Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Kövér az új Göring!

2013.09.10. 14:10 MGM

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon sajátos együttállásuk első közös nyilatkozatában lemondásra szólították fel a rendeleti kormányzás szükségességét felvető Kövér Lászlót. Az eseményen felbuzdult Török Zsolt MSZP-szóvivő a Facebookon a hírt az alábbi a fotóval egészítette ki:

1208573 3486678621558 722838878 n
Fotó: Török Zsolt / Facebook


A megfejtéshez a Weimari alkotmány 1933-as kiegészítéséhez, a felhatalmazási törvényhez kell visszanyúlni, ami lehetővé tette Hitler számára, hogy kormánya a törvényhozás nélkül fogadjon el törvényeket. Nos, Török Zsolt szerint valami ilyesmire készül most a rendeleti kormányzásról beszélő Kövér László, na és persze a bajszos Orbán.

Kövér László démoni figurája bármikor képes felnagyítani a baloldal akut náciveszélytől rettegő vezetőinek félelmeit. A 2002-es köteles beszédével egyszer úgyis megjárta már, hisz akkor is rajtakapták, ahogy a civilizált tekintet mögött farkasvicsorba rándult az ábrázata.

És tessék, most megint. Hiszen kik is kormányoztak rendelettel? A nácik. Meg a komcsik, akik évtizedekig szinte mindenről minisztertanácsi rendeletekkel határoztak. És most persze a Fidesz is ezt akarja. Ők is nácik. Vagy komcsik. Puszta véletlen, hogy egy hitleres kép volt kéznél, és nem Kádáré vagy Lázár Györgyé.

Kövér László az elmúlt 15 évben nem sok okot adott rá, hogy politikai ellenfelei jóhiszeműséget feltételezzenek róla. És a demokratikus játékszabályokra meg az alkotmányosságra magasról tevő Fidesz sem.

Ám még ha ellenállhatatlanul nagy is az igény a baloldalon egy kis nácizásra, az, hogy esetleg Kövérnek, ha rossz fogalmakat is használ, valamennyire mégis igaza lehet, (mert egyebek mellett az is aláássa a Parlament tekintélyét, hogy nemcsak a legfontosabb, alapjogokat és -intézményeket érintő, valóban politikai tartalmú ügyeket, hanem bő 23 éve minden piszlicsáré kérdést törvényben szabályoz) eszükbe sem jutott. Meg hogy valamiről végre értelmesen lehetne vitatkozni.

1 komment

Címkék: török zsolt bajnai gordon kövér lászló adolf hitler nácizás mesterházy attila rendeleti kormányzás hermann göring

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr745505873

irongrass (törölt) 2013.09.17. 12:15:22

Hmm, Orbán hol értett ezzel egyet? Linkelnél vmi hiteles forrást?

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg." - na, ez is egy tipikus libsi blog ...
süti beállítások módosítása