Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Botrány Gyurcsány politikusképzőjének felvételijén

2011.01.26. 15:52 Urbán Viktor

Ritka a vendégposzt a Képviselő Funkyn, de most nem véletlenül rúgunk ki a hámból, Varga Bernadett ugyanis január legszórakoztatóbb politikai kontektjét küldte el nekünk, felháborodott cikk formájában. Vendégszerzőnk - most kapaszkodjon mindenki az egerébe - a Gyurcsány Ferenc féle gyorstalpaló politikusképzőbe akart járni, de - bréking news! - tízszeres volt a túljelentkezés, ezért ki kellett töltenie egy online felvételi tesztet. A bajok  (akkora bajok, amik egy Gurmai Zita-tisztelőt is elvtársazásra meg impotensezésre sarkallnak), akkor kezdődtek. De nem is rabolom itt az időt, jöjjön a lehengerlő fogyasztói panasz.



Impotens baloldal – botrány Gyurcsány politikusképzőjének felvételijén

Hadd mutatkozzak be, Varga Bernadett vagyok, az ELTE bölcsészkarán végeztem, jelenleg egy nemzetközi egyetemnek dolgozom, szociológiai területen. Több írásom jelent meg az utóbbi években, tavaly felvettek a Demokrácia Akadémiára (végül nem kezdtem el). Múlt év végén petíciót indítottam az abortusztörvény magyarországi módosítása ellen, melyet pár nap alatt több mint kétszáz civil, kutató, egyetemi tanár, tudós és más közéleti személyiség írt alá, köztük Gurmai Zita az MSZP EP képviselője is. Összesen négy évet dolgoztam az egyetem évei alatt hasznos társadalmi munkát önkéntesként a gyermekvédelem és a pszichiátriai jogvédelem területén, több recenzióm jelent meg női bántalmazás, gyermekvédelem és esélyegyenlőség témakörben.

Nemrég jelentkeztem Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Táncsics politikusképző Akadémiára. Az akadémiára január 30-ig lehetett jelentkezni, Sebián-Petrovszki László,
Gyurcsány egykori államtitkárának nyilatkozata szerint 25-30 fővel elindulhatott volna, azonban olyan érdeklődés kísérte az iskolát, hogy két héttel a megnyitás után a túljelentkezés több mint tízszeres volt.

Kezdetben szóbeli elbeszélgetés volt a felvételi vizsga, azonban a nagy érdeklődésre tekintettel írásbeli vizsga szolgált a szóbeli előtt beugró szűrőként, melyet a jelentkezési határidő lejárta előtt egy héttel lebonyolítottak. Az írásbeli feleletválasztós teszt kitöltése online történt egy weblapon, melyen bizonyos időkorlátig lehetett tartózkodni, bizonyos időpontokban. A tesztet nem lehetett megszakítani, nem lehetett újrakezdeni,egyetlenegyszer lehetett fellépni a weboldalra. 25 + 3 műveltségi, több helyütt összetett kérdésből és válaszlehetőségből álló tesztről beszélünk, melyet 7 + 1 perc alatt kellett kitölteni.

Az elvtársak eredetileg 5 percet szántak rá, ám saját tesztelésük után ezt az időt kevésnek tartották. Az oldalra egy saját kódú regisztráció szükségeltetett, mely megegyezett a korábban már elküldött felvételi adatokkal. A regisztráció után megnéztem az adatlapomat, és megdöbbenve láttam, hogy a korábban egyetemi végzettség helyett „kevesebb mint nyolc általános” és az ELTE helyett a Kaposvári Egyetem szerepel végzettségemként feltüntetve. Gyors levélváltás Sebián-Petrovszkival, kiderült, ő sem tudja, ez miként történhetett, de megnyugtatott, ez a technikai malőr nem okoz hátrányt nekem a felvételiben.

Ezután a meghirdetett időpontban a teszt egyáltalán nem indult el egy ideig, majd a hét perc helyett nettó 3-4 perc volt a 28 kérdés kitöltésére. Ki lehet számolni, hány másodperc jut egy válaszadásra: ennyi idő alatt el sem lehet olvasni a kérdéseket. Ugyanis minden válasz után egyenként menteni kellett a válaszokat, és a következő oldalra lapozni, menet közben derült ki, hogy a rendszer nagyon lassúnak bizonyult. Biztosan nem az én gépemmel volt baj, ugyanis az Országgyűlés Könyvtárában írtam meg a tesztet profi komputeren.
Az
írásbeli végeztével a fórumon kivétel nélkül minden hozzászóló jelezte a problémát, melyre Sebián válasza: közben ők is felléptek az oldalra töltögetni a kollégákkal, náluk semmilyen probléma nem adódott. Én a tesztből 20 + 3 kérdésre tudtam válaszolni, a többit nem volt időm elolvasni, és az sem volt jó stratégia, hogy másik kérdést nézzek, ha egyre nem tudom a választ, mert közben hosszú időkbe telt, míg betöltötte a gép a következő kérdést, így sok helyen olvasás nélkül ráböktem valamire, mert mégis jobb, mint üresen leadni. Némely kérdés kifejezetten nehéz volt, nem csak az időkorlát miatt, némely pedig nevetségesen primitívnek tetszett.

Talán a kérdésem jogos: mi volt a teszt célja és mit szűrt? Betartotta-e a felvételi eljárás a szocialisták által oly sokszor hangoztatott esélyegyenlőségi elveket (például egy mozgássérült, vak hallgató megkapta-e az egyenlő esélyek bánásmódját a felvételi során?)

Ez a teszt nem csupán egy szervezetlenségről szól, túlmutat önmagán, az MSZP régóta és jelenleg is fennálló impotens állapotát tükrözi, az ország állapotát, valamint azt is megmutatja, miért van ma a Fidesz kormányon. Arra is rávilágít, miként tudja elmarni a párt maga mellől a
híveit, és arra is, miért nem említhető ma az MSZP és a liberális, szociáldemokrata értelmiség egy lapon. Amíg a párt nem hallja meg, nem akarja meghallani a híveitől sem a kritikai hangokat, addig nagyon messze vannak az általuk kitűzött generációváltástól. Sajnálom Sebián Lacit, mert értelmes, okos ember, most mégis neki kell viselnie a támadásokat.

Hadd idézzek a teszt kitöltését követő fórumhozzászólásokból, melyeket egytől egyig ma reggelre töröltek:

Az a problema lepett fel nalam, hogy 16 megvalaszolt kerdes utan kileptetett a rendszer, pedig az idokorlat meg nem jart le. Nem lehet ujra belepni es folytatni a tesztet. Mi a megoldas ilyenkor?

Tisztelt László !
Sajnálattal olvastam "kimerítő" válaszát, hogy rendszerhiba miatt nem lehetett még végig olvasni sem a tesztjüket pedig még volt 2:40 percem. Ezt ellenőrizhetik is akár. Még szerencse, hogy a Zsigmondon nem így bántak velünk különben nem lettem volna nemzetközi kapcsolatokon végzett üzleti és politikai kommunikációs szakértő. Hihetetlenül unfairnek tartom ezt a hozzáállást önöktől.
Szedjenek inkább tandíjat ne így szűrjék a jelentkezőket.

Tisztelt Akadémia!
Már több, mint hat perce (most 18:07 van nálam) folyamatosan frissítgetem az oldalt, de a teszt még mindig nem elérhető.

Kedves László!
Meggondoltam magam, véletlenül sem akarok az Önök csapatával bármilyen kapcsolatba kerülni. Én nem tudok tesztet költeni, csak tölteni. Ha itt költeni kellett volna, akkor bizony nagyot hibáztam. A feladat elvégzésére az idő beosztása nem rajtam/rajtunk múlott, hanem a rendszer lassúságán és hibáin. Ezáltal tették komolytalanná az egészet, ami miatt érdeklődésem szintje a nulla alá csökkent. És legalább arra figyelhetnének, hogy a sorozatos hibák után legalább a jelentkezők neveit pontosan írják!

Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget. Kár, hogy a mentés és a lapozás időigénye miatt max. 3-4 perc volt válaszolni a kérdésekre, így a felétől kezdve már elolvasni sem igazán maradt idő a kérdéseket és a válaszokat.... Fotómemóriájúak előnyben!

1 komment · 3 trackback

Címkék: gyurcsány ferenc táncsics alapítvány politikusképző

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr562615588

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Ki tud többet a Gyurcsány-korról? - kitöltöttem a Táncsics Akadémia tesztjét 2011.01.26. 22:32:15

Azon szerencsések (vagy lehet, hogy inkább szerencsétlenek) közé tartozom, akiknek sikerült kitölteniük a Táncsics Akadémia on-line felvételi tesztjét. A kérdések színvonala elszomorító volt.Azt még csak megmosolyogtatónak lehet nevezni, hogy a te...

Trackback: Az nagy magyar értelmiség 2011.01.26. 17:06:36

Az nagy magyar értelmiség, aki képtelen kitörni a pártok megszabta gondolkodásból.Alapvető, hogy van akihez a jobboldal, máshoz a baloldal szellemisége áll közelebb. Ennek így kell lenni. Aminek nem így kellene lennie, de itthon mégis általános, hogy n...

Trackback: Táncsics (ki)akadémia 2011.01.26. 16:46:45

"Nyitottan tekintesz a téged körülvevő világra, de elkötelezett vagy bizonyos alapértékekben? Azt gondolod, hogy a politika többet jelent, mint egyszerű sárdobálás, üres jelszavak skandálása? Úgy érzed többet tudnál tenni szűkebb és tágabb körn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naneee3 2012.10.05. 14:38:11

Ezzel a förmedvénnyel zsíros állásra pályázhatsz Orbánnál. Sok sikert
süti beállítások módosítása