Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

KDNP: Kádár idején jobb volt

2012.11.14. 13:29 Pageréty Irma

Az eurologus blog beszámolója szerint tanulságos körlevet írt képviselőtársainak az Európai Parlamentben Surján László, az EP alelnöke.

Surján azért ragadott klaviatúrát, mert az új máltai biztos EP-s meghallgatásán tapasztalata szerint túl sokat kekeckedtek a képviselők Tonio Borg világnézetén. Az elkötelezetten katolikus biztost abortusszal, melegházassággal és válással provokálták.

Surján szerint ez túlzás volt, ennyire drámai üldöztetésnek még Kádár János idején sem voltak kitéve a keresztények. Levelében többek között így fogalmaz:

„A hívők jogait még a kommunista ideológián alapuló ateista diktatúra sem kérdőjelezte meg. Magyarországon, a kommunista Kádár János a párt főtitkáraként is azt mondta, hogy „a vallásos emberek egyenlő polgárokként vesznek részt a közéletben, a szocializmus építésében". A hétköznapi gyakorlat ugyan nem volt ennyire rózsás, azonban olyan atrocitások nem érték a keresztényeket a proletárdiktatúra idején, mint mostanában érik őket az EU-ban, amikor egy tagállam egy keresztényt jelöl egy fontos tisztségre."

A teljes levél így szól:

Dear Colleagues,

Letters from some pressure groups and the reaction of some members of our Parliament urge me to draw your attention to the followings:

Freedom of religion is a fundamental right and an important value. Article II-69 of the Charter of Fundamental Rights of the European Union mentions "freedom of thought, conscience and religion".  One can not interpret it, that only the non believers have the right not to believe in any religion but the believers have no right to participate in public life, because they are believers.

This right of the people who are believers was never questioned even by the ateist dictatorships which were based on communist ideas. In Hungary, the communist János Kádár as the General Secretary of the Party assured, that " religious people participate in the building of socialism in public life as equal citizens". The practice in everyday life was  not as nice as stated, there were, however, no such attrocities against Christians during the dictatorship of the proletariat, like nowadays in the European Union, when a Member State appoints a Christian to an important post.

As the Vice-President of the European Parliament, responsible for the implementation of Article 17 of the TFEU, I have to object all forms of discrimination based on religion in our Parliament, which take aim at Christians, because such discrimination can devaluate the dialogue among the Union and churches and non-confessional organisations. It is the profanation of the idea of Liberté, Égalité, Fraternité, if somebody is being mired because of his/her religios believes, when a post is occupied by him/her.

The hearing of Commissioner-designate is an important right of the European Parliament. The hearing examines professional experience and can not be the field of an ideological war, which does not respect human rigths. Attacks against religious beliefs increase the rejection of the Union by the European citizens and endangers the future of the European Union.

Sincerely yours,

László Surján, MEP

EP Vice-President

43 komment · 1 trackback

Címkék: eu kádár jános keresztényüldözés ep surján lászó

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr334906883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.15. 10:06:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WYW 2012.11.14. 14:03:23

"Az elkötelezetten katolikus biztost abortusszal, melegházassággal és válással provokálták."

Hogy élte túl egyáltalán ezt a nagymértékű üldöztetést?

stoppos76 2012.11.14. 14:30:47

Egy szerencsétlen bigott hülyét lesokkoltak, mire egy másik bigott hülye levelet írt róla.

Röviden.

Kutchek (törölt) 2012.11.14. 14:44:58

Mennyit is keres Surján Brüsszelben?

Girhes Joe 2012.11.14. 14:45:28

@WYW:

A megfoglmazás hülye, de némileg van mögötte igazság. Ma az EU magasabb szintjein gyakorlatilag akármilyen világnézetet lehet szabadon hirdetni, kivéve a konzervatív kereszténységet.

Emlékszel egy Rocco Buttiglione nevű fazonra? Anno azért nem engedték oda egy EU-s posztra, mert azt találta mondani, hogy ő a homoszexualitás gyakorlását bűnnek tartja. Érted? Nem jogi kategóriákban beszélt vagy politikai programot hirdetett, hanem a _magánvéleményét_ közölte. És jól elkaszálták érte. Bezzeg ha az lett volna a _magánvéleménye_, hogy a homoszexualitással nincs semmi baj, még ma is EU-biztos lenne...

kalandfereg 2012.11.14. 14:52:32

Valahol tök egyetértek Surjánnal.
A rendszerváltás előtti komcsik a maguk torzult gondolkodásmódjával valahol respektálták a vallásoskodást, amely nemkülönben torz jelenség, tehát rokon. Rengeteg vallásos ember volt pl, akinek a lába alól teljesen kihúzta a talajt a rendszerváltás, mivel addig tökéletesen beleillszkedtek a gépezetbe. És nem csak a besúgókra gondolok. A fegyelmezett párttagból OV-rajongó zombikká váló ismik sem csak nekem No meg gondoljunk csak a késő-kádárizmus "isten-kereső" jelzőjére, mekkora poén már. :D
Ez a két dolog összefonódott mindig is.

WYW 2012.11.14. 14:52:41

@Gergő77:

Mindjárt sírva fakadok ettől az "Üldözik a keresztényeket Európában"" dumától.

kalandfereg 2012.11.14. 14:53:09

@Gergő77:
Ha a te gyerekedről derülne ki, hogy meleg, vagy leszbi, akkor örülnél, hogy ez a Rocco srác mégse lett funkci, akkor se, ha csak a magánvéleményét hangoztatta. Jobb az, ha senki se akar ártani az ember gyerekének, főleg nem olyanok, akiknek esetleg hatalmukban áll, ha elég sokan vannak.
És én is örülök, hogy ez a Rocco bebukott, mert ez annak a jele, hogy bizonyos primitívségi fok alatt nem vesznek be, akkor se, ha becsszóra megígéred, hogy nyilvánosan úgy csinálsz, mintha épeszű ember lennél.

ö...mikó? 2012.11.14. 15:09:10

@Gergő77: A politikában NINCS helye a vallásnak. Pont. Aki birka, az ne próbálja mások életét befolyásolni.

Artie 2012.11.14. 15:09:27

És ha valaki Vice-President of the European Parliament, akkor nem sül le a pofájáról a bőr, hogy olyan valaki írja meg neki angolul a levelet, akinek minden mondatából süt, hogy nem angolul, csak hunglisül tud?

Ezért a mondatért mondjuk konkrétan fejbe kéne verni: This right of the people who are believers was never questioned even by the ateist dictatorships which were based on communist ideas.

És a tartalma is pont olyan igényes, mint a nyelvezete.

borisz 2012.11.14. 15:12:29

menő lehet úgy üldözöttnek lenni, hogy az üldözőid készpénzforintok milliárdjait öntik a zsebedbe, és közben iskolákat dobálnak hozzád tartalék pénzpumpának.
szörnyű, bazmeg, igazán szörnyű...

vokalpatriota 2012.11.14. 15:16:40

@Gergő77: Rocco Buttiglione-t a kisebbségi jogok europai biztosának jelölték. Azért így a kijelentése már egész más megvilágítást kap, nemde?
Ezt elfelejtetted említeni...

lobster thermidor 2012.11.14. 15:17:04

Nem is tudom melyik kormány kokettál az iszlám kemény vonalához tartozó Öböl-menti országokkal, és ki hirdette meg a keleti nyitás politikáját.
Abban azért biztos vagyok, hogy nem az E.U. volt az, aki ránk kényszeríti ezt a felkínálkozást.

Surjánnak sürgősen meg kellene vizsgáltatni magát, mert alighanem összekeveredett benne néhány dolog, és az ilyesmi az ő korában nem jelent jót!

apika2 2012.11.14. 15:23:17

@ö...mikó?: Szerintem nem értetted meg a cikket. Nem ő hozta elő a kereszténységét, hanem az őt kérdezők. Akkor most hogy is van? Keresztény ember ne lehessen politikus?
Az írásod második feléhez inkább csak annyit, hogy ne gondold már magad annyival okosabbnak a vallásos embernél, mert enyhén visszatetsző.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.14. 15:27:39

Vatikán, politikai hatalom, pedofil ügyek.

ja, tudom: a Vatikán nem az EU tagja...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.14. 15:29:59

@vokalpatriota: Ön a tények tiszteletben tartására hívta fel a Nemzeti Együttműködés Rendszere egyik katonájának figyelmét.

ezért máglyahalálra ítéljük.

üdvözlettel: a NER Nemzetárulók Eltávolításáért Felelős Kormánybiztossága

WYW 2012.11.14. 15:30:11

@apika2:

Nem Surjánt kérdezgették hanem Tonio Borgot.

Surján csak megkongatta a vészharangot, hogy már megint keresztény üldözés van.

navan 2012.11.14. 15:30:35

Rohejesen szanalmas. Vagy forditva.

VacakBlogHu 2012.11.14. 15:40:13

@kalandfereg: Azért engedje már meg a világ, hogy aki akar keresztény is lehessen. Én marhaságnak tartom ugyan, de amíg nem árt vele senkinek, addig had csinálja. Azért, mert ők ragaszkodnak egy kissé idejét múlt és (szerintem) debíl elképzeléshez a világról, még el lehet fogadni őket. Már miért ne mondhatná, hogy nem szereti a melegeket? Nekem se a kedvenceim, még is el tudok dolgozni velük. Milyen demokrácia az ahol nem mondhatom ki, ha nekem nem tetszik valami?! Faszányos ez az áldemokratikus, kamuliberális rendszer, gondolkodás.

@borisz: Asszem nem kishazánkról beszélt, mint az üldöztetés fő helyszínéről. ;)

Art Mooney 2012.11.14. 15:40:30

szokásos libsi tempó: fő a gondolat és véleménynyilvánítás szabadsága, a vélemények különbözőségét tiszteletben kell tartani, fő a tolerancia - japersze kivéve ha nekünk nem tetszik amit a másik mond, mert akkor megengedett a személyeskedés, mocskolódás, hazugság, szabadságjogok lábbal tiprása stb. mert csak.

az igazán szomorú az, hogy amit ez a diszf*sz írt, az igaz.

Vöv 2012.11.14. 15:52:26

Ez azért érdekes, mert én viszont úgy érzem, hogy engem, 2012-ben, Európa közepén kicseszettül üldöznek a katolikusok. Elveszik az iskolákat, kötelezik a gyermekemet hogy a bigott idiótaságaikat hallgassa, harácsolnak ész nélkül (pedig ha jól tudom, volt az a hasonlat a gazdag emberről és a tű fokáról), közben az én pénzemen anyáznak engem, és dúlják szét a demokráciát.

Loyola 2012.11.14. 15:52:40

Nem félünk tőletek. Lehet üldözni a keresztényeket, uralhatják a közéletet az agresszív liberális véleménynácik, de ez az uralom nem tart sokáig már. Nem félünk tőletek, úgyis a helyetekre kerültök idővel, az egész ateista, nihilista bagázzsal együtt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.11.14. 16:09:43

@apika2: Amiről Surján persze mélyen hallgat (de az EP-ben természetesen mindenki tud) az az, hogy Tonio Borg máltai politikusként maga emelte fel a szavát a válás, a homoszexuális párok együttlakása és az abortusz ellen.

Úgyhogy ha már ilyen durván belekeverte a vallási rigolyáit a szakmai munkájába, akkor az a minimum, hogy rákérdeznek, hogy mégis hogy is volt ez, nem?

WYW 2012.11.14. 16:09:50

@Loyola:

Most úgy megijedtem hogy majdnem beléptem a KDNP-be!

blah 2012.11.14. 16:10:18

@Art Mooney: remélem üldöztetésnek vagy szabadságjogok lábbal tiprásának veszed ha azt mondom egy idióta pöcs vagy.

@Loyola: ki mondta, hogy félj? A hülyeségtől kéne félned, de az úgy látom a barátod.

infuriated 2012.11.14. 16:10:26

Nem tudom értelmezni Kádár János és az EU összefüggését.

infuriated 2012.11.14. 16:10:34

Loyola: ezt a keresztényi szeretet mondatta veled, igaz?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.11.14. 16:10:58

Én fasiszta vagyok és gyűlölöm a rohadék liberális csürhét.

5perc 2012.11.14. 16:38:12

Eddg azt hittem, a keresztényeknek csak a jobboldali diktatúrákkal tudnak oly eredményesen együttműködni. Most kiderült, hogy a kommunistákkal is jól megvannak. Nem csodálkozom.

Margit bácsi 2012.11.14. 16:38:21

@Loyola:

Jézus liberális zsidó volt, sőt, erősen balos is.

Borzasztó lehet neked.

mirigy187 2012.11.14. 16:38:30

Ja. Rohadtul üldözik a keresztényeket. Múltkor is láttam amint kergetik őket.

mirigy187 2012.11.14. 16:38:49

@VacakBlogHu: Nem is ez a baj hanem az, hogy pont ők azok akik rá akarják erőszakolni középkori nézeteiket a társadalomra. Aztán ha visszakapják akkor nyavajognak. Ja vallásos vagyok de a katolicizmus liberális ágát képviselem. pl papi nőtlenség feloldása mert semmi értelmét nem látom.

vladimir964 2012.11.14. 16:39:07

Mi a büdös franc keresnivalója van bármilyen vallási és meggyőződésbeli kérdésnek egy politikai testületben egyáltalán? Ez mindenki magánügye, adakozzon a számára legszimpatikusabb brigádnak a SAJÁT fizetéséből, amennyit akar, de adóból befolyó pénzeket ne herdálják az eleve adakozási és szeretetbeli filozófián alapuló közösségekre. Legyenek csak szépen önfenntartók, és ne terrorizálják ideológiai baromságokkal másokat, így valószínűleg őket is békén fogják hagyni.

blah 2012.11.14. 16:53:52

@Somló November: és mi a helyzet a konzervatív zsidókkal?

Parafagólem 2012.11.14. 17:11:50

Azt hívják ezek üldözésnek, hogy nem ők lehetnek a kizárólagos megmondók.
Ja és hogy van pofánk számonkérni a rendszeres pedofíliát, meg az elszámolást a közpénzekkel.
Ez ám az üldöztetés!

szabi_fi 2012.11.14. 17:46:51

Annak a kereszténynek van mit keresnie egy politikai testületben, aki hivatásának érzi, hogy politizáljon. Ilyen egyszerű. Politikusként is viszont első sorban keresztény és utána a politikus. A keresztényi élet ugyanis Krisztus követését jelenti és ez akkor sincs másképp, amikor éppen politizál.

A levél arra világít rá, hogy nem összeegyeztethető az EU elveivel, hogyha valakit azért "büntetnek", mert másképp gondolkodik, mint más.

u4hgn 2012.11.14. 21:32:15

Sajnos ez a valóság. Ha egy zsidó ajvékolna, mert az EP-ben valaki disznópörkölt receptet kér tőle, akkor attól a receptes embertől 15 másodpercen belül elhatárolódna még a portás kutyája is, de ha valaki keresztényként szóvá teszi, hogy miért provokálják, amikor ő akár a keresztény választói képviseletében eljárva, a feladatának részeként, a választói akaratának megfelelően közbenjár, akkor azon szabad röhögni. Na ezt kikérjük magunknak!

2012.11.14. 21:32:23

Kádár rendszerben valóban nem üldözték a keresztényeket. Inkább beszervezték őket ügynöknek.

ANTICK 2012.11.14. 21:52:23

@kalandfereg: persze, és ha azt mondta volna, hogy heterókkal nincs baja, sőt bírja őket, akkor őt sem kaszálják el. nem mind1, hogy szeretek vagy utálok valamit...

rezvez 2012.11.15. 15:03:10

@u4hgn: Jeszenszky Géza a valóságot tartalmazó jegyzete miatt vált nemkívánatossá a "holoszeánszon".
De ne keseregjen, mert naponta van ilyen zsidósirató és egyszer majdcsak bejut valamelyikre.

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:26

A kádármesterségről.

Hacsek, és Sajó!

H: Alászógája Sajókám!
S: Magának is! Leülhetek ide?
H: Manapság milyen világ van. Azt olvasom az újságban, senki nem akar kádár
lenni!
S: Azt maga csak gondolja, szerintem mindenre van jelentkező!
H: Kádárnak nem mennek a fiatalok!
S: Hát nem is fiataloknak való!
H: Már mért ne lenne? Maga idős emberekkel akar szakmát taníttatni?
S: A kádár szakmája, nehéz szakma!
H: Mért nehezebb, mint rég? A Múltban is megtanulták egyszerű falusi legények! Most meg kisvállalkozó is lehetne!
S: A Kádár nem lehet kisvállalkozó!
H: Már mért ne lehetne?
S: Mert Kádárnak lenni, nem ki vállalkozás!
H: Miért?
S: Nem!
H: Látott már maga, kádárt dolgozni?
S: Mindjárt gondoltam! A kádár, keményfából, tűzzel-vassal dolgozik!
H: Meggyújtja a hordót?
S: Csak megpörköli! Úgy bírja meghajlítani, aztán ráveri a vasabroncsot!
H: No hallja, hordó se szeretnék lenni!
S: Pedig az!
H: Hogy lennék hordó?
S: Ahogy elnézem, olyan formája van! De teherhordó mindenképp! Van jó oldala is!
H: Micsoda?
S: Teletöltik borral!
H: Aztán legurítják egy, sötét, dohos pincébe, és ott rohad!
S: Hordót, nem élő fából készítenek.
H: Hát mentse meg az isten a Kádártól az élő fát is!

1987. 3. hóban
A csipás keselyű, majd rosszul lett, provokáltam!

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:33

A kádármesterségről.

Hacsek, és Sajó!

H: Alászógája Sajókám!
S: Magának is! Leülhetek ide?
H: Manapság milyen világ van. Azt olvasom az újságban, senki nem akar kádár
lenni!
S: Azt maga csak gondolja, szerintem mindenre van jelentkező!
H: Kádárnak nem mennek a fiatalok!
S: Hát nem is fiataloknak való!
H: Már mért ne lenne? Maga idős emberekkel akar szakmát taníttatni?
S: A kádár szakmája, nehéz szakma!
H: Mért nehezebb, mint rég? A Múltban is megtanulták egyszerű falusi legények! Most meg kisvállalkozó is lehetne!
S: A Kádár nem lehet kisvállalkozó!
H: Már mért ne lehetne?
S: Mert Kádárnak lenni, nem ki vállalkozás!
H: Miért?
S: Nem!
H: Látott már maga, kádárt dolgozni?
S: Mindjárt gondoltam! A kádár, keményfából, tűzzel-vassal dolgozik!
H: Meggyújtja a hordót?
S: Csak megpörköli! Úgy bírja meghajlítani, aztán ráveri a vasabroncsot!
H: No hallja, hordó se szeretnék lenni!
S: Pedig az!
H: Hogy lennék hordó?
S: Ahogy elnézem, olyan formája van! De teherhordó mindenképp! Van jó oldala is!
H: Micsoda?
S: Teletöltik borral!
H: Aztán legurítják egy, sötét, dohos pincébe, és ott rohad!
S: Hordót, nem élő fából készítenek.
H: Hát mentse meg az isten a Kádártól az élő fát is!

1987. 3. hóban
A csipás keselyű úgy adta vissza, mint koldus a forró lángost!

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:33

A kádármesterségről.

Hacsek, és Sajó!

H: Alászógája Sajókám!
S: Magának is! Leülhetek ide?
H: Manapság milyen világ van. Azt olvasom az újságban, senki nem akar kádár
lenni!
S: Azt maga csak gondolja, szerintem mindenre van jelentkező!
H: Kádárnak nem mennek a fiatalok!
S: Hát nem is fiataloknak való!
H: Már mért ne lenne? Maga idős emberekkel akar szakmát taníttatni?
S: A kádár szakmája, nehéz szakma!
H: Mért nehezebb, mint rég? A Múltban is megtanulták egyszerű falusi legények! Most meg kisvállalkozó is lehetne!
S: A Kádár nem lehet kisvállalkozó!
H: Már mért ne lehetne?
S: Mert Kádárnak lenni, nem ki vállalkozás!
H: Miért?
S: Nem!
H: Látott már maga, kádárt dolgozni?
S: Mindjárt gondoltam! A kádár, keményfából, tűzzel-vassal dolgozik!
H: Meggyújtja a hordót?
S: Csak megpörköli! Úgy bírja meghajlítani, aztán ráveri a vasabroncsot!
H: No hallja, hordó se szeretnék lenni!
S: Pedig az!
H: Hogy lennék hordó?
S: Ahogy elnézem, olyan formája van! De teherhordó mindenképp! Van jó oldala is!
H: Micsoda?
S: Teletöltik borral!
H: Aztán legurítják egy, sötét, dohos pincébe, és ott rohad!
S: Hordót, nem élő fából készítenek.
H: Hát mentse meg az isten a Kádártól az élő fát is!

1987. 3. hóban
A csipás keselyű, azt hitte provokálom!
süti beállítások módosítása