Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Sonia Gandhi túljárt Orbán eszén

2013.10.24. 16:43 K. Funky

A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről régóta tudjuk, hogy a megcsontosodott, rossz rendszereket játszi könnyedséggel veti a történelem szemétdombjára. De mivel a magyarság a kommunizmus elleni végső győzelem felé tart, Orbán Viktor pedig személyesen is többször győzedelmeskedett e fronton, ideje volt valami ennél is nagyobb feladat után nézni.

Így születhetett az indiai nők felszabadításának ötlete. A Miniszterelnökség protokollosai a kormányfő múlt heti indiai látogatása előtt rengeteget törhették a fejüket, hogy miként fejezhetné ki a szolidaritását Orbán Viktor az indiai nők mellett.

Úgy vélhették, a diplomácia szabályrendszere nem engedni, hogy ilyesmiről beszédet tartson. Egy demokrata azonban nem fél, az ósdi szabályok pedig, ha más megközelítésben vizsgáljuk őket, épp azért vannak, hogy valaki végre megszegje őket! És hogyan is lehetne hatékonyabban kiállni a nők jogai mellett, mint a merev társasági szokások szavak nélküli, szimbolikus felrúgásával?

Indiában a nők és férfiak, ha nincs köztük családi kapcsolat, szinte soha nem érintik meg egymást. A különböző neműek között még a kézfogás is csak a városi, nyugatos értelmiség körében számít elfogadottnak: az emberek többnyire szóban üdvözlik egymást. Villámszerűen jöhetett az ötlet: mi lehetne egy ilyen begyepesedett közegben egyértelműbb üzenet, mint egy erős, határozott kézcsók?

Felhívtuk a budapesti Indiai Kulturális Központot, ahol megerősítették, hogy Indiában tiszteletlenségnek számít, és teljesen elképzelhetetlen, hogy egy férfi kézen csókoljon egy idegen nőt. Pláne nyilvánosan. Pláne egy protokolleseményen.

Adva volt tehát a feladat. Az Orbán-stáb úgy döntött, hogy Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnöke lesz a célszemély.

o640.gif

A teljes jelenetet itt láthatják (3.25-3.35 között). A siker nagyon kevésen múlt: az amúgy olasz-amerikai származású Gandhi hidegvérét megőrizve, az utolsó pillanatban rántotta el a kezét Orbán Viktor szájától. Mindketten meghökkentek, de a magyar kormányfő úriemberként viselte a vereséget.

Keleten a nők helyzete változatlan.

(Forrás)

komment

Címkék: india orbán viktor kézcsók sonia gandhi nők egyenjogúsága

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr725597455
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása