Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

LMP Watch: Rohadt sokat dolgozik

2009.04.20. 17:08 K. Funky

Abban nyilván minden olvasónk egyetért, hogy nincs jobb, mint amikor egy politikus viccelődik. Egyszerűen rohadt jó a humoruk. Sőt, vannak kutatások, amelyek szerint a hivatásos humoristák mögött éppen a politikusok a legviccesebb emberek a világon. Az új pártok és szakembereik jelentkezése pedig azért örvendetes esemény, mert ők jelentik a vérfrissítést az ellenállhatatlan humorbonbonok világában.

A Lehet Más a Politika! színre lépése olyasféle poénforradalmat hozott magával, mint a Monty Python megalakulása a hatvanas években. Tréfás, úgynevezett "vírusfilmjük" egyszerűen iszonyú vicces! Nem hisszük el, hogy van, aki ezt végig bírja nézni gurgulászó röhincsélés nélkül. Nem is csoda, hiszen végre nem ugyanazok az öltönyös arcok mondják a megfáradt vicceiket, hanem fiatal, felszabadult aktivisták teszik próbára a rekeszizmokat.

A film, amely a kopogtatócédulák mielőbbi leadásáért könyörög szólal fel, a humor számtalan formáját vonultatja fel. Még szóvicc is van benne. A mi kedvencünk mégis a háttérben, világoskék ingben hurkapálcákra tűzött zászlócskákat lengető Várady Tibor játéka. Akit ez az alakítás nem győz meg arról, hogy itt bizony John Cleese és Rowan Atkinson szerelemgyermekéről van szó, annak érdemes elmerülnie az LMP és a Humanista Párt közös EP-listájának harmadik helyén szereplő fiatalember munkásságában. Például az alábbi videóban:

A hátizsák. A jegyzetekbe sandítás. A mindent elnyomó busz zúgása. Zseniális. És ebből van egy teljes sorozatnyi! Egyetlen apró hibát tudunk csak észrevenni, nevezetesen hogy ez a fajta humor talán túlságosan is finom és intellektuális a választók szélesebb rétegei számára. Minden bizonnyal ennek tudható be, hogy az a fránya 20 000 kopogtatócédula csak nem akar összejönni. Pedig már a rimánkodásig is eljutottak.

30 komment · 1 trackback

Címkék: lmp duborog a kampany

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr101076341

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.04.20. 17:48:43

"Az a kiábrándult, aki az SZDSZ-re szavaz, annyira nem is lehet kiábrándult" - Lehet Más a PolitikaKörkérdésünkben a közélet aktuális történéseiről kérdezzük az EP-választások előtt egyre aktívabb parlamenten kívüli pártokat, melyeknek véleménye, álláspon…

terrer 2009.04.20. 17:51:45

Egy szdsz-ünk már van. Minek kellene mégegy, amely ráadásul még annál is szarabb, mint akiket majmolnak?

Dzsuvásvili 2009.04.20. 18:03:43

Megérettünk a pusztulásra.Ez a más alternatíva.Ezek nem azok.

borovi 2009.04.20. 18:21:34

Ugyan... A Fidesz is így kezdte, aztán mi lett belőle.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.04.20. 18:30:50

Nagyon egyetértek terrerrel!

Nem kéne viccet csinálni a politikából! Szerencsére most olyanok ülnek a parlamentben, akik komolyan veszik, és nem viccelik el. Ezért bízom meg a jelenlegi pártokban sokkal inkább. Egyébként meg az LMP-t a Jobbik pénzeli, hogy az SZDSZ ne jusson be, a Jobbikot meg az MSZP pénzeli, hogy a Fideszt gyengítse, a Fideszt meg az SZDSZ pénzeli, hogy legyen ki ellen küzdeni. Az SZDSZ-t meg persze tudjuk ki pénzeli...

Ne legyen más a politika!

Unicumra Quarelin 2009.04.20. 18:36:31

Szerintem:
egész jó kis kezdeményezés(nek indult) ez az LMP, de figyelve a mondanivalójukat, meg hallva ezt-azt, az én pozitív véleményem is megváltozott velük kapcsolatban.

A problémáim:
1. Helyénvaló lehet sokak számára a kétpártrendszer elutasítása, de erre kihegyezni, s megfűszerezni egy kis zölddel, kevésnek tűnik, még egy hivatalosan alig két hónapja megalakult párttól is.
2. Nagyon szép dolog, hogy hangsúlyozzák, nincsenek mögöttük pénzes támogatók, ők alulról építkeznek, stb, de pénz nélkül - ami több milliárdot jelent - egyszerűen képtelenség ma az országban számottevő politikai erővé válni.
3. Első pillantásra szintén szimpatikus lehet, hogy nincs pártelnök, hanem egy több, mint tíztagú testület viszi az ügyeket - gondolom a pártdemokrácia hangsúlyozásának jegyében. De a profi politikában, bármilyen fájdalmas, ez sem tartható sokáig. Valamifajta centralizációra szükség van, vagy legalább 2-3 fősre le kéne zsugorítani a vezetőséget, a zemberek ugyanis nem tudják kihez kötni a pártot, elvesznek az arcokban, arról nem is beszélve, hogy 40 fölött sokak számára semmit nem mond Lovasi, vagy Péterfy Bori neve.

4."Programnak" pedig szerintem kevéske, hogy azt mondjuk, olyan Európában akarunk élni, ami mielőbb kilábal a válságból. Rendben van, mamám is ilyenben szeretne élni, ezt ő is meg tudja fogalmazni, ehhez nincs szükség új pártra.
5. Véleményem szerint a belvárosi, értelmiségi, liberális mondanivalót (profilt) bővíteni kéne,nem 10 millió professzor, hanem 3 millió koldus országában élünk, azt meg el kell felejteni, hogy a vezetők nem akarnak politikusok lenni, csupán politizálni szeretnének. Ez olyan, mint a nemtudomhány mszp-s minisztert felvonultató, mszp-szdsz támogatású "szakértői" kormány.
6. S végül még egy dolog: Schiffer Andrásból sugárzik a pesszimizmus, akik ismerik őt személyesen, tudják miről beszélek. Ez sem szerencsés a pártra nézve, bár ebből külsősök nem sokat látnak.

Mindezektől függetlenül, akiknek szimpatikus az LMP, támogassa őket, elveszett szavazat nem létezik, aki ezt mondja, annak baj van a demokrácia-felfogásával.

Néhány év múlva az LMP is beérhet, most azonban nem adok nekik esélyt.
Ja, és Szabó Tímea nagyon szimpatikus :D

Ez lenne az én véleményem, lehet vele nem egyet érteni :)

boldogember 2009.04.20. 18:39:42

@terrer: a faszomba a hülyeséggel, ezek tök ellentétes dolgokat akarnak, mint az szdsz
paranoid vagy

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2009.04.20. 18:40:42

Ez borzalmas. Már a somás-bakácsos-puzséres videón is sugárban hánytam, mintha különös műgonddal válogatták volna össze a legirritálóbb álalternatív közepesen ismert köcsögöket. De hát ez valami szánalmas.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.04.20. 18:42:19

LOL, de azért emlékezzünk meg arról, hogy van olyan, kicsit több pénzből, profi csapattal készíttetett pártvideó, amin úgy trianonozik a képviselő, hogy azt se tudja hol élnek határon túli magyarok.

fideszfigyelo.blog.hu/2009/04/15/deutsch_tamas_csonka_trianonja

2009.04.20. 18:48:39

Nagyon szimpatikus fiatalember!
(Vajon mi lehetett a hátiszákban, hogy nem vette le? Talán a tolltartója, vagy esetleg az uzsonnája??)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.04.20. 18:53:03

Az LMP - számomra - egy teljesen hiteltelen szerveződés, pontosan azt bizonyítja, hogy Magyarországon mennyire nem lehet más a politika. Az, hogy itt majomkodnak, még nem teszi őket sem alkalmassá, sem szimpatikusabbá.

újmájashurka 2009.04.20. 18:57:31

Én, mint volt SZDSZ-tag úgy gondolom, ha 20-évvel fiatalabb lennék , e fiatalok köszt lennék úlyra bozótharcos!
( ...figurák, lehet engem b........i)

sprenczl 2009.04.20. 18:57:42

Ha már az elején ilyen gyengék, milyenek lesznek ha belejönnek a politizálásba....:-)?
Reméljük eltűnnek a süllyesztőben.

W Joe 2009.04.20. 19:00:33

Szerintem hangulatosabb mint egy "rosszabbul élünk" vagy egy "Igen, igen".
Monty Python rulez :)

mement 2009.04.20. 19:13:24

Az a baj az LMP vel hogy keves konkretumal dolgozik, sokkal inkabb eszmekel es kinem mondott ideologiaval probal szavazatokat elerni.

Nagyon kellenek a fiatal arcok, uj politikusok, olyanok akik alulrol jottek de tanultak, hogy elhigyjem van ralatasuk a magyar realitasra nem csak a kisember de a kozgazdasz szemevel is.

Szerintem is kell meg nehany ev, szimpatizalok veluk, tamogatom oket, de amit letettek az nekem keves hogy feladjam emiatt az objektivitasom es a szavazournaba faradjak.

Lord_Cica (törölt) 2009.04.20. 19:14:50

A Balázs és a Szerb irtó jó fejek. Kár, hogy most nem sikerült összeszedniük elég kopogtató cédulát. Sajnos azt vagy csak csalással lehet, vagy úgy hogy egy pártnak mindenol van egy helyi szervezete több tucat aktivistával.

teisfiambluetooth 2009.04.20. 19:37:31

@újmájashurka:
"e fiatalok köszt lennék úlyra bozótharcos!"

fiatalok köszt úlyra, mi? Te volt SZDSZ tag, te!

Köszönöm, hogy sikeresen eloszlattad a mítoszt, miszerint az SZDSZ kizárólag értelmiségiekből áll...

2009.04.20. 19:45:44

Ezzel semmi nem veheti fel a versenyt:
www.youtube.com/watch?v=j8ZAYDFpBjI
"ne szégyelld, hogy élvezed..."

disclaimer:
jessyke a kapcsolat.hu vezérkommentelője

m_x · http://m-x.tumblr.com/ 2009.04.20. 19:45:53

tényleg elég borzalmasak ezek a videók, de ha választani kell mondjuk (ha már fiatal ambíciózus és szemüveges politikusokról van szó) szíjjártó, molnár csaba, vagy várady tibike karaktere között, akkor szerintem egyértelműen a hippi csávó nyer. legalább nem egy tojásfejű technokrata.

mizie 2009.04.20. 19:46:02

Eddig csak seggfejek irányították az országot, most megjelentek a debilek is.

patye 2009.04.20. 20:04:20

@Lord_Cica: Az, hogy jó fejek, az szerintem itt nagyon kevés. Ha azt állítod magadról - ahogy ők teszik - , hogy részt akarsz venni az ország irányításában, akkor sokkal meggyőzőbbnek kell lenniük. Ráadásul a jófejség erről a videóról nem jön át. Sőt, a tenniakarás sem.
Te biztos ismered őket, neked ezért tűnnek jófejnek.
Amúgy Lovasi többet tehetne a más politikáért, ha a Kispál-t, mint pártot elindítaná a választáson - biztos meglenne a húszezer

irrelevant 2009.04.20. 20:07:04

Legalább van valami vicces is a funky-n.

Prophet 2009.04.20. 20:08:49

@csi: Nincs inkábbb valami nekrofil pornód? Mondjuk törpékkel?

Roquentin 2009.04.20. 20:34:42

"Mindent összevéve, talán egészen elviselhető egy olyan színjátékban szerepelni, melyben az embernek nem a korrupt politikust, hanem a fölháborodott polgárt kell játszania. Olyan komédia ez, amelyben mindenki jól jár, a végén mindenkinek abból lesz több, ami színpadi szívének kedves: a politikusnak pénzből, a polgárnak, jobb híján, morális elégtételből. Rendezőre itt semmi szükség, a szerepek egymást erősítik, gerjesztik. Minél nagyobbat lop a politikus, annál jogosabb és hangosabb a polgár felháborodása, és minél felszabadultabb, érzékibb a polgár felháborodása, minél narcisztikusabban adja át magát a hitetlenkedésnek, minél jobban összpontosít mentális gyötrelmének morális szépségére, annál kevesebb figyelem jut magára a politikusra, aki így még zavartalanabbul még többet zabrálhat. A középkori Londonban a zsebtolvajok legjobb napja mindig az volt, amikor zsebtolvajt akasztottak. A látványosságra összegyűlt, felindult tömeg könnyű prédának bizonyult."

Mi lenne, ha néha túllépnénk a "minden politikus hazudik", "az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz", az "úgysem lehet megváltoztatni semmi lényegest", meg a többi hasonló örökérvényű bölcsességen?

Hiszen talán azért a Jobbiknál biztosan szimpatikusabb ez az alternatíva - még akkor is, ha Soma megjelenése tényleg súlyosan terheli a videót.

vajdasagi 2009.04.20. 20:45:26

Az eddigiek olyan szörnyűek, és a kétpártrendszer réme olyan valószerű, hogy én bizony ezekre szavaznék. Addig, amíg nem tudok róluk semmi rosszat, addig nekem ők jobbak a többieknél. Erre mi az ellenérvetek?

Kopiás Attila Steve 2009.04.20. 21:05:29

Annyit tegyünk hozzá, hogy ez nem vírusvideó. Ez egy LMP-HP cédulagyűjtő szervtal után 5p alatt felvett geg. Lefáradt emberek, fogalom nélkül lelazultak, haveroknak. Amolyan backstage-debilség. Semmi gáz nincs vele, hogy kikerült, ez is mi vagyunk, szerintem tök jó is, belsősként tök jól szórakozom rajta, sajnálom is, hogy nekem el kellett rohannom korábban. Csak ne rakjuk már abba a mércébe, mint ha ez valami hónapokon keresztül készített fullprofinak és hűdeviccesnek szánt vid lenne...

elfelejtette 2009.04.20. 21:21:27

Én a Fideszre szavazok, felőlem tolhatják így is az LMP-nél, nem zavar. :D

kultúrterrorista (törölt) 2009.04.20. 21:21:38

A demokrácia nem arról szól, hogy bárki megpróbálhatja?
Ők legalább nem anyáznak senkit, s nem valamely társadalmi csoport kirekesztésére, szidására alapozva építkeznek. Remélem hamarabb belejönnek, mielőtt bedarálja őket a két-pártrendszerre törekvő két oldal. Bár tény, hogy a honalp jobban sikerült, mint a videók, s a gerilla-kampány is ügyes. Meg aztán ki tudja, miből lesz a cserebogár...

Higany 2009.04.20. 22:03:50

Idézet innen:

criticalmass.hu/gyik

"A Critical Mass felvonulás csak a kerékpározásról szól, de nyíltan felvállalt célja hogy a politikusok figyelmét is felkeltse az ügy. A Critical Mass mögé bárki beállhat, de a Critical Mass senki mögé nem áll be. Ezért kérjük, hogy ne hozzatok pártlogós cuccokat, pártokat éltető vagy szídó transzparenseket, ne kampányoljatok, meg se próbáljatok kopogtatócédulát gyűjteni vagy agitprop anyagokat osztogatni. [...]"

Persze LMP-ék ezt biztos nem olvasták...

globocnick 2009.04.20. 22:06:04

Ez parádés! Magam előtt látom Brüsszelben a fogadóbizottságot, amelyik az új magyarországi kontigenst várja, boldogan, mosolyogva, majd megérkezik a vándorcirkusz a csornai csárszl bronzónnal, baló györgynével és ezekkel az idiótákkal... Igazi hungarikum lesz!
süti beállítások módosítása