Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Mint a dudva, nőtt nagyra az Ángyánt gyalázó blog

2012.05.03. 11:56 K. Funky

A Magyar Távirati Iroda ritkán szemléz blogokat, névtelen forrásokra se hivatkozik nap mint nap, ám szerdán nagyvonalú kivételt tett, mert találtak egy nagyon érdekes blogot. A napraforgoblog.blog.hu-t érte a különleges megtiszteltetés. A blogon egyetlen bejegyzés van, azt négy órával az MTI híre előtt rakták ki, a szerzőt napraforgo966-nak hívják.

A Kinek a zsoldosa Ángyán József? című bejegyzés azt taglalja, hogy Ángyán József, a januárban lemondott földművelésügyi államtitkár LMP-s, SZDSZ-s és Jobbikos befolyás alatt állt, és nem is az oligarchák erősödő hatalma miatt, hanem gyanús haverjai kirúgása után adta be lemondását.
Hogy a kommenteket, blogbejegyzéseket, fórumhozzászólásokat általában nem kezelő MTI hogyan találta meg ezt a blogot, és miért tartották fontosnak a bejegyzés részletes szemlézését, arról Belénessy Csaba vezérigazgató így írt: „A napraforgo blog létezik és mi úgy ítéltük meg, hogy az MTI által idézett írásnak hírértéke van. Ezt támasztja alá a Vidékfejlesztési Minisztérium nyilatkozata is. Reméljük, hamarosan közölhetjük Ángyán József volt államtitkár véleményét is.” A blog létezését azért kellett megerősíteni, mert a hír megjelenése után azt sokáig senki sem találta, és pláne senki sem ismerte.
A minisztérium azt közölte, hogy „általában nem kommentál blogbejegyzéseket, mindenesetre a témával kapcsolatos tényeket, fejleményeket figyelemmel kíséri és megvizsgálja”.
Ángyán csütörtökön közleményt adott ki, hogy a blogbejegyzésben „foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből "példás" gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna. (…) Követelem továbbá, hogy indítsanak azonnali vizsgálatot annak kiderítésére: hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen "1 napos blog" első és egyetlen bejegyzése vezető hírré válhatott az MTI-nél, különös tekintettel arra is, hogy ki vagy mely intézmény volt a "figyelemfelhívó hírforrás"! Elvárom, hogy a vizsgálat eredményeiről engem informáljanak és a közvéleményt tájékoztassák.”
A blog egészen különleges karrierje nagyon izgalmas. Alig 24 óra alatt egyetlen posztját részletesen idézte az MTI, közleményt adott ki róla az LMP, az MSZP, Ángyán József, Belénessy Csaba, és nyilatokozott hozzá a vidékfejlesztési minisztérium is.
Hogy az Index is hozzátegye a magáét, először idézzük a felsoroltak közül az MTI által naggyá tett blog egyik legfurább mondatát: ,,kis buzi fideszesek, jön a Jobbik, és le lesztek nyomva!”

 

Szólj hozzá!

Címkék: mti ángyán józsef

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr964486148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása