Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A Jobbik a helyesírást is kiverné a liberálbolsevikok kezéből

2010.08.11. 14:44 K. Funky

Kezünkbe került az őszi önkormányzati választások egyik legelső kampányanyaga, a Jobbik Magyarországért Mozgalom párt budapesti szórólapja. A meglepően igényes kivitelű, úttörő képi és formavilágú, az átlagnál minden bizonnyal drágább Budapest alakú papír dizájnjának elemzésétől most eltekintünk (azt azért megemlítjük, hogy bennünk sikerült az imperiál-sovén Japán kamikáze hangulatát megidézni a felkelő nap vörös sugaraival).

jobbik bp01

Figyelmünket leginkább a "BUDAPEST a Magyarok fővárosa" választási szlogen ragadta meg, első reakcióként az bukott ki a szánkon, hogy hát persze, ezek tényleg nem ismerik a magyar helyesírást, dejszen ezt így kellene írni: Budapest a magyarok fővárosa (kis m). Aztán gondolkodtunk egy kicsit, és rájöttünk: ez üzenet. Üzennek az eddig liberálbolsevik kézben tartott akadémiának, a helyesírási szótárak, nyelvhelyességi lexikonok kaftános szerkesztőinek, szerzőinek, a nemzetáruló írástudóknak. Azt üzenik, hogy eztán másképp lesz, a helyesírást is igaz magyar emberek kezébe adják, akik tudják hogyan kell Árpád apánk szellemében helyesen írni anyanyelvünk tejjel-mézzel csorduló szavait.

jobbik bp02

A szórólap hátoldalán olvasható szöveg kicsit következetlen ebből a szempontból, de mi a közelgő idők szelét megérezve röptében kijavítottuk a jobbikos dolgozatot, aláhúzva a szebb jövőben nagybetűvel írandó szavak kezdőbetűit. Csak a miheztartás végett.

jobbik bp03

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr882214660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzJDK 2012.02.14. 17:57:02

A "Magyarok fővárosa" lehet helyes is, ahogyan az "ön"-t is írhatod "Ön"-ként is. Átlagos szövegkörnyezetben a népnevek kis kezdőbetűvel szabályosak, de a nagy "M" jelen esetben jelentheti a tiszteletet, az irántuk való elhivatottságot.
A többi mondjuk ciki.

egyatlagosfelhasznalo 2012.02.15. 17:24:58

Márminthogy mi a ciki?
Az, hogy magyar politikusok a magyar emberek érdekében próbálnak tenni valamit?
Egyes, leülhetsz.
süti beállítások módosítása