Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Semjén: Mick Jagger az ördög

2012.11.20. 11:34 Földes András

Nem merészkednénk addig, hogy gyorsítéletben mondjuk meg, negyvenszázaléknyi jelöletlen idézet után Semjén Zsolt dolgozata plágium-e, vagy csak hiányzott írógépéről az idézőjel. Mi pozitív módon inkább a tartalomra koncentrálunk, hiszen A new age kihívása és az evangelizáció lehetősége című doktori értekezés nyilván abból végtelen tudástárból merít, amelyben összeérnek a szálak, és már nem az a lényeg, hogy ki mikor írt le mit, hanem mi a közös mű útmutatása számunkra.

Semjén munkájában kíméletlenül rámutat például arra, hogy Mick Jagger maga az ördög. Nem képletesen értve.

Hiba lenne azt gondolni, hogy a fiatal Semjén 1990-ben valamiféle rockzene ellenes hevülettől hajtva tesz ilyen komoly állítást. A későbbi miniszterelnök-helyettes kiegyensúlyozott megközelítését bizonyítja, hogy a tébolyult és ördögi Led Zeppelinről leszögezi: csupán a show miatt olyan sátániak a koncertjeik.

„Méltánytalan lenne azonban a rockzenét, mint rockzenét megbélyegezni. Az okkultisztikus vonások nem okvetlenül jelentenek azonosulást, akárhányszor csak hangulatfestés. Példának okáért a Led Zeppelin, ahol ez mint egy mitológia-teremtési-kísérlet, show, business. Úgy vélem, hogy ahol ez „csak” show, oda nem kell odafesteni az ördögöt.”

semjen_1.jpg

Az ifjú Semjént azonban nem téveszti meg a ködgép. Bátran leleplezi, hogy Mick Jagger = ördög.

„Sajnos bőségesen van olyan, ahol festés nélkül is ott van [az ördög]. Szomorú példája ennek a híres, hírhedt Rolling Stones.”

„Pregnánsan fejezi ki ezt a mentalitást egyik világsikert aratott számuk címe is: Sympathy for the Devil.”

Semjén szemérmesen hallgat arról, hogy milyen bizonyítékok alapján jutott doktorijában erre megállapítására. Csupán Yehudi Menuhin egy visszaemlékezését idézi, amelyben a karmester arról ír, hogy neki a Beatles jobban tetszik, míg a Rolling Stones szerinte csak nagy zajt csap, és az nem is zene.

A Jagger=sátán tétel Semjén Zsolt kutatásának egyik tudományos eredménye, amely mögött nyilvánvalóan évtizedek kutatása húzódik. Hiszen a Sympathy for Devilt az együttes 1968-ban írta, Semjén Zsolt hatéves korában. A tudósnak 22 évnyi munkája fekszik abban, hogy 1990-ben a világ elé tárhatta felfedezését, amelyet aztán a leleplezés súlyának megfelelően doktori fokozattal jutalmaztak.

Semjén doktor munkájának tisztaságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kutató jelen megállapításnál forrásmegjelölés is található. „5. Rolling Stones: Sympathy for Devil /Jagger, Richard/ 1968” – olvasható a lap alján, jelezve: az említett számot nem Semjén Zsolt, hanem a Jagger-Richard szerzőpáros írta.

Csak bólogat a poszttraumás szemtanú

Nem budai keresztény középosztálybeli olvasóink kedvéért mondom, hogy Semjén Zsolt ezzel a rocksátánozással a legkevésbé sem számít nemhogy szélsőségenek, de különlegesnek sem a maga köreiben. A nyolcvanas években például abszolúte ez volt a félhivatalos vonal a budapesti piaristáknál. Akik a katolikus szerzetesrendek között inkább laza-világias-liberálisnak számítottak, ha nem is annyira, mint a ferencesek, de a bencésekhez képet a Mikszáth téri rendház maga volt a CBGB klub.

Szóval a piaristáknál visszatérő téma volt, hogy a rockzene sátánista. A fő célpont ismeretlen okból már akkor a Rolling Stones volt, így az atyák biztosították, hogy ha egy együttes van, amit meghallgatunk, akkor az a Stones legyen. De talán még meglepőbb, hogy Belzebub másik lantosa a Beatles volt, akik ellen legalább olyan heves támadásokat intéztek a beatellenes papok.

Az atyák hála istennek nemcsak nemet tudtak mondani, hanem igent is, így kiderült, hogy Isten Cliff Richardot szereti, így a gimnáziumi rokibulikon ez a kilugozott esztrádmajom volt a leggyakrabban játszott rocker. Máig nem egészen értem a vallásos rockandrollcenzúra lényegét, mert a klasszikus szóló előadók mint Little Richard, Jerry Leee Lewis vagy Chuck Berry mehettek, az együttesek viszont nem. Az a dolog túlgondolása lenne, hogy a Stones és a Beatles drogokról is énekelt, a többiek meg csak dugásról, hiszen a szövegeket természetesen senki sem értette, kivéve azt, hogy shake baby shake. Jellemző a szubkultúra szolgalelkűségére, hogy privát bulikon soha senki nem tett volna be Rolling Stonest.

Ja, de az egész sátán-drog-isten-Rolling Stones téma igazából másodvonalbeli téma volt, hiszen az iskolában mindenki kizárólag Sabrináról beszélt a határtalanul nagy csöcsei miatt.

Szily László

54 komment

Címkék: plágium semjén zsolt doktori

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr194916047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adofizeto 2012.11.20. 13:06:22

A szövegből világosan kiderül, hogy Tömjén Zsolti nem olvasta végig a Sympathy szövegét.

A dalt nem ismerők számára:
a szöveg merőben szatírikus módon a pénzembereket, a fogyasztói társadalmat, a képmutató politikusokat (mit Zsoltika) és katonákat gúnyolja ki, tehát a dal szellemében épphogy nem Mick Jagger az Ördög, hanem a Semjén Zsoltika.

Mivel az idézett szöveg alapján nyilvánvaló, hogy úgy beszélt a dalról, hogy nem is olvasta el a szövegét, ne szarozzunk, vessük börtönbe vagy egyből négyeljük fel kultúrgyilkosságért...

zsebatya 2012.11.20. 13:07:50

Uramisten. Uramisten. Uramisten. Kereszténynek hittem magam, de ha Semjén is az, már nem vagyok benne biztos, hogy most is az vagyok. Ha Isten nem szeretné Jaggert, már rég nem élne. Keith se. Watts se. Ronnie se. Semjén is él.

tobias2 2012.11.20. 13:07:51

"vagy csak hiányzott írógépéről az idézőjel" Ezt a cikket nyilvánvalóan nem Földes András írta, hanem valaki más, akit szintén Földes András hívnak, mert az igazi Földes András észrevette volna a dolgozat beidézett részében az idézőjelet, összesen négy darabot.

dr Smittpálelnökúr 2012.11.20. 13:07:51

Tömjén Zsótinak erre futotta.

a végzet aszonygya 2012.11.20. 13:07:51

Ennek a hülyének a Vatikánban lenne a helye(lent a pincében, egy cellában).
Assszzzittem a Malleus maleficarum már régen érvényét vesztette, de sajnos tévedtem....

govegan 2012.11.20. 13:07:51

esetleg olyan kovetkeztetesre nem jutott, hogy a satani szentharomsag maga a sex, drugs & rock & roll?

ohrana 2012.11.20. 13:54:53

Na, ez a köcsög elnyelte a hozzászólásomat...
Szal, Szilynek:
A hetvenes évek végén én ilyet nem tapasztaltam a pesti piarban.
Ugyanakkor a nyolvanas években felütötte a fejét keresztény körökben a rockról ez a vélekedés. Ez suttogó propaganda volt, sokan mondták a tudományos-áltudományos érveiket. Én speciel nemigen hittem benne, de a "kiváló keresztény körökben" sikk volt a rocktól borzongani, a Stones, Black Sabbath, Doors nevét kéjes izgalommal kiejteni.
Semjén akkoriban ezt lovagolhatta meg: ez menő volt a köreikben, csillogtathatta tudását. (Persze a Simpathy-val tökéletesen öntököndöfést követett el.)
Meggyőződésem, hogy ez a propaganda az állami körökből eredt: a III/III-nak a rock veszett ellensége volt, se lenyelni, sem kiköpni nem tudta, egyszerű volt a szentfazekakon keresztül ellenpropagálni (már akit a kiszen keresztül nem értek el.)
Emléxem 75 táján a Jézus Krisztus Szupersztárról is hasonló véleményekkel voltak, akik a szövegét tökre nem értették.

o

rockjano 2012.11.20. 13:55:09

Az olyan jó hogy az ilyen vadbarmok pont a legzseniálisabb zenéket nem szeretik...

Gyorsan megyek a YT-re Stones hallgatni :-)

bocage 2012.11.20. 13:55:09

Az a durva, hogy vannak emberek, számos tudományterület kutatói között, akik tényleg évekig kutatnak és komoly munkát végeznek...

narancs66 2012.11.20. 13:55:09

Roppant kíváncsi vagyok, hogy egy okos újság még kikről deríti ki, hogy plagizált?

ohrana 2012.11.20. 13:55:26

A pesti piaroknál én semmi rock-ördög dolgot nem láttam, hetvenes évek végefelé. De a nyolcvanas évek elején feltört egy ilyen hullám, ami a rcokzenét kisebb nagyobb mértékben tudományos-áltudományos indoklásokkal sátánista dolognak tartotta. Én személy szerint ezekben kétkedtem, és a III/III által terjesztett suttogó propaganda részének tartottam (mert ha valakinek, nekik aztán bajuk volt ezzel a világgal).
Semjén egy akkoriban a "hazai keresztény" körökben nagyon divatos témát lovagolt meg, az "élhívők" között divat volt borzongva emlegetni a Stonest, a Black Sabbath-ot (brrr...) Doorst nem is említem, azzal a tudattal, hogy ők bezzeg tartózkodnak ettől, és ezért mentesek az ördögtől. (Ezzt a propagandát először a Jézus Krisztus Szupersztárról hallottam, valamikor 75 táján.)
Mondom én, ez állami propaganda volt, amit egyszerűbb volt a szentfazekakon keresztül terjeszteni.

o

rockjano 2012.11.20. 13:55:26

@zsebatya: A megoldás egyszerű...Ez azért van mert szimplán NINCS ISTEN...sajnos vagy nem azt nem tudom, de isten az nincs, csak mi vagyunk gyarló barom emberek....

broáf 2012.11.20. 13:55:37

na, fognak itt még gumibotozni hosszú haj viselése miatt... :)

ohrana 2012.11.20. 13:55:37

@tobias2: Lehet hogy csak annyi idézőjel, és elfogyott.

o

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2012.11.20. 15:01:16

Ha Jagger az ördög, na akkor Ozzy kicsoda?

Csülök 2012.11.20. 15:01:16

Az, hogy a Stonesról hülyeségeket ír Semjén, az úgyszólván rendben van, hiszen mit várjunk tőle, de egy ilyen fogalmazásra egy jó magyartanár "apokaliptikus" stilisztika karót adott annak idején a középiskolában is...

Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu) 2012.11.20. 15:01:16

II. Erzsébet pedig lovaggá ütötte az ördögöt. Azonnal lecsapatni a fejét!

azerbandzsán 2012.11.20. 15:01:16

Nekem különös, hogy a Stones-t kiálltja ki első számú ellenségnek a rockzenében. A Black Sabbath-on mondjuk nem lepődnék meg. Emlékszem, hogy a nyolcvanas években egy maszek lemezboltban jártam, amikor bejött egy fickó a 10-12 év körüli gyerekével és megkérdezte tőle, hogy milyen lemezt vegyenek. A gyerek azt mondta, hogy ördögöset. Már megint Black Sabbath-ot! - fanyalgott az apja:-)))
Egyébként a népmesékben is annyi az ördög, hogy hamar megtelnének velük Magyarország luxusszállodái, meglepő módon ez mintha mégsem zavarna senkit. Visszatérve a rock-hoz, a Semjén által is említett Led Zeppelin "No quarter/ Stairway to Heaven" szerzemény párosa - amely számokat a koncertlemezen egymás után raktak - hatásosan mutatja be a különbséget a pokol és a menyország között, mind a szövegben, mind a zenében. Szerintem ezek művészi színvonalú és vallási szempontból is értékelhető alkotások. Másik példaként említhetem, hogy számos fiatalnak a korai Genesis lemezei (Tresspass, Foxtrot) keltették fel az érdeklődését bibliai témák iránt.

Virt02 2012.11.20. 15:35:26

@azerbandzsán:
"Egyébként a népmesékben is annyi az ördög, hogy hamar megtelnének velük Magyarország luxusszállodái, meglepő módon ez mintha mégsem zavarna senkit."

Mert a mesékben az ördög mindig rossz, aki póruljár.

blah 2012.11.20. 15:35:26

aki fiatalon ilyen kretén abból nem csoda, hogy politikus lesz

kovácspéterke 2012.11.20. 15:35:26

Erre a fogalmazásra kapott diplomát?

debreceni.blog 2012.11.20. 15:35:26

"Nem veszi észre senki, hogy itt vannak az új kommunisták? Csak szeretnék belerángatni a buliba az egyházat is Semjénen keresztül."

www.vagy.hu/tartalom/cikk/3343_uj_kommunistak_amen

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.21. 00:20:05

Ahol abból lehet PhD fokozatot szerezni, hogy a Jagger a Sátán, oda nem kell plágium!

Ne basszunk már állva nyulat!

Ez iszonyú szánalmas!

op tomi 2012.11.21. 00:20:05

Sabrina csöcsei télleg ott voltak a szeren :)

kalandfereg 2012.11.21. 00:20:05

Tényleg, hogy a hívők mindig rokiznak. De vajon miért, nem tudja ezt valaki véletlenül?

És az milyen, hogy egyszer sajnos muszáj voltam elmenni egy zenés-táncos buliba, amit vallásosak szerveztek és az István a királyra kellett (volna) táncolni. :D

2012.11.21. 00:20:05

"A Stones zenéjének megítélése ma más, mint a hatvanas években volt, bizonyos keresztény körökben azonban még ma is tartja magát az a nézet, hogy a brit rocklegenda sátánista együttes. Miért gondolják ezt, és igazuk van-e?...
Ilyen alaptalan kijelentés az is, hogy a Sympathy for the Devil valamiféle sátánvallás himnuszává vált volna. Szó sincs ilyesmiről, s aki ismeri a slágert, tudja, hogy nem éppen himnusznak való nóta. ...
Ezzel együtt persze a Budapesten utoljára 2007-ben koncertező Stones sosem lesz a jámbor vallásosság mintaképe, sok mindent a számlájukra lehet írni, de sátánizmussal vádolni őket igaztalanság..."

forrás: Magyar Kurír

"a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos portálja"

www.magyarkurir.hu/it/node/40994

LOL

(most találtam - egyébként a cikket láthatóan olyan írta, aki ismeri is, amiről ír)

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2012.11.21. 00:20:05

Kezdjük azzal. Hogy.

Teológiából.
Doktori.

dr. mesterséges színezék 2012.11.21. 00:20:05

@ohrana: "Meggyőződésem, hogy ez a propaganda az állami körökből eredt: a III/III-nak a rock veszett ellensége volt, se lenyelni, sem kiköpni nem tudta, egyszerű volt a szentfazekakon keresztül ellenpropagálni (már akit a kiszen keresztül nem értek el.)"

Hm... mindenesetre a Stúdió 8x-ben is állítottak olyan bölcsességeket a rock és a sátánizmus interdiszciplinájáról, hogy Semjén ahhoz képest seggszűz ministráns.

dr. mesterséges színezék 2012.11.21. 00:20:05

@Mrs. Jackman: "Erre a fogalmazásra kapott diplomát? "

Hülyéskedsz? Erre a szintre mandátumot, miniszterelnök-helyettesi posztot is adnak.

Messidor 2012.11.21. 00:20:05

Erről eszembe jutott egy régi sztori:A bigott vallásos szomszédunk amikor rájött,hogy én a rockzenét szeretem,a feleségemnek 3(!) olyan magyar nyelvű könyvet adott,ami a rock és a sátánizmus viszonyát taglalja.Jókat röhögtünk mind a három könyvön...

Marco Soprano 2012.11.21. 00:20:06

Semjen "sulytalan, 1%os partot vezetek ezert nyalok a fidesznek" Zsolt es Mick "minden not megdugtam" Jagger egy cikkben? Eleg durva. Ez a csavo 1990ben meg itt tartott, hogy a satan es a rockzene? Vagy o volt Tipper Gore itteni helytartoja?

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.11.21. 00:20:06

@tobias2:
Miért, szerinted az a Földes András, akire te gondolsz, tud írni?

Mert az indexes, akire én, az nem.
(Más kérdés, hogy nem is jár utána a dolgoknak, pár éve le bírta írni a Sztriptíz együttesről, hogy punkzenekar (ennek fényében anélkül, hogy egy hangot is hallott volna tőlük, vagy legalább hallomásból valamit róluk).
(A banda valójában a Beatles stílusában nyomta, ingben-nyakkendőben - én voltam pár koncertjükön az egykori Fikában.)
De Földes látta a nevüket a falra firkálva valahol az V. kerületben, és hát nyilván csak punkzenekar nevét írják a falra...)

ügyfélszolgálatos 2012.11.21. 00:20:06

@ohrana: Fúú bazz! Megyek és meghallgatom a JKSZ-t! Köszi hogy eszembe jutattad.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2012.11.21. 00:20:06

Úgy tűnik, Semjén ezzel együtt jobban értette a Stones-jelenséget, mint a kedves kommentelők.

1. Nem írja Semjén, hogy a Stones vagy Jagger lenne az ördög (vagy ha szerintetek igen, akkor muti a mondatot). Azt írja, hogy "ott van". És keresztényi szemszögből (én ugyan ateista vagyok, de ennyi empátia azért van bennem) ez simán érthető, talán elég, ha csak a haláleseteket végiggondoljátok a Stones körül (Brian Jones: részegen medencéjébe fullad vagy belefojtották; Tara, Keith Richárds lánya: megfulladt, valószínűleg az anyja drogozása miatti elégtelen szívműködés miatt; egy fiatalember Richardsék hálószobájában lett öngyilkos; M. Huntert, egy nézőt agyonvertek egy koncerten, amikor pisztolyt fogott Jaggerre.... folytassam?)

fairlane 2012.11.21. 00:20:06

@Mrs. Jackman: Erre nem diplomát kapott, hanem doktori címet! Ohne vicc!

azerbandzsán 2012.11.21. 00:20:06

@Virtusblog: "Mert a mesékben az ördög mindig rossz, aki póruljár. "

Valóban, a legtöbb népmesében az ördög csak egy szerencsétlen flótás, aki mindössze a munkáját akarja elvégezni, de mivel túl buta, az emberek rendre rászedik. A népmesékben az igazi - gyakran horrorisztikus - gonoszságot az irigy, pénz- vagy hatalomvágyó emberek művelik. Tehát az igazi ördög nem mindig az, aki annak látszik. Így van ez a való életben is. Nem biztos, hogy a zenészek között érdemes elkezdeni a keresgélést, ha igazi ördögöt akarsz találni. Bár kétségtelen, hogy közöttük is akad néhány, akár a templomi orgonisták között is. Az igazi ördög okos, így nem nem biztos, hogy mindig olyannak mutatja magát ami valójában.

c00n 2012.11.21. 00:20:06

Újabb bizonyíték hogy plagizált... ekkora baromságot magától senki nem talál ki :)

Ramones1965 2012.11.21. 00:20:06

Akkoriban Amerikában is ment hasonló ördög-sátán vádaskodás különböző rock- és metálzenekarokkal szemben az ostobák körében. Aztán jött Al Gore későbbi liberális alelnök nem kevésbé idióta neje, meg egy csomó szintén nagyon ráérős vagy kielégítetlen amcsi elitnéni a PMRC-vel, a szókimondó szövegek megrendszabályozására.

azerbandzsán 2012.11.21. 00:20:06

Azt szintén nem értem, hogy mi a köze a rockzenének a new-age-hez. A new-age hívők általában limonádé kamu-meditációs zenéket hallgatnak. Csak be kell menni egy lemezboltba és bele kell hallgatni a new-age zenékbe!

BelaVak 2012.11.21. 00:20:06

@Mrs. Jackman: nem diplomat, doktorit. :)

mantis 2012.11.21. 00:20:06

Szerintem a dal egyértelmű utalásokat tartalmaz A Mester és Margarita-ra (Bulgakov), ami önmagában is zseniális, hát még a Stones dala.

Én lehet, hogy inkább bevallottam volna a plágiumot, ahelyett, hogy ezt az "értekezést" a nyilvánosság elé tárjam...

nyisziati 2012.11.21. 00:20:06

@Mrs. Jackman: nekem is ez jutott eszembe. Ez a fogalmazási szint kb. egy frissérettségis töprengése a világról. Diplomát se érdemelne, nemhogy PhD-t, pláne summa cum laudeval.

dtatar 2012.11.21. 00:20:06

Az egy dolog, hogy Semjén hülye. Ez van.
Egy dolog mégis nagyon piszkált engem, már az idézett szöveg elején. Ennél egy félig béna, autista kisiskolás is jobban fogalmaz! Mégis hogy lehetett ezt a valamit elfogadni doktori értekezésként?

dtatar 2012.11.21. 00:20:06

@debreceni.blog: "Innen aztán nem túl sok logikai gáton kell átbukfencezni"
Lol

jan 2012.11.21. 00:20:06

@ohrana: A '90-es evek vegen mar egyaltalan nem volt tema ez a pesti piaroknal, jelentem.

Minden kornak megvannak a maga moralis panikjai: rockzene, szektak (a '90-es evek elejenek kedvel paraja) stb.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.11.21. 00:20:06

Már akkor is betehett volna neki valaki egy Slayer kazit.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.11.21. 00:20:07

Csak szólnék, hogy Sympathy for THE Devil a szám címe, és nem Sympathy for Devil.

Röhej, hogy Semmilyen Zsolti bácsi jobban tud nálatok angolul...

dx 2012.11.21. 00:20:07

A sympathy for the devil-t a mester és margarita ihlette. Jól tudom!? mellényúlt na. politikusnak még jó lesz de csak kdnp vonalon mert nekik nem kell a szavazatpkért harcolniuk.

eloi 2012.11.21. 00:20:22

@ohrana: Ehhez képest a 80-as években egy nyíregyházi plébánia pincéjében (afféle ifjúsági pinceklub), hittanos bulikon csak úgy rezgett a ház a rocktól, poptól, menő daloktól (még Kraftwerk is ment, nemhogy az amerikai rockból minden), embermagas hangfalakból!
Szóval volt ilyen is, olyan is. A pesti "értelmiség", legyen az egyházi is, gyakran túlzásba vitt dolgokat, nálunk vidéken ilyen "elméleti" problémákat nem csináltunk. Dübörgött a zene és táncoltunk kifulladásig. :-)

iparterves 2012.11.21. 00:20:26

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a mans soul and faith
And I was round when jesus christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that pilate
Washed his hands and sealed his fate
Pleased to meet you
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game
I stuck around st. petersburg
When I saw it was a time for a change
Killed the czar and his ministers
Anastasia screamed in vain
I rode a tank
Held a generals rank
When the blitzkrieg raged
And the bodies stank
Pleased to meet you
Hope you guess my name, oh yeah
Ah, what's puzzling you
Is the nature of my game, oh yeah
I watched with glee
While your kings and queens
Fought for ten decades
For the gods they made
I shouted out,
Who killed the kennedys?
When after all
It was you and me
Let me please introduce myself
I'm a man of wealth and taste
And I laid traps for troubadours
Who get killed before they reached bombay
Pleased to meet you
Hope you guessed my name, oh yeah
But what's puzzling you
Is the nature of my game, oh yeah, get down, baby
Pleased to meet you
Hope you guessed my name, oh yeah
But what's confusing you
Is just the nature of my game
Just as every cop is a criminal
And all the sinners saints
As heads is tails
Just call me lucifer
Cause I'm in need of some restraint
So if you meet me
Have some courtesy
Have some sympathy, and some taste
Use all your well-learned politesse
Or I'll lay your soul to waste, um yeah
Pleased to meet you
Hope you guessed my name, um yeah
But what's puzzling you
Is the nature of my game, um mean it, get down
Woo, who
Oh yeah, get on down
Oh yeah
Oh yeah!
Tell me baby, what's my name
Tell me honey, can ya guess my name
Tell me baby, what's my name
I tell you one time, you're to blame
Ooo, who
Ooo, who
Ooo, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Oh, yeah
What's my name
Tell me, baby, what's my name
Tell me, sweetie, what's my name
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Ooo, who, who
Oh, yeah

Sokan kutakodtak, vajon Jagger Ördög ismerte-e Bulgakov ördögi munkáját, a Mester és Margaritát?

A beköszöntés és a világ-térben való utazás erre utalna...

Miképpen lehet nagyon finoman megfogalmazni, hogy a szakértelem, az elhivatott butaság és az előítélet együttese valami förtelmesen bűzös terméket hozott létre?

Igen, azt, amivel ma már a saját feje is tele van s a más fejét is tömködni szeretné a dr. úr!
süti beállítások módosítása