Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Gyurcsány-év-értékelő

2013.02.19. 13:09 Esterházy Attila

Gyurcsány Ferenc ma értékeli a 2012-es Magyarországot. A Képviselő Funky cserébe értékeli a 2012-es Gyurcsány Ferencet. Itt vannak a Demokratikus Koalíció elnökének legnagyobb tavalyi húzásai, havi bontásban.

 

Január

Gyurcsány rögtön az év elején lenyomta a politikai mentalizmus békemenetét, amikor a párttársaival beköltözött az avasi lakótelepre, és elvitte Tysont pisilni. (A vendéglátást aztán augusztusban viszonozta, amikor ő főzött a miskolci metálos férfi családjára, így a kecskét is feláldozta, és a káposzta is elfogyott.) Ehhez képest a DK január végi első kongresszusán már csak jutalomjáték volt az, amikor a Fidesz után már Gyurcsány ígért elszámoltatást. (9/10)

 

Február

A második hónapra kifogyni látszott a lendület: a tavalyi évértékelő nem maradt igazán emlékezetes, pedig nem csak Orbánék „gagyi” gazdaságpolitikájáról beszélt. (2/10)

 

Március

Gyurcsány márciusban eleinte a frakciózással volt elfoglalva, de maradtak vidám pillanatok is: terrorcselekménnyel fenyegetés miatt jelentették fel, miután március 15-én az Alkotmánybíróság köré vont blokádot ígért. Plusz egy pontot érdemel azért a két sajtótájékoztatójáért, amin büszkén beszélt proli származásáról és arról, hogy Őszöd az igazság. (6/10)

 

Április

Áprilisban több legyet akart ütni egy csapásra, de végül a saját arcába pattant vissza a gumikalapács. Először is belevetette magát az ismeretlenbe, és Majka- meg Adele-számokat, illetve macskát kezdett posztolni a Facebookra. Közben előbb csendben, majd cunamiként lepte el az „elveszett” szakdolgozat világa. Ez a mocskos játék Gyurcsány egyik legnagyobb teljesítménye volt 2012-ben, habár kénytelen volt végig a szökőárral úszni. Azóta is reméljük, hogy a tolvaj egyszer majd visszaadja a dokumentumot. Bónuszként menzázott egyet Pécsen. (7/10)

Fotó: Huszti István / Index

 

Május

Gyurcsány Ferencnek a május nem a szerelem volt, hanem a hattyú halála, vagy legalább egy kacsatánc, hiszen elég kínos volt Schmitt Pál plágiumügy miatti lemondása után ugyanemiatt magyarázkodni. Rögtön a hónap első napján állt ki a világ elé, és jelentette be saját halálát, merthogy politikai gyilkosság áldozata lett, és ekkor döntötte el, hogy mivel nem lopott vagy másolt, jogi úton fogja elismertetni az egyetemi szakdolgozatát. Miután az egyetem tehetetlenségében lezárta az ügyet, Gyurcsány bajnokként ünnepelte magát. És mégis: mind közül a legkegyetlenebb húzása az anyáknapi Enya-poszt volt. (9/10)

A majálison megtörtént, ami Gyurcsány hatalma csúcsán volt utoljára:
az újságírók a bokrokba lökdösték egymást Gyurcsány szavaiért esedezve
Fotó: iBarakonyi / Index

 

Június

Júniusban kiderült: mégsem tud átlendülni a holtponton a politikai gyilkosság után politikai zombiként haknizó Gyurcsány. Ugyan végre kinyújtotta Hiller István felé a békebalt, ezenkívül csak az maradt emlékezetes, hogy kétszer is csőbe húzta Bajnait: az Új Remény egyszer egy Horthy-konferenciára ment el gyanútlanul, majd a DK szervezte Demokrácia szigetre – Oszkó Péterhez hasonlóan – nem ment el, ami így el is maradt. (3/10)

Fotó: Huszti István / Index

 

Július

Nyár közepén újabb nagy lökést kapott, amikor az év meglepetéseként Bajnai Gordont legyőzve megnyerte az ATV Nagy Politikus Bajnokságát, és Sukoró-ügyben is megszüntették ellene a nyomozást. Erre hozta is a formáját: alávalónak nevezete az ügyészséget, mert nem tud jogászul. (6/10)

Fotó: Nagy Attila / Index

 

Augusztus

„Eltűnt Gyurcsány Ferenc!” – ordítottunk fel, amikor azután, hogy augusztus elején végigdrukkolta az olimpiát, nem adott magáról életjelet. Csak a hónap legutolsó pillanatában került elő újra, hogy Avas és a szakdolgozata után előálljon a tökéletes trükkel: kiszivárgott az éhségsztrájkterve, de túl későn, és kis visszhanggal jött a szépítés, így csak a kötelező minimumot tudta hozni. (1/10)

Fotó: Huszti István / Index

 

Szeptember

A nyár végére annyira ellaposodott, hogy már majdnem arra a sorsra jutott, hogy a neve hallatán Medgyessy Péter jusson az eszünkbe, amikor szeptemberben kimondta az éhségsztrájk szót, és belevágta Hajdú Péter arcába (és még az őszödi beszéddel kapcsolatban is kibontotta az igazság egy részletét). Az éhségsztrájkról persze kiderült, hogy egy Kossuth téri szafarival egybekötött léböjtkúra, de amikor egy hét után élve lépett ki az éhezősátrából, és tartott beszédet az Alkotmány utcában, több százan éltették a bukott miniszterelnököt. Ha ez nem tette volna elégedetté, annak már biztosan örülnie kellett, hogy Budai Gyulát arra kötelezték, hogy kérjen tőle bocsánatot. (9/10)

Fotó: Huszti István / Index

 

Október

Nem lehetett elvárni, hogy októberben is tartsa a színvonalat, így ahogy arra számítani lehetett, közepes tempón kocogva folytatta a bulvárvesszőfutását. Odaszólt a Millának, és végzetes hibától óvta az Együtt 2014 élére álló Bajnait, aki azóta is népszerűbb nála. (Október 23-án Gyurcsány be is jelentette, hogy támogatja Bajnai kormányfőjelöltségét.) Az azért így is erős volt, amikor közölte, hogy több hétig járni fogja az országot, és szegény családokhoz fog beköltözni. (6/10)

Fotó: Taipusz Attila / MTI

 

November

Úgy látszik, hogy a nagy hideg letörte Gyurcsány lelkesedését is: az egyetlen regisztrációellenes élőláncán kívül nem csinált semmi emlékezeteset, még a Sándor-palotánál tartott DK-tüntetés is elsikkadt a nagy hidegben. Tud ennél többet is a volt miniszterelnök. (1/10)

 

December

A mai beszéd azért sem lehet annyira különleges, mert Gyurcsány két hónapja már értékelte az évet: akkor azt mondta, hogy bár a kormány tevékenysége tragikus, ez még nem a világ vége. De más is maradt a tarsolyában: osztott ételt hajléktalanoknak, és elárasztotta a Facebookot karácsonyi giccsel. Az év egyik legviccesebb pillanatát is az utolsó hónap tartogatta, ami nem más, mint „Csaba az est utolsó harmadában”. (4/10)

Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook

 

Összegzés

Gyurcsány tavalyi teljesítménye hullámzó volt, de a mély gödrökön völgyhidakon sikerült átjutnia. Ha tippelnünk kéne, azt mondanánk: 2013-ban sem marad szem szárazon. (átlag: 5,25/10)

25 komment

Címkék: gyurcsány ferenc évértékelő 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr85090590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becike4 2013.02.19. 13:50:24

Ez a szélütött a politika Kiszel Tündéje.Minden hol ott van,ahová nem hívták,és azt hiszi hogy kurva népszerű.

okostojgli (törölt) 2013.02.19. 14:14:30

"Szóval nem az történt, hogy szándékosan kiragadtak pár mondatot az őszödi beszédből, hanem TÉNYLEG annyit értettek meg belőle."

kun andras 2013.02.19. 14:17:31

...nem azt mondták Feri, azt hogy menj a picsába. Valljuk be! :)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.02.19. 14:19:11

Én inkább a "politika győzikéje" címet osztanám ki neki.

Crass 2013.02.19. 14:50:06

Egy maroknyi elmebetegen és tettestársain kívül a kutya nem ugat utána, bár az ügyészség és a NAV érdeklödhetne!

sam poppat 2013.02.19. 15:05:16

@nemzetikonyves:
@becike4:
legyen kiszel tunde es gyozike szerelemgyereke,keresztszulok a heti hetes,nevelono somamamatehengesa es kalman olga,esti mese mondo dragabulgarur es megvan az egesz pereputty...

reszeg tengeresz 2013.02.19. 15:31:12

Kurcsanyi igazabol a fidesz csodafegyvere. Amig ez a szemetlada a felszinen van a fidesz nem veszithet. Ez a ganaj emlekeztetni fogja az embereket mindig, hogy miert is adtak ketharmadot az orbannak.

1bak 2013.02.19. 15:33:15

Jó a poszt, kiváltképpen arra, hogy az igen intelligens, jól képzett, mindenben ofi kommentelők ismét kiélhetik magukat.
Lehet bűnözőzni, hülyének tartani, elmebetegezni,Kiszel-Győzikézni, kinek mi tetszik. Megengedett,kívánatos, hovatovább társadalmilag igen hasznos, népnemzetileg pedig magasztos teljesítmény ám ez, ismerjük el. Ezt a stílust maga Semjén Doktor vezette be, őt pedig csak követni kell, nincs itt már semmi egyéb tennivaló.

falomb 2013.02.19. 15:41:18

Fletó a jobboldal beépített embere lehet a baloldalon, ahogy a másik oldalon Selmeczi, Semjén, Szíjjártó és a többi, akiknek minden megszólalása a másik oldal malmára hajtja a vizet.

Lucky Larry Silverstein 2013.02.19. 15:41:21

Megnyerte az ATV politikus bajnokságát...

Aztaqrva.

romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.02.19. 15:50:50

Feri bármilyen jó ügyet képes hitelteleníteni a puszta megjelenésével. Sokat köszönhet neki Orbán, nélküle soha nem jött volna össze a kétharmad.

bumfordi 2013.02.19. 15:55:49

Hát igen, ez a mai Magyarország és csodálkozunk, hogy egyre többen elkívánkoznak innen, ahol ilyen hadd ne soroljam milyen fedőnevű macskajancsik osszák az észt.
1bak-nak teljesen igaza van, Balkán ez a javából és még van/lesz lejjebb.

-JzK- 2013.02.19. 15:55:51

@1bak:
Na bravó, ezzel a kis cinizmussal aztán profin elvetted az élét a Fletó-ellenességnek...

bumfordi 2013.02.19. 15:56:03

@romkocsmában merengő félázsiai származék:
Igen, tökéletesen sikerült a karaktergyilkosság,a sok hülye meg beveszi, ennyi....

dukeekud 2013.02.19. 16:03:00

Ez az elmebeteg, tenyleg csak arra jo, hogy lerajassa az mszp-t. Amig o kepben van, mindennap emlekezteti az embereket az mszp 8 eves amokfutasra.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.02.19. 16:09:02

@falomb:

Nálunk évek óta a Fidesz az MSZP-nek gyűjt szavazatokat és fordítva, nem tudom, van-e ilyen máshol a világban. A két párt felső vezetése meg eleve olyan, mintha az ellenoldali Szavazó Tibi ingerlésére tenyésztették volna ki.

StaticX 2013.02.19. 16:15:43

Szerintem Fecónak már rég elment az esze...mondjuk sose volt teljesen ép, hogy lehetett ez az idióta miniszterelnök?

bgp 2013.02.19. 16:49:58

@Crass: Érdeklődtek, de nem jutottak sokra.

bgp 2013.02.19. 16:50:00

@StaticX: Kellett egy pár Viktorhoz.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.19. 16:50:07

Tulajdonkeppen egy uj Torgyan bontakozik ki a szemunk elott

Macropus Rufus 2013.02.19. 16:52:31

már a kiegyensúlyozotság jegyében ilyen kis elemzés tmikor fogok olvasni pl. a Viktorról?
Vagy itt most az a helyzet van, hogy a földön vergödőbe rugtunk még egyet, és a Viktoról meg tele van a gatya?
Én ezt tartom valószínűnek. A Gyurcsánynak kicsi az esélye, hogy hatalomra jut, ha még is nem egy bosszuálló típus. A Viktornak eléggé nagy az esélye, hogy ismét nyerni fog, és akkor meg majd jön a nemulas...
(én még emléxem amikor listázták azokat az újságírókat akik rosszat írtak róluk 1998-2002 között... volt is lapítás...)

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.02.19. 17:08:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Gyurcsányozás-szerű jelenség viszont biztos nincs máshol a civilizált világban. Elképzelhetetlen, hogy amúgy viszonylag értelmesnek mutatkozó emberek magukból kivetkőzve keresgéljék a hervasztó poénokat, csak hogy minél jobban szolgálhassák a Kubatov-színvonalú, Orbán-vezényelte Gyurcsány-fóbiára épülő néphülyítést. Szaros kis verseny alakult ki és megy évek óta ebben a műfajban Magyarrszágon. Fura, mennyire nem ismerik föl a művelői, mennyire ciki lesz tíz év múlva munkásságuk részeként látni ezt. Verbális lincselés az iskolai vécében.

bajnaigordon 2013.02.19. 17:15:05

Most hallgatom az évértékelőjét, ez egy barom. Címzetes barom. Elmebeteg. Súlyos kórtani eset.
süti beállítások módosítása