Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A kauzo-onto-teológus

2009.04.02. 19:32 K. Funky

Úgy igazságos, ha a hatalmi ágak közt egyenlően van elosztva az intelligencia. Mi ezen a blogon általában a nép által választott hatalmasságok okosságával szoktunk foglalkozni, ám az a fair, ha a többieknek is adunk szereplési lehetőséget. Főleg olyan helyzetekben, mint amilyenbe most Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa keverte magát.

Nem a viszonylag nagy port kavart cigánybűnözésezésére gondolunk, ó nem. Hanem az ominózus interjú alábbi sziporkáira:

- Megjavították az autóját? A büntetés-végrehajtás egyik autója belerohant az önébe. Hogyan történt a baleset?
- Igen, de hogy hogyan történt, az még tisztázásra váró feladat. Van már egy szabálysértési eljárás, de azt megfellebbeztük, komoly jogi és ténybeli aggályaink vannak. Nekem három elméleti elképzelésem van a balesetről. Az egyik kauzális, vagyis oksági: olyan funkciót tölt be, mint a Keresztapa című filmben a levágott lófej. És én a büntetés-végrehajtással szembeni aggályaimnak két nappal korábban hangot is adtam. A másik elképzelésem a balesetről ontológiai: a szükségszerűség és a véletlen dialektikája, amely a véletlent is szükségszerűnek mutatja be. A harmadik pedig teológiai: Szent Adorján a büntetés-végrehajtás védőszentje megharagudott rám a bejelentés miatt és úgy intézte, hogy ilyen véletlen adódjon. Egyelőre ezeknél a magyarázatoknál tartok még csak.
 

Először is mindig öröm azzal szembesülni, hogy egy ilyen magasra jutott, klasszikus műveltségű ember is képes megőrizni a fergeteges humorát. Másodszor is mindig, minden helyzetben virágozzanak csak az összeesküvés-elméletek, azok jellemzően mindig nagyon jól védik az állampolgárokat meg az ő jogaikat. Harmadszor pedig Szabó Máténak parádés karriert jósolunk, ide a rozsdás bökőt, hogy miután kiombudsmankodta magát, lesz más közéleti munkája is.

15 komment

Címkék: ombudsman szabo mate

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr611042408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.02. 20:38:19

Ilyen, amikor egy túlképzett értelmiségi viccelni próbál.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.02. 20:47:06

negyedik elképzelés:
tanítsa meg a t ombudsman úr a fiát, hogy vissza úgy fordulunk egy főúton (budaörsi út), hogy belenézünk a visszapillantóba, nem jön-e valaki mögöttünk. és arra is tanítsa meg, hogy felismerjen egy szutykos ford transitot, amit rabszállításra használnak.

ratman_ (törölt) 2009.04.02. 20:57:08

Nekem az jött le az interjúból, hogy minden alkalmat megragad arra, hogy a bölcsész madárnyelvet alkalmazza és filozófiai terminusokkal éljen. Íme egy sikeres ember, aki nem a burger king pultja mögött villant a bölcsészlét rekvizítumaival.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.04.02. 21:13:44

Vicceltek? Már van más közéleti munkája is. Tanszékvezető. Itt kell keresni.

www.ajk.elte.hu/pol/

Addig örüljetek, amíg nem tudtok semmit az ottani tevékenységéről.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.04.02. 21:29:45

Ez arra a sztorira emlékeztet, amikor K.Gy. első ciklusos képviselőnek nézeteltérése támadt az anyósával, s annak lila lett a szeme:

" Te, Dzsorgyzs! Hát mi történt anyukával? – kérdeztem finoman.
– Merő hazugság az egész, kérlek szépen – felelt azonnal. – Annyi igaz, hogy szóváltásba keveredtünk, megesik az ilyesmi, aztán amikor anyósom elég indulatosan ki akart menni a szobából, nem figyelt oda, megbotlott a küszöbben, aztán megütötte magát. Olyan szerencsétlenül esett.
– Pont erre gondoltam én is. Hogy az a kurva küszöb! És épp ilyen szerencsétlenül. Értem, Dzsorgyzs. Így mindjárt más."

(Mile Lajos képviselő visszaemlékezése)
zona.hu/article/1995/az-anyosat-is-lerendezte-a-rendparti-kepviselo.html

Ákoos 2009.04.02. 22:36:17

Hu hallanátok előadást tartani reggel 8 kor, pf.

diktatorikus kleptokrácia 2009.04.02. 23:05:03

triuph, te küldted/vezetted épp akkor és arra azt a tranyót?
nem kell reagálni, még lenyomoznak mindkettőnket, aztán alvás közben véletlenül a homlokunkba sül a vasaló :)

nan jar? 2009.04.03. 01:29:16

A negyedik verzió kitalálásánál már ott lesz Napóleon, és a feloszlatott sárga ház egynémely csökönyös lakója. "Ez is tanít...az Istenit!"

borzzz 2009.04.03. 02:24:09

Jézus ereje!
Nem lehetne ezt az embert feltenni az EP listára Deutsch Tamás helyére, aki pusztán csak hátul állt, amikor az észt osztották, míg Szabó Máté jó előre furakodott és a jelek szerint annyi jutott neki, amennyinek a kezelésével már nem tud megbirkózni:-))
Ez nem szimpla butaság, hanem a zavaros fejűség rémisztő példája.

Clinian (törölt) 2009.04.03. 06:28:24

Ez egy középszerű ember, aki tehetség híján nyilatkozataival akar bekerülni a médiába. Kozsótól, Bochkor Gábortól, Győzikétől csak annyiban különbözik, hogy (sajnos) nagyobb felelősséget bíztak rá. Ám az igazi gond nem vele van, hanem avval, aki kinevezte: az a benyomásom, hogy egy az egyben leképzi Sólyom gondolkodását, előítéleteit, egyre mélyebb sötétségét.

yafet 2009.04.03. 08:35:50

Valmiért az ALICE CSODAORSZÁGBAN jut eszembe, ha azt nézem mi folyik nálunk.

Pedig nem is drogozok. Talán mindenki más igen?

Szving Tóni 2009.04.03. 09:02:37

Nekem róla mindig az jut eszembe, hogy ki volt adva politológián kötelezőnek egy könyv, amit Paczolay Péterrel írt, de a tanárunk mindig csak úgy emlegette, hogy a Paczolay-Szabó Máté. Nekem meg szent meggyőződésem volt, hogy ez egy ember, és csodálkoztam, hogy a könyvtáros csak a vállát vonogatja, amikor már kétségbeesve követeltem, hogy azonnal mondja meg, hol találom Paczolay-Szabó Máté veretes eszmetörténeti traktátusát...

Dr. Trebitsch 2009.04.03. 09:31:57

Csak most esik le, hogy ez a cigányozós figura azonos azzal, akit a BV meg akart merényelni...

De most komolyan: nóóóóómális?

Megfelelő embert a megfelelő helyre, ettől ilyen sikeres az ország. Nemcsak kauzo-onto-teológus, de skizo-paranoid is... :)

Mondjuk kisebbségi ombucmanusnak még jobb lenne, nem?

WYW 2009.04.03. 09:32:12

Szabó Máté elmeállapota aggodalomra ad okot.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.04.03. 10:59:36

Közlekedésrendészeti és elmekórtani magyarázat is lesz?
süti beállítások módosítása