Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Őrületes sajtóközlemények: A legcsinosabbak

2009.05.28. 15:57 K. Funky

Mindig öröm arról hallani, hogy valamiben, mi, magyarok mutatunk utat Európának. Így hát igazán megörültünk, amikor értesültünk Tóth Bori "iparművész-divattervező" kezdeményezéséről, amely ugyan jelenleg még nem élvezi a magyar politikai elit támogatását, ám biztosak vagyunk abban, hogy ez az az ügy, amely mögött a teljes paletta fel fog sorakozni. Sőt, ha nem kifinomult magyar politikushölgyekről lenne szó, még azt is el mernénk sütni, hogy teljes mellszélességgel.

Ahogy az közismert, a magyar divattervezők mindig világszínvonalon alkotnak. Ahogy az szintén közismert, négyévente az olimpiákon MINDIG a magyar csapat formaruhája a legcsinosabb, így teljesen kézenfekvő az ötlet: formaruhát adni a nemzetet Brüsszelben képviselő politikusokra is. Szerintünk legyen valami modern, ám mégis hagyománytisztelő, ami Morvai Krisztinától Gurmai Zitáig mindenkinek jól áll!

Az Európai Parlamentben a magyar képviselő hölgyek lehetnek a legcsinosabbak

Az egyik legelismertebb divattervezőnk ruháiban vonulhatnának a női politikusok az Európai Parlamentbe

Lejár az Európai Parlament öt éves mandátuma és új képviselőket delegálhatunk mi magyarok is a Brüsszelben és Strasbourgban ülésező testületbe. Tóth Bori iparművész - ruhatervező javaslatára a magyar politikus hölgyek – az olimpikonokhoz hasonlóan -  uniformisban vonulnának be az Európai Parlamentbe. Így Európában elsőként a magyar politikusok viselnének egyenruhát Brüsszelben.

Június 4. és 7. között az Európai Unió állampolgárai ismét dönthetnek arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben. A Lisszaboni Szerződés értelmében Magyarországnak 2009-ben 22 parlamenti helye van a világ első olyan nemzetközi parlamenti testületében, amelynek tagjait közvetlenül választják.

Ami a nemek közötti megoszlást illeti, az Európai Parlamentben jóval, csaknem tíz százalékkal magasabb a női képviselők aránya, mint a nemzeti parlamentekben. Az esélyegyenlőségért harcoló nemzetközi szervezetek szerint a nők politikai szerepvállalása világviszonylatban még mindig meglehetősen alacsonynak számít. A magyar EP-képviselők egyharmada nő és arányait tekintve magas azoknak a hazai női politikusoknak az száma, akik idén a huszonkét hely valamelyikére szeretnének ülni.

Tóth Bori iparművész - divattervező szerint egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan reprezentálják hazánkat azok a politikusok, akik bennünket képviselnek. A tervező szerint nem csak elegáns gesztusértékkel, de pozitív üzenettel is bírna, ha egy modern, a divat és a diplomácia szabályrendszerének is megfelelő uniformizált viseletben érkeznének Brüsszelbe az újonnan választott politikus hölgyek. „Európában is él az a közvélekedés, hogy a magyar nők csinosak, hát miért ne játszanánk rá erre? Legyenek a mi képviselőink abban is különlegesek, hogy a világon először egy adott nemzethez tartozó politikusok, az összetartozás kifejezése érdekében egyen viseletben kezdik meg parlamenti munkájukat. Egy nőies és nagyon elegáns egyenruha számtalan dolgot reprezentál. Az összetartozás szimbóluma lehetne, ha a különböző pártok képviselői, színektől függetlenül, az egységet, az összefogást és a közös célokat testesítenék meg. Egy olyan viseletet képzelek el, amely egységes identitáskészletet sugall, akár a nemzeti karakterisztikának megfelelő elemekkel. A kosztümök tervezése előtt sok információt gyűjtöttünk be a női képviselő-jelöltekről, ugyanis egy jó ruha elsősorban a viselőjét fejezi ki, azt szeretném, ha örömmel viselnék majd azokat.  ” – mondta a ruhatervező.

A napokban kerül a listát állító pártok kampánystábjaihoz, valamint női képviselő-jelöltjeihez Tóth Bori javaslata, ami után megkezdődhet a valódi alkotói munka.

Üdvözlettel:
Young & Partners
Strategy ■ Communication ■ Consulting
1035 Budapest, Miklós tér 1.

3 komment

Címkék: orult sajto

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr911149153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saca ki rideg 2009.05.28. 19:49:12

komolyan nem értem ezt, minek ezeknek egyenruha? és abban mi a jó, hogy egyenruhában anyázzák majd egymást? de van egy egyenruha, amit már rá kéne adni egy-két emberre: paalcili.blog.hu/

Steppenwolf 2009.05.29. 08:58:01

Gurmai és a "kócos asszony" Göncz Kinga, mint az EP legcsinosabb képviselőnői..... :)))
Viszont akár még valami pozitív is kisülhet ebből a ruhatervezős dologból, ha ezúttal nem Makány Mártát kérték fel.

Caracalla 2009.05.29. 10:00:20

Remélem, szürke alapon függőleges fekete csíkos lesz. Az jól állna nekik.
süti beállítások módosítása