Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Schmitt Pál kétszer értette félre a jövőjét

2010.04.16. 00:27 kfunky_

Elkezdtek szállingózni a nevek, hogy a a Fidesz prominensei közül kik kerülhetnek vezető pozíciókba, és Schmitt Pálnak máris sikerült jó érzékkel beleszaladnia a jövőjét firtató kérdés csapdájába. A jelenleg a párt európai parlamenti képviselőjeként dolgozó politikus az MTI kérdésére, hogy köztársasági elnök lesz-e, először egy pillanatra meglehetősen kacskaringós utakon leendő házelnököt kreált magából, majd közleményben sietett tagadni, hogy bármi lenne belőle.

Pedig már úgy elképzeltük a két repülőút között, de még a gépen is izgatott kiscserkészként készülő Schmitt Pált, amint tanulmányokat folytat, és konzultál, és komolyan veszi a feladatot, hogy csak időben készen álljon új megbizatására. Aztán micsoda meglepetés lehetett volna, ha a házelnöki tisztség helyett mégis Sólyom László helyét kell átvennie.

A salgótarjáni beszélgetés az MTI által rögzített hanganyagának szó szerinti leirata a hírügynökség szerint a következő:

"MTI: A hírek szerint alelnök úr lesz a köztársasági elnök. Gondolom, erről nem a Hírkeresőn értesült, tehát milyen, mennyire konkrét ez az információ?

Schmitt Pál: A híreket én is láttam, ezt még egy embertől nem hallottam, ebben biztos voltam, Orbán Viktor. Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök, tanulmányokat folytatok, konzultálok. Úgy érzem, hogy ha azt bízza rám a sors, akkor az lesz. Megszoktam, hogy az előttem álló feladatot veszem komolyan. Ezt senki hivatalosan nem mondta, ezt valaki elkezdte mondani, mi most egyelőre nem posztokat osztunk, talán ezért is van a sok-sok találgatás. Megvárjuk, míg az utolsó szavazatot is leadják az országban. Akkor látjuk, hogy hogyan állunk, így is látjuk, de a teljességet várjuk, és ha az megvan, akkor elhangoznak nevek, akkor elhangoznak ilyen fontos posztra jelöltek, addig énszerintem én a találgatásokba, pláne egy ilyen magas funkcióra nem mennék bele, különösen, hogy személyemben érintett vagyok. De egyet biztosan tudok, hogy én igen jó kapcsolatot ápolok Orbán Viktorral, és közöttünk soha nem hangzott el ez a téma.

MTI: Köszönöm szépen.

Schmitt Pál: Na, csak azért nyíltan akartam válaszolni, mert elég sok a találgatás.

MTI: Igen.

Schmitt Pál: Én úgy érzem, hogy ez az időszak most még mindig az építkezés ideje."

Schmitt később már azt írta, hogy teljes mértékben kiforgatták a szavait, de legalább azt megtudtuk, hogy a kérdést tényleg nem sikerült megértenie:

"Én ugyanis azt mondtam, hogy ha felkérést kapok a parlament elnöki tisztségének ellátására, akkor azt a felkérést tisztelettel elfogadom, és legjobb tudásom szerint fogom végezni munkámat. Ugyanakkor a személyi döntések és kinevezések ideje még nem jött el, azoknak a választás második fordulója után lesz itt az idejük."

Az MTI korábban kiadott anyaga:

Az Országgyűlés elnöki posztjára készül Schmitt Pál fideszes európai parlamenti (EP) képviselő.

Schmitt Pál csütörtökön Salgótarjánban az MTI kérdésére, miszerint mit tud arról, hogy a hírek szerint ő a köztársasági elnöki poszt várományosa, azt válaszolta: a híreket ő is látta, ezt még egy embertől nem hallotta, Orbán Viktortól. "Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök (...), megszoktam, hogy az előttem álló feladatot veszem komolyan" - tette hozzá sajtótájékoztatóján.

44 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz köztársasági elnök félreértés schmitt pál házelnök

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr341925290

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyarok 2010.04.17. 17:16:13

Tegnap, miközben a hokedlin ücsörögtem a konyhában és a hűtőben talált lecsókolbász maradékán nyammogtam, végre rájöttem a nekem rendelt célra. Ideje pislákoló gázlángot gyújtanom az éjfekete sűrű rengetegben, és összefoglalnom – miért is a magya...

m.logic 2010.04.16. 01:19:03

"A híreket én is láttam, ezt még egy embertől nem hallottam, ebben biztos voltam, Orbán Viktor."

Ez mi?

kisir 2010.04.16. 01:20:17

Úúúúúúúúú, ez olyan, mintha a google fordítóval írták volna. Szegény, szegény Schmitt Pál, ő se lesz már okosabb. Nem lehet könnyű neki...

stratez 2010.04.16. 01:23:22

Az már tényleg kabaré, hogy a média már óránként állít össze újabb és újabb kormányokat, csak ma vagy 3 hadügyminiszter olvastam, mást reggel, mást délben, és mást este...

Kixx 2010.04.16. 01:25:17

Szegény nagyon buta de nem is az eszéért szeretjük

rotten 2010.04.16. 01:27:15

Nem hallhattam ugye, hogy mi alapján készült a leirat, de az egésznek sokkal több értelme lenne így: "_Ha_ ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök, tanulmányokat folytatok, konzultálok."
Lehet hogy a 'ha' szót elharapta és nem hallatszik jól a felvételen, de ha így van akkor tényleg, több-kevesebb koherenciával arról beszél, hogy nem tudja még mi lesz.

Fedup Sári 2010.04.16. 01:38:31

"...ha azt bízza rám a sors..." -- dobókockával döntik el a pozíciókat vajon? Illetve: sors=OV?

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.04.16. 01:55:26

Az ilyen élőszó-leiratok nagyon csalókák és manipulatív hatásúak. Gyakorlatilag nincs olyan ember, akinek az élőbeszédben elhangzott szavait leírva az ne lenne iszonyú suta vagy adott esetben teljesen értelmetlen.
Ettől függetlenül Schmitt Pált nem szeretném a köztársasági elnöki székben látni, de valószínűleg ez a veszély egyáltalán nem is áll fenn. Ahogy Stratez is írta fentebb, az már kabaré, ami mostanában a médiában a lehetséges/leendő kormánytagokról és más egyéb hasonló teremtményekről folyik.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.04.16. 02:25:46

@Erwan Knudsen: Az teljesen jogos, amit az élőszó-leiratokról írsz, és örülök, hogy fel lett rá hívva a figyelem. Azonban a sztori nem a szószerintisége, hanem a tartalma miatt gáz. Röviden összefoglalva:

- Igaz, hogy Ön lesz majd a köztársasági elnök?
- Nem, nem tudok arról, hogy én lennék majd az Országgyűlés elnöke.

Na most ha ilyenekből lesz ott kétharmadnyi, akkor baszhatjuk az Alkotmányunkat a jövőben.

civil polip 2010.04.16. 02:25:51

@Kixx: Miért, szeretjük? Miért szeretjük?

Concrete · http://beton.blog.hu 2010.04.16. 02:34:24

Hmm mivel t. a szóból írásba fordító semmiképp nem tud magyarul, annyira ez így nem hiteles...

airween 2010.04.16. 02:34:28

Elég gyenge a politikusi felhozatal, de - ahogy többen írták már - kevés butább ember van közöttük mint SP.

drukkker 2010.04.16. 11:01:05

@Birtalan Balazs: Pár évvel ezelőtt
Orbán azt nyilatkozta, hogy őt a jó Isten a politikára teremtette, ő ehez ért, semmi máshoz, és azt azeretné ha magyarországon is prezidenciális Köztársasági elnkség lehetne. Mert ehez kisebb parlament és kevesebb politikus kell.
Szerintem a következő köztársasági elnök Orbán Vitor sokkal nagyobb felhatalmazásokkal a politika irányításába, mint mondjuk franciáknál.
Erre megy ki a játék, ezért kell az önálló kétharmad. Nem kell ehez ekkora, neki kell komoly aparátus. Ez bozonyos mértékig demokráciába csomagolt egyszemélyi vezetés, nevezzük, kisdiktatúrának. Első lépésük lecsökkenteni a parlament létszámát, vagyis kezdenek megágyazni, mire lejár, -elszáll- a mi Sólymunk mandátuma.

drukkker 2010.04.16. 11:01:27

@civil polip: Azért mert kinyalta az összes párt fenek a rendszerváltás óta. Viszont a jelek szerint a fidesznek esett a legjobban.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.04.16. 11:01:41

Én nem még csalódtam benne hogy. Róla neki gondoltam hozzá buta.
Ember egy van neki ő.
Jól viseli képen hazánkat!

Sum. Én kétszer hallottam személyesen beszélni. Akkor azt hittem, hogy csak keresi a szavakat. Imhol kiderül, hogy azóta sem találta meg..........

Astronomy Domine 2010.04.16. 11:02:31

Majd bojkottáljuk a Los Angeles-i olimpiát, mert a gaz imperialisták sem mentek el Moszkvába, ugye, Schmitt elvtárs?

balfék 2010.04.16. 11:02:45

Még nem volt segg, amit ki ne nyalt volna S.P.

maybach 2010.04.16. 11:03:05

Feltehetően igaz, hogy csalóka az élőszó-leirat.
Azonban az anyanyelvén kérdezték, nem is túl bonyolult dologról.
Ha ennyit értett meg, hogyan képvisel bárkit is. Még beszélni sem tud, nemhogy szöveget értelmezni. Szégyen.

implacabile 2010.04.16. 11:03:32

@airween: @kixx: @kisir: Mondjátok csak, Ti mi alapján ítélitek Schmitt Pált butának? Két diplomája van (közgáz és sportvezetői), egyetemi tanár, négy nyelven beszél. Nektek ezek közül melyik van meg?
Lehet kussolni, és akkor jártatni a szátokat, ha nála több van a fejetekben.

Egyébként meg abszolút biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem ezek a mondatok hangzottak el szóban, mint amit itt kfunky posztoló leírt. Mivel nem jelölt meg hivatalos forrást, csak annyit írt, hogy "az MTI szó szerinti leirata" (ilyet bárki belebiggyeszthet a posztjába) így részemről nem hihető.

Hiába, az emberi rosszindulat...

emil43t 2010.04.16. 11:03:59

kiszolgálta gáspár sándort, buda istvánt, deák gábort, aki jött, ő egy nagyon fegyelmezett káder, egy pitralonfelhőbe bújt sportfunkci, soha nem kellett gondolkodnia, tette, amit mondtak neki. aki ráadásul kiváló lovas, egy fenékkel többet is megül, de ha több feneket lát, az sem gond, igazi magyar, pláne, ha bocskaiba bújik, istenem, nem egy rétor, senki nem lehet tökéletes

T12345678 2010.04.16. 11:05:06

Nem akarom bántani Schmitt Pált, de szerintem teljességgel alkalmatlan mind a KÖZ-TÁR-SA-SÁ-GI mind pedig a HÁZ-EL-NÖ-KI poszt ellátására.

Egy ilyen pozícióban élőszóban is helyesen kell tudni megnyilvánulni. (Na például most írásban ezt a mondatot átszerkesztettem, amit ha élőben mondtam volna, akor más lett volna a szórend. De...) egy politikusnak, főleg egy "közjogi méltóságnak" illene a magyar nyelvet olyan szinten bírni, hogy kapásból képes legyen értelmes mondatokat alkotni, ne csak hebegni-habogni. Egy-két hiba az élő beszédbe belecsúszhat, de ez az ember teljesen csapong, össze van zavarodva. Nemcsak nyelvi/formai szempontból aggályos "a Pali", hanem tartalmi szempontból is.

a) Ugye már a kérdést nem fogta fel.
b) Aztán jött azzal, hogy most tagadja-e azt vagy sem, ami lehet, hogy meg sem történt.
c)Továbbá eszébe sem jutott az, hogy egyik Fidesz prominens sem megy bele találgatásokba, tehát neki sem kellene. Élből lezárhatta volna egy megszokott sablonmondattal. Miért nem tanult Szíjjártótól egy kis kommunikációs papagáj-technikát?
stb.

Zavarodott mondatszerkesztsét és gondolkodásmódját már többször bizonyította. (2006-os választások éjszakáján, főpolgármesteri kampányban stb.)

Szerintem egyszerűen nem érzi kényelmesen magát politikusi szerepben, mégis csinálja. Hmmm...

T12345678 2010.04.16. 11:05:18

"Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek,"
-vs-
"közöttünk soha nem hangzott el ez a téma."

:DDD

Dr.G 2010.04.16. 11:05:25

Mi ez itt? Egy zártosztály?

Krogshöj 2010.04.16. 11:05:32

Házelnöknek jó lesz.

Parajpuding 2010.04.16. 11:05:57

Sajnos nem új hír, hogy ez az ember erős hiányosságokkal küszködik értelmes beszéd terén (is). Egy jobban felkészült alsó elemi iskolás simán értelmesebbeket tud mondani. És egy ilyen lesz, lehet az államfő.:))) Lehet sírni, vagy nevetni.

Mindazonáltal megfigyelhető, hogy minden fideszes bazinagy zabszemmel a s*ggében nyilatkozik, ha nem tud előre felkészülni a kérdésekre, nehogy olyat mondjon, amire a nagyvezír elhúzhatja a szemöldökét.

Sötét korom 2010.04.16. 11:06:17

SP-t én úgy fordítom le, hogy OV azt mondta neki, hogy haza kell jönnie és a Parlament elnöke lesz. Azt, hogy köztársasági elnök lenne, még OV nem mondta neki. De ha mondja, akkor az lesz mivel ő jó viszonyt ápol OV-val.

Még jó hogy nem velem, mert akkor olyat mondanék neki...

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.04.16. 11:06:28

Öööö.... nem lehet, hogy nagyon nem volt már szomjas?! Én akkor szoktam ilyeneket... persze nem vagyok egy olimpinai bajnok...

ver@s kan-tár 2010.04.16. 11:07:18

Lehet mentegetni, de én személy szerint egész csomó olyan embert ismerek, személyesen ráadásul, akik élő beszédben is korrekt, érthető tagolással fejezik ki magukat, kereken fogalmaznak, nem kell dekódert igénybe venni mondandójuk megfejtéséhez. Igaz, nem is politikusok, sem pediglen kormányzati posztok várományosai. Mezei közemberek, de legalább érthetők. Szóval se nem csalóka ez a lejegyzés, se nem manipulatív, hanem az adott személy kvalitásaira híven valló és amúgy végtelenül jellemző. S mint azt az egyik hozzászóló igen helyesen észrevételezte, valóban inkább már a szöveg tartalma okán, mintsem formailag az. Akadnak, kiknek – miután függetlenségüket a köz javára felajánlották, ami persze konkrétan logikai nonszensz – lényegi énjükből már ezután egyetlen komolyan veendő vonásuk, megnyilvánulásuk, belső értékük nem marad, és nem is képzelhető el, hogy maradhatna.

lehet más a propaganda 2010.04.16. 11:07:30

Schmitt Pál olyan buta, hogy a pártja jobban járna vele ha szendvicsembernek használná ezzel az üzenettel:

NEM ÉR A NEVEM KÁPOSZTA A FEJEM

Ringlósztár 2010.04.16. 11:07:44

@Erwan Knudsen:
1. Birtalan Balazs · birtalan.blogspot.com 2010.04.16. 02:25:46
2. bizony, a politikai ciklusok ezen szakaszában ez így szokott lenni.

Sájgec 2010.04.16. 11:08:20

@Erwan Knudsen: Hát ezzel azért vitatkoznék picit... Én azért ismerek néhány embert, de még politikust is, aki képes (józanon, nem bekokózva, khmm...Tiszteletem Pali bátyám! Még mindig ugyanaz a dealerünk?) élőben is szabatosan fogalmazni.
Semmilyen tisztséget nem kellene S. Palinak kiutalni, mert a) ügynökmúltja van b) lásd fent.
Mondjuk lehet, hogy akkor végre nem lenne MOB elnök...

lesek mint a vett malac 2010.04.16. 11:09:07

Azt ne feledjük, hogy ezek a találgatások kizárólag az érintetteknek és a hozzájuk kötődő érdekcsoportoknak fontos.

Waldi! 2010.04.16. 11:09:58

Koztarsasagi elnok-MOB elnok :D

Nem arrol volt szo, hogy csak a Pekingi olimpiara felkesziti az olimpiai csapatot es utanna lemond, amikor X-el Gyarfassal?

Mondjuk erkolcsi langoszlopkent felveszi a versenyt a posztert kaparo Solyommal, csak nem akadekoskodik :D

bárisnya 2010.04.16. 11:10:19

@Fedup Sári:
nemhogy maga a sors, hanem milliók szerint a Megváltó.

@Birtalan Balazs:
Ha közkézen forogna a politikusok beszédeinek, nyilatkozatainak, sajtótájékoztatóinak szó szerinti leirata, a legtöbbjük alsós tanítónénije infarktust kapna a sok zagyvaságtól. Hát még mi, szavazópolgárok.

kutyafej 2010.04.16. 11:10:54

fasza gyerek ez a smittpali, csak mégis ijesztő, hogy egyrészt nem tud értelmesen fogalmazni, másrészt a világ egyik legkorruptabb szervezetében (a NOB) zizeg már a komcsi éra óta. Pont ilyen csávókra van szükség, hogy csökkenjen a korrupció. Igazi dzsentrivilág jön majd, ahol a komplexusos (mert vidéki, mert kicsi) törpe (OVI) majd minden posztot egyedül kioszt, azt' annyi. Persze a többi párt is megéri a pénzét, szó se róla. De majd a földre száll Morvaikrisztinácskácska, minden igaz magyar ősanyja és akkor aztán vége lesz az ilyen úrimuriknak ám...

Zámolyi 2010.04.16. 11:11:08

@m.logic: Ez azt jelenti -Schmitt stílusában-, hogy a Fideszben mindenről Orbán dönt (ez egy olyan demokratikus párt, amelyben annak számára van demokrácia, aki egyért Orbánnal).

Steve the Great 2010.04.16. 11:18:58

Remélem, nem ássa alá rögtön az elején a FIDESZ a tekintélyét azzal, hogy SP-t jelöli akármelyik posztra is. Házelnöknek még csak csak, de abba belegondolni, hogy ő mint közt. elnök...

Hungman 2010.04.16. 11:19:17

Hat szerintem nem mondott semmit amirol visszakoznia kene. Azt h buta e, nem tudom de gyanitom csak a "nagyokos" airwee-n nek van ilyen informacioja. MSZPs gagyi!

old_field 2010.04.16. 11:21:38

@airween: még szerencse hogy ennyi iq bajnok van itt... :) nyilván buta SP, azért jelölték a NOB elnökének. Mellékesen többszörös olimpiai és világbajnok. Biztos méltóak vagytok rá, h kritizáljátok.
Persze, ha valami mellédumálós "politikus" választ adott volna, akkor királycsávó.
Az indexen ezen a 7en minden hír tud lenni, ami nem hír...

ILLED 2010.04.16. 11:22:23

Én így értettem:

A híreket én is láttam
[ti. h őt szeretné OV házelnöknek],

ezt még egy embertől nem hallottam
[=ezt csak egy embertől nem hallottam még],

ebben biztos voltam
[=csak tudnám, ha mondta volna]

Orbán Viktor
[ti. az akitől nem hallotta].

Ő engem hazahív, hogy készüljek arra, hogy a parlament elnöke leszek, így is készülök, tanulmányokat folytatok, konzultálok.

= a hír, amelyet hallottam, az az hogy hazahív, hogy házelnök legyek, és készüljek. Mivel ezt tőle nem hallottam nem veszem készpénznek. De azért így is készülök, mert lehet hogy mégis igaz a hír.

Utazó677 2010.04.16. 11:23:51

Az élőszó-leiratok adott esetben csalókák.
De egy jövőbeni köztársasági elnöktől vagy az Országgyűlés elnöke várományosától elvárható az írásban is bátran rögzíthető élőszó.

mucsai 2010.04.16. 11:28:58

Sok mindent lehet mondani Schmitt Pálról, de hogy nem tudna jól kommunikálni, az hazugság. Kiválóan beszél, nyilatkozik, vitatkozik, több nyelven is, értelmesen, választékosan, meggyőzően.
Hogy mennyire okos, azt nem tudom, mert nem mértem, de közgazdasági egyetemet végzett, több nyelven beszél, sikeres diplomata és sportdiplomata (a NOB elnöki szavazáson 2. lett), mellesleg olimpiai bajnok, szóval óvatosabban a minősítésekkel...

gézukácska 2010.04.16. 11:31:31

Majd szép sorban kiderül, hogy a többi is épp ilyen buta. Sokan azt gondolják még mindíg, hogy most jönnek a megváltók. Hát majd nemsokára rájöttök, hogy adtunk a szarnak egy pofont. :)

Dunai Márton 2010.04.16. 11:31:42

bahhaaaaaa, schmitt pál!! :-)))

én határozottan szeretném, ha ő lenne a köztársaság vagy akár a parlament elnöke, mert mindkettő irreleváns, de sokat szereplő figura. schmitt kollega pedig rendívül szórakoztató egyániség.
süti beállítások módosítása