Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Az MSZP mártírhalált ajánl az ellenzéknek

2010.10.06. 09:09 K. Funky

Költői hangvételű, allegóriákkal és metaforákkal ékesített közleményben emlékezik az MSZP az aradi vértanúkra. A Mesterházy Attila elnök által jegyzett szöveg szerint a 161 évvel évvel ezelőtt kivégzett hősök fontos példát adtak az utókornak, és azt üzenik: az elnyomást, a szabadság igaztalan korlátozását, a törvények aljas kiforgatását, a hatalommal való bármilyen visszaélést tűrni nem szabad, "az ilyen élettel szemben még a halál is jobb megoldás". Hajtás alatt a textus szóról szóra.

"Október hatodikán azokra a csodálatos emberekre, emberi, lelki,erkölcsi nagyságokra emlékezünk, akik nem tűrték az önkényt, a hatalom sorozatos visszaéléseit, az elnyomás és elnyomatás megalázó formáit, a törvénytelenségek, igazságtalanságok számtalan változatát, mellyel a mindennapjaikban kénytelenek voltak együtt élni. Szabadok akartak lenni.

Szabadon akartak élni, gondolkodni, cselekedni. Olyan közösségben akartak élni, ahol nem egy önkényúr hatalmi mámora határozza meg a mindennapjaikat, hanem közös tehervállalással, egymást meghallgatva, megértve és kompromisszumot kötve meghozott törvények alapján kormányzott országban, elnyomás nélkül élő polgárok szabad társadalmában lehet létezni. Ahol a többség sosem tiporja el a kisebbséget, mert mindenki gondolata, véleménye, tettei, munkája fontos a közösség számára.

Ez a vágy sosem kedves egy olyan hatalom számára, mely totális ellenőrzésre, a gondolatok, vélemények, tettek, munkák feletti kontrollra, uralomra vágyik. Sajnos 1849-ben ez a hatalom volt az erősebb.

Azonban az aradi mezőn mártírhalált halt hőseink áldozata nem maradt hasztalan. A legfontosabb példát adták az utókornak: soha, semmilyen körülmények között nem szabad tűrni az elnyomást, az elnyomatást, a szabadság igaztalan korlátozását, a törvények aljas kiforgatását, a hatalommal való bármilyen visszaélést. Az ilyen élettel szemben még a halál is jobb megoldás. Azonban amíg van remény, addig küzdeni, harcolni kell az önkénnyel szemben a szabadság megszerzése, megőrzése érdekében.

Ez a példa örök tanulság az utókornak. Ezért kell emlékeznünk ezekre a hősökre: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly. Nem felejtjük őket."

Szólj hozzá!

Címkék: mszp kötél aradi vértanúk

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr802350024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása