Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Korsó a kútra: John Newman

2009.02.10. 17:34 bede

Az 1994-ben lelőtt John Newman volt az első meggyilkolt politikus Ausztráliában. Ezt gyakorlag lehetetlen elhinni egy olyan országról, amelynek történelme olyan szorosan összefonódott a bűnözéssel, mint a papír a kővel és az ollóval, de az internet szerint így van, úgyhogy nem vitatkozunk. Newman volt az első, és kész.

A félig osztrák, félig horvát származású Newman még Naumenko néven született Európában, ám felnőni már Ausztráliában nőtt fel. Fiatalon politikusi pályára lépett. Az Ausztrál Munkapárt keretein belül versenyzett, és igen aktív volt a szakszervezeti életben is, nevelte-okította New South Wales állam munkásait. 1979-ben, alig 33 évesen súlyos tragédia érte, egy autóbalesetben meghalt felesége és ötéves gyermekük.

Newman 1986-ban a Munkapárt színeiben lett Ausztrália legnépesebb, legfontosabb államában parlamenti képviselő. Sydney Cabramatta nevű külvárosát képviselte, amely vidék arról híres, hogy az egész országban itt a legmagasabb az ázsiai bevándorlók aránya. Newman szakszervezeti tapasztalait felhasználva igyekezett megtörni az angolul sem beszélő, frissen érkezett menekülteket rabszolgasorban tartó helyi bűnbandák hatalmát, ám végül ez lett a veszte.

Newmant 1994 szeptember 5-én, ázsiai származású barátnője szeme láttára lőtték agyon a saját háza előtt. Hiába váltott ki Ausztráliában óriási felháborodást a gyilkosság, csak nagyon lassan sikerült felgöngyölni az ügyet. Végül a rendőrség 1998-ban letartóztatta a vietnami sármazású Phuong Ngo-t, akinek vendégláóühelyei voltak Cabramattában, korábban pedig még indult is a helyi választásokon Newman ellen.

Ngo-t csak harmadik próbálkozásra sikerült elítélni, és a mai napig sokan nem hiszik el, hogy valójában ő volt a tettes. Legutóbb 2008-ban kezdett el vizsgálódni ezügyben a New South Wales-i legfelsőbb bíróság. Arra azonban végképp nincs válasz, hogy ha nem Ngo, akkor mégis ki volt a tettes.

1 komment

Címkék: kulpol korso a kutra

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr14935084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miki maki 2012.02.19. 10:29:26

ekora marhasagot ritkan lat az ember unalmaban nem tuta a szerkesztö mit tegyen azert ez a sok erthetetlen baromsag.ugy tunikinen nezve adolgot
süti beállítások módosítása