete szuahéli nyelven?

cyber panka 2009.05.15. 10:19:10

Felelőtlenség volt a kínaiakat beavatni a Medgyessy titokba. Most már semmi nem áll az útjukba, hogy egy Medgyessy klónnal világuralomra törjenek

naxx · http://alhirek.blogter.hu/ 2009.05.16. 10:23:07

A fenébe, én is be akartam írni, hogy mennyire szánalmas ez a mennyiség, főleg, ha összehasonlítanánk az arányokat Magyarországgal:D De legalább nem csak én érzem, hogy mennyire szánalmas ez az egész:( Nálunk MTI hír, náluk meg egy levél volt valamelyik minisztériumi főosztályon, hogy szerencsétlen magyaroknak csöpögtessetek már valami kis hírt, amin csámcsoghatnak a politikusaik. :(

holdlátó 2009.05.20. 00:04:13

Mátyás corvináiból sincs túl sok, aztán mekkora nagy kincs... Várjátok csak ki a végét... Vagy vegyük az agyaghadsereget... 2/5-e az összes cucc - de elnézegetnétek ti is egyet a komódon.... :D

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2009.05.24. 20:09:13

@Belabela: Minkszben nincs albán nagykövetség, úgyhogy sajna arra még várhatsz.
süti beállítások módosítása