Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Szia lengyel nép! Hogy vagy ma?

2009.03.23. 20:03 K. Funky

Tegye fel a kedves olvasó, hogy ő Magyarország királya. Ez egyébként ma már egyáltalán nem lehetetlen, Gráf Józsefet például a miniszterelnöki székre is esélyesnek tartják egyesek. Szóval ha az olvasó lenne Magyarország királya, mit csinálna, amikor szeretett hazája éppen legújabb kori történelmének talán legviharosabb, de mindenképpen leghomályosabb napjait éli? Reméljük sétálna egyet egy lengyel kisvárosban!

Az államfői tisztség értelmével mi soha nem voltunk egészen tisztában, és amióta a pozíciót az a férfi tölti be, aki állítólag egyszer mosolygott, de később kiderült, hogy csak kéjesen gondolt egy különösen céltalan alkotmánybírósági ítéletre, szóval azóta végképp nem vagyunk biztosak a dologban. Az alábbi MTI-jelentés tartalommal ugyan nem töltötte meg a magyar trónt, viszont legalább kedvet csinált nekünk a munkához.

Nincs is jobb meló ennél az elnökös bulinál. Itthon mindenki halálra parázza magát, mi viszont elmehetünk viccelődni a népek barátságáról, meg hogy a harcban és az ivásban. A hír utolsó mondatát különösen ajánljuk, mi nem gondoltuk, hogy ilyen jó kis nép közé vegyülés még egyáltalán létezik.

(Lásd még:
- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - Kérdezte az Elnök.
- Jól vagyunk, jól vagyunk! - Mosolyogtak a krosnói polgárok)

Lengyelország-Magyarország-diplomácia
Sólyom László hivatalos látogatásra Lengyelországba érkezett

Kovács Péter, az MTI különtudósítója jelenti:

  Varsó, 2009. március 23., hétfő (MTI) - Sólyom László magyar államfő hétfőn Lengyelországba érkezett kétnapos hivatalos látogatásra, amelynek folyamán Varsóban tárgyalásokat folytat lengyel állami vezetőkkel, majd a dél-lengyelországi Krosnóban részt vesz a magyar-lengyel barátság napja alkalmából rendezendő ünnepségeken.

  Érkezése után, hétfőn délelőtt a magyar köztársasági elnök lengyel kollégájával, Lech Kaczynskivel először szűk körben, majd plenáris megbeszélésen tárgyal. Részt vesz azon az ünnepségen, amelyen a lengyel elnök a felvidéki magyarság mártír politikusának, Esterházy Jánosnak szánt posztumusz kitüntetést nyújt át a néhai politikus lányának, Esterházy-Malfatti Alice-nak.

  Varsói tartózkodása idején Sólyom László tárgyal Donald Tusk miniszterelnökkel, megkoszorúzza az Ismeretlen Katona sírját, felavatja II. Rákóczi Ferenc új emléktábláját a Szent Kereszt-templom falán, megkoszorúzza idősebb Antall József emléktábláját, látogatást tesz a Magyar Kulturális Intézet új székhelyén.

  Kedden Sólyom László Lech Kaczynski társaságában Krosnóba utazik, ahol részt vesz és beszédet mond a magyar-lengyel barátság napjának ünnepségein, leleplezi az óváros egykori Magyar utcája végén álló Magyar városkapu emléktábláját, és Krosno főterén fogadja a Sárospatakról érkező Barátság staféta futóit. Hazautazása előtt a magyar köztársasági elnök rövid sétát tesz a városban, találkozik krosnói polgárokkal. 

24 komment

Címkék: kulpol solyom laszlo

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr471020949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boj (törölt) 2009.03.23. 20:31:18

"Sólyom László azt mondta, hogy az MSZP konstruktív bizalmatlansági indítványával azt lehet elérni, hogy olyan miniszterelnöke legyen az országnak, akit a parlament többsége támogat. Az eszközt ugyan szokatlannak tartja, de nem alkotmányellenesnek."

index.hu/belfold/2009/03/23/solyom_alkotmanyos_a_kormanyfoi_bizalmatlansagi_inditvany/

Tóth-Takó 2009.03.23. 20:42:22

Kedves K. Funky!

Ne haragudj, de sajnos nem értelek.

A jelenlegi bizarr, vagy méginkább abszurd helyzet megoldását miért épp Sólyom Lászlótól várod, ráadásul két nap alatt, ameddig a lengyelországi kiküldetése tart...

Ha jól tudom Neki a munkaköri leírásában ilyen szituációk kezelése nem szerepel...

tt

VIKUNYA 2009.03.23. 20:47:40

egyáltalán nem csodálom, hogy szívesebben tartózkodik jobb helyeken, itthon úgysincs mit tenni, annyira vicces a helyzet, hogy még ő is elmosolyogná magát, ami meg összeegyeztethetetlen az önképével.

köpőcsésze 2009.03.23. 20:53:46

Oszt most magyarázd már el, hogy mi a baj ezzel a programmal, hol hibádzik? Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az?

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.03.23. 20:59:27

nem ertem, miafasz baj van solyom lengyelhoni latogatasaval? csakmert ferenc testvernek komediazni tamadt kedve, meg kene szggatni a ruhankat, vagy mi? egyebkent solyom, ha tehetne, mar reg elkuldte volna a verbe nagykepessegu ferencet. de ma ennyit er a kozt elnoki poszt. lofaszt. solyom, az alkotmanyjogasz, ezt pontosan tudja. tobbekkel egyutt o alkotta meg ezt az elbaszott rendszert. persze a legjobb szandekkal. ki tudhatta akkor, h a stabilitas a visszajara fordulhat. nem baj a kov parlament majd megtolti tartalommal ez elnoki poziciot. jelolt is akad a posztra.

2009.03.23. 21:00:50

Mégis, mit csináljon? Induljon a miniszterelnöki posztért? Készüljön saját programmal? Nyújtson be törvényjavaslatokat? Nem úgy néz ki, hogy ez a dolga. Hát, akkor mit csináljon? Üljön itthon, és rágja a körmét?

Szerintem neki nagyobb távlatokban kell képviselnie minket. Jó, most válság van, de ennél már sokszor, sokkal nagyobb bajban is volt az ország, és akkor sem hiszem, hogy külföldre nem utazási fogadalmat tett a király. Nem is tette volna jól.

Krogshöj 2009.03.23. 21:12:42

"Az államfői tisztség értelmével mi soha nem voltunk egészen tisztában"

Azzal én se. Egy ország vagy legyen elnöki köztársaság vagy alkotmányos monarchia.

ratman_ (törölt) 2009.03.23. 21:57:44

A köztársasági elnök mindig is köszönőember volt, mióta ezt a titulust létrehozták. Semmiféle politikai funkciója nincs, eltekintve a formális aktusoktól, pl. választások dátumának bejelentése. Ezzel valószínűleg egyedülállóak vagyunk a világban, az elnöknek mindenhol a nullánál több politikai súlya van. Jellemzően nálunk olyan joviális úriembereket választanak ebbe a székbe, akiket nem ellenez egyik oldal sem, cserébe nem sok vizet zavarnak, és csak ilyen nevetséges eseményen exponálják magukat, mint a fenti. Elég csak az előzőre, Mádl Ferencre gondolni, róla mindig azt hittem, mikor megláttam a tv-ben, hogy a következő pillanatban elcsöppen a nyála, vagy elalszik állva vagy valami hasonló. Teljesen szenilis benyomást tett. Sólyom meg tényleg egy elképesztően szürke, humortalan, jellegtelen, mindenféle egyéniség nélküli figura, akit nem lehet utálni, de szeretni se, mert egyszerűen nincs miért.

Mike36 2009.03.23. 22:52:46

mindig ezt csinálta

Leroy Brown 2009.03.23. 23:01:18

Egy ilyen látogatást valószínűleg nem két napba telik előkészíteni. És ilyenkor lehet mérlegelni, hogy ejtsük-e pofára a lengyeleket az út lemondásával (az utolsó pillanatban) az itthoni cirkusz miatt, vagy itthon hagyjuk ki ezt a két napot. Nyilván azt kell kitalálni, hogy pont ez alatt az idő alatt mi hasznosabbat tehetne itthon.

borpancsoló 2009.03.23. 23:07:40

Pl az a funkciója a közt elnöknek, hogy Ő szentesíti aláírásával a törvényeket és pl pont Sólyom az, aki ezzel a lehetőségeit maximálisan kihasználva megpróbálja néha a szakadékból visszarántani az országot hogy teljesen abnormális, előkészítetlen, csak a mutyit segítő törvény ne léphessen életbe.

Mondjak konkrét példát? Az eü-törvényt nem írta alá, így az egy hónapra visszakerült a parlament elé. (aztán később maguk a szocik is eltörölték ugye)

dei · http://erdei.aplus.pl 2009.03.24. 07:40:14

Engem is meghívott a krosnói hivatalvezető (polgármester) az ott a napokban megrendezett lengyel-magyar barátság napokra. Sajnos nem tudtam elmenni.
A rendezvényt azonban nem tegnapelőtt kezdték el szervezni, Sólyomot sem két hete hívták meg.
Ezért ez az írás még csak nem is kapufa. Ez mellé ment.
Lemondani pedig a varsói utat nem hiszem, hogy okos külpolitikai cselekedet lett volna.

El Polako 2009.03.24. 08:02:39

Kedves Index blogposztos!

Tudod, hogy mi a március 23.?A magyar-lengyel barátság emléknapja.Ezt a politikai látogatást nem fél napba került előkészíteni, nem mellesleg Sólyom Laci csütörtökön, amikor már érdemben tud lépni, vagy lépnie kell, akkor itthon lesz.

Pont az index.hu szedte össze, hogy mennyi ideje van az MSZMP-nek, illetve a parlamentnek új miniszterelnököt jelölni.

Teljes melléfogás ez a poszt, már bocs.
Olvass itt többet: www.lengyelmagyar.blog.hu

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.24. 08:43:11

Speciel egy előre leszervezett látogatással nekem semmi bajom, pláne, hogy Feri direkt úgy szervezte a dolgokat, hogy Laci bácsinak ne legyen semmi dolga. Amúgy is, Lengyelország jó hely, én tervezek a nyáron oda egy nemhivatalos látogatást :-)

Google 2009.03.24. 08:58:55

Mégis kiknek a támogatásra gondol a köztársasági elnök akkor, amikor arról beszél, az új miniszterelnököt többen fogják majd támogatni?
Arra a miniszterelnökre gondol vajon, akit a kis törpepárt valamint a szoci párt korifeusai választanak majd meg?
Inkább azon kellene fáradoznia az elnök úrnak, hogy a néphez kerüljön vissza a választás joga, és ne a mutyik határozzák meg továbbra is az ország sorsát.

haribodog 2009.03.24. 09:06:40

Egyetértek az előttem szólókkal. Pillanatnyilag Sólyom az egyetlen politikus, akivel azonosulni tudok: például én is sétáltam már Krosno főterén. Rajtunk kívül még Balassi Bálint is volt ott, lehet, hogy koszorúzni akar, vagy hasonló.

Muad\\\'Dib 2009.03.24. 09:35:49

"Az államfői tisztség értelmével mi soha nem voltunk egészen tisztában..."
Kár volt leírni, ezzel mindenki pontosan tisztában lesz, amint elolvasta ezt a remekművet.

Jofkov · http://www.digitalbridge.hu 2009.03.24. 09:43:49

A Zubrowka, Zivjec, Zurek mesterhármasért, én is szivesen mennék a polákokhoz.

sourcerror 2009.03.24. 09:55:05

@ratman_: "Sólyom meg tényleg egy elképesztően szürke, humortalan, jellegtelen, mindenféle egyéniség nélküli figura, akit nem lehet utálni, de szeretni se, mert egyszerűen nincs miért."

Mindent el lehet mondani róla, csak azt nem hogy jellegtelen.

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2009.03.24. 10:10:53

Oké, sokat nem tehet az ügyben. De mint államelnöknek, szerintem, kötelessége itthon lennie amikor az országban fontos dolog történik, vagy történhet. Nem biztos, hogy megoldásokat adhat, de jelenlétével, nyilatkozataival az esetleges félrecsúszó helyzetben mindenképpen a nép felé nyugalmat sugározhat és az embereket összefogásra bátoríthatja.

Márc. 15 -én nem megyünk Romániába ünnepelni, kormányválságnál nem megyünk Lengyelországba csevegni. Itthon vagyunk, ott, ahol a dolgok történnek, történhetnek, hogy azonnal reagálhassunk, nyilatkozhassunk, dönthessünk.

Megfutamodás.

nemezisazis 2009.03.24. 10:17:28

hacsak nem az a bajod hogy utálod a lengyeleket, akkor ennek az írásnak a világon semmi értelme. még úgy sem lenne sok, de így..
ez olyan mintha a kórház igazgatójától várnád el, hogy ne a gyógyszergyárakkal tárgyaljon, hanem gyógyítsa meg az igenis nagyon fájó torkodat de mostazonnal

RobinGood 2009.03.24. 11:21:09

Ez nevetséges.
Ha nem utazott volna el most arról írtál volna, hogy minek maradt itthon mikor úgyse számít.
Mi a francot csinált volna? Csüörtöknél előbb (szerintem akkor sem) nem lesz dolga az itthoni ügyekben. Neki reprezentálnikell, kapcsolatokat ápolni stb.
Nehezen is viseli szerintem, mert ő az első köztársasági elnök aki meg is próbálja a maximumot kihozni a funkcióból. Sokan nem is nagyon szeretik, hiszen nem egy joviális nagypapa, aki mindenre bólogat, hanem vannak elvei és ezt néha ki is meri mondani. Szerintem az utóbbi 20 év egyetlen valamire való közéleti, politikai szereplője.

Gábork 2009.03.24. 11:30:38

Teljesen egyetértek azokkal, akik bamba arccal a monitorra meredvén kérdezik: most mégis mi a fene ez a hiszti?
Miért baj, hogy diplomáciai úton jár egy olyan politikus, aki inkább diplomata, mint döntéshozó hatalommal bíró személy, akinek ezekben a napokban-hetekben annál több dolga nincs, mint hogy végignézze a bohócok viadalát a Parlamentben Gyurcsány "Sokatteszértünk" Ferenc utódlásával kapcsolatban? MOst mégis miről szól ez a cikk? Hogy nncs miről írni? Ejj-bejj.

utopia.hungary 2009.03.24. 11:44:14

Álláshirdetés

Dinamikusan fejlődni vágyó, ám társadalmi ellentétekkel, és nyomasztó közömbösséggel megáldott közép-kelet-európai kis (de csodaszép) ország tapasztalt, lendületes, válságkezelésben jártas munkatársat keres, felsővezetői pozícióba.

Meghirdetett pozíció: Miniszterelnök (ref. HU-20090326HELP)

Leírás:

A sikeres pályázó feladata egy csőd szélére jutott ország megmentése, mind gazdasági, mind társadalmi, mint szociális értelemben.
Tisztán átlátható, korrupciómentes ügyletek mentén az ország gazdasági fejlődését, a munkaerőpiac növelését, az állami beruházások sikerességét (költségtakarékos módon), és az etnikai feszültségek elsimítását tartjuk a legfőbb célkitűzéseknek a jelölt számára. Elvárt az adórendszer optimális, makrogazdasági szempontból elfogadható, ám igazságos újragondolása figyelembe véve a különböző társadalmi csoportok és az ország érdekeit is.

Követelmények:

- közgazdasági, jogi, vagy egyéb felsőfokú társadalomtudományi végzettség
- NEM! a magyarországi közigazgatásban és államigazgatásban szerzett 5 év feletti vezetői tapasztalat
- Válságkezelési tapasztalatok
- Vagyonnyilatkozati eljárás (rokonságra is kiterjedő) lefolytatásának vállalása rendszeres időközönként, a nyilvánosság számára elérhető, érthető, követhető módon.
- Felelősség vállalása (saját vagyonnal is) a pozícióban meghozott döntések kockázatának és erkölcsi tisztaságának zálogaként
- A jelenlegi (és az azt jellemző önző hatalom- és érdekvédelem) pártpolitikától való független politikai kultúra (vagy kifejlesztésének mihamarabbi vállalása)
- Privát üzleti kapcsolatok megszakításának vállalása (ami maga után vonja MINDEN állami projekt nyílt pályáztatását)
- beszédhibamentes magyar, és angol nyelvtudás

Előnyök:

- megosztottságot csökkentő, az összefogást segítő, bizalomébresztő személyiség
- környezettudatos szemléletmód, közlekedésszervezésben, infrastruktúrakezelésben szerzett tapasztalat (tömegközlekedés, élhető főváros, kerékpáros közlekedés melletti elkötelezettség kiemelt előny!)
- határozottság, önkritika képessége
- politikai nézetek előnyös módon való ötvözése az ország (és a lakosság) érdekeinek előrehelyezésével

Juttatás:

- A juttatás (a pozíció és a vállalt felelősség ellenére) NEM a közalkalmazotti és köztisztviselői bértábla szerint kerül megállapításra, hanem a motivációt és lelkiismeretességet megőrizendő, a teljesítmény függvényében.
- Alapfizetés: mindenkori minimálbér kétszerese, háromszorosa, a társadalmi elégedettség alakulásának függvényében + költségelszámolás (38%-os adókulccsal, számlákkal igazolva)

A munkakör betölthető: AZONNAL

Munkaszerződés: 1 év próbaidő, elégedettség esetén évente újrakötött határozott idejű szerződés

Pályázatát az utopia@magyarorszag.hu e-mail címre küldje, kérjük csatolja a következő dokumentumokat:

- Fényképes magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz
- Motivációs levél
- Válságkezelő program vázlata
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
- Nyilatkozat, miszerint a pályázó vállalja a különböző ellenőrző eljárások lefolytatását, a követelmények kivétel nélküli betartását.
- Iskolai végzettségek másolata

süti beállítások módosítása