Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Rogán nem diszkriminálja a székely időutazókat

2011.11.10. 15:04 Földes András

Mi történne, ha egy nyolcadik századi székely időgéppel a jelen Budapestjére utazna? Nyilvánvalóan teljesen meg lenne zavarodva, fogalma sem lenne, hol van, Zuglót kivéve ugyanis mindenhol csak a lehetetlenül modernkedő betűkkel írják az utcatáblákat. 

Ezt a sokakat izgató problémát orvosolta ma az ötödik kerületi közgyűlés, amikor elfogadta a javaslatot, hogy a Belváros új főutcáján székely rovásírással is feltüntessék: Belváros. Így a Budapest közepére tévedt székely időutazó pontosan tudja majd, hol jár. Már persze abban az esetben, ha a belváros szót értelmezni tudja, amely ebben a formájában és értelmében a nyolcadik században nem létezett.

A döntés súlyát jelzi, hogy a jobbikos Hadházy József javaslatát maga Rogán Antal belvárosi polgármester terjesztette a képviselő-testület elé, majd a Fidesz és a Jobbik szavazataival fogadták el. Üdvözöljük a nemzeti összefogást, amely végre megszüntette az időutazók diszkriminációját, rajtuk kívül ugyanis, ahogy a példák mutatják, még korunk rovásírás-fetisiszta jobboldala sem tudja elolvasni a használatból kikopott jeleket.

Reményünket fejezzük ki továbbá, hogy a kezdeményezés nem áll meg itt, és az Október 6.-a utca végén kőbe vésett felirat mellett karámot is felállítanak a derék székely időutazó lovának.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr893368523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása