Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A kun fideszes szerint tökéletes volt az antidemokratikus választás

2012.01.17. 21:42 K. Funky

"A kazahok számítottak a nemzetközi kritikus hangokra, ezért az elmúlt vasárnapi előrehozott parlamenti választásra szinte mindent túlbiztosítottak, és kínosan ügyeltek arra, hogy a szavazás a lehető legtökéletesebb legyen" - mesélt közép-ázsiai élményeiről Kovács Sándor, a Szolnok megyei közgyűlés fideszes elnöke. Kovács a hazai kun településeket és a Kunszövetséget képviselő delegációval, annak vezetőjeként töltött négy napot Kazahsztánban.

Kovács szerint szerinte "az előírások maradéktalan betartására való törekvés kísérte a törvényhozási választást".

"Egyébként a magas választási részvétel mellett a külsőségeken, így például emberek öltözködésen, magatartásán is érezni lehetett, hogy a kazahok ünnepnek tekintik ezt az eseményt" - mesélte Kovács.

Némileg máshogy látta ezt az EBESZ, mely 400 megfigyelővel érkezett Kazahsztánba. A legtöbb ellenzéki párt részvételét megakadályozták, számos, a hatóságoknak kellemetlen jelöltet pedig egyszerűen levettek a szavazócédulákról, áll a jelentésükben. Az ellenzéki pártok szerint bizonyítékok vannak többszörös szavazásra és a szavazók korlátozására is.

"Ha a kazah vezetés komolyan gondolja, hogy több pártot akar látni a parlamentben, több ellenzéki párt indulását kellett volna engedélyezni" - mondta az EBESZ képviseletében Joao Soares.

"A választásokra szigorúan ellenőrzött környezetben került sor, az állampolgári jogokat súlyosan korlátozták" - idézi a Christian Science Monitor Haraszti Miklóst, szintén az EBESZ képviseletében.

Több szem persze többet lát, tudja ezt Kovács Sándor is.  Kapcsoljuk ismét az MTI-nek adott nyilatkozatát. "Én csak arról tudok beszámolni, amit láttam, tapasztaltam, hallomásokra nem adok" - mondta a fideszes kun.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kun kazah

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr513572199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása