Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Habony Árpád filmszerepet vállalt

2013.03.19. 13:11 K. Funky

Emlékeznek még arra, hogy pár hete a fél ország, így a Riszpekt Ház stábja is, azon ügyködött, hogy valami képet kapjon Orbán Viktor rejtélyes főtanácsadójáról, Habony Árpádról?

Arról az emberről, aki egyes vélemények szerint az egyik legbefolyásosabb alak a  miniszterelnök környékén, és akiről nemrégiben írta meg a Magyar Narancs, hogy garázdaságért elítélték, de mivel nem tekinti magát közszereplőnek, ezért még a nevét sem lehetne leírni?


Pedig Habony Árpád végig itt volt az orrunk előtt, csak nem jó helyen kerestük! A magyar filmművészet már 2001-ben felfedezte magának az akkor még restaurátor-muzeológusként ügyködő Habonyt: a Tiszta lap című filmben egy komolyabb mellékszerepet kapott. Egy bizonyos Üzletember 2. -t alakít a Gryllus Dorka és Kedves Lili színésznők főszereplésével készült filmben, több mondata is elhangzik és kendőzetlenül premier plánban is láthatjuk Magyarország egyik legbefolyásosabb emberét.

Az omniózus jelenetet kivágtuk a másfél órás filmből.



A film egyébként épp annyira szürreális, mint az a tény, hogy a miniszterelnök tanácsadója ennyire rejtve tud maradni a nyilvánosság előtt, de persze más értelemben: a két főszereplő egy - a valóságot is váltogatni képes -  tévés távirányítóval felszerelkezve rántják le a leplet a szörnyűséges televíziózásról.

Megpróbáltuk utolérni a film producerét, Csáky Attilát, hogy kiderítsük, hogyan került az akkor még ismeretlen Habony Árpád olyan performer művészek és dögös színésznők, mint feLugossy László, Szirtes "Jacek" János és az említett dívák közé, de alighogy elmondtuk, kiről van szó, és visszahívást kért, nem értük el a producert.

Megkerestük a film társíróját és társrendezőjét, Szirtes Jánost is, aki készséggel válaszolt, de már alig emlékezett a 12 évvel ezelőtti forgatás részleteire és különösen Üzletember 2-re, de az valóban rémlett neki, hogy valahonnan ismerős volt számára Habony, "akkor feltehetően innen".

"Kértünk két fejet" - nyilatkozta a rendező az Indexnek, és elmondta, akkoriban az ő köreikben nem nagyon voltak üzletember kinézetű arcok, ezért valószínűleg a produkció valamilyen ismeretségen keresztül szervezte be a felsőörsi forgatásra Habony Árpádot.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr575147954

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.20. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása