Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Gyurcsány tíz nap alatt ábrándult ki Kádárból

2012.02.08. 00:22 Esterházy Attila

A demokrácia lovasa a miniszterelnök évértékelője kapcsán ismét keményen odaszólt Orbánnak a Facebookon.

A kormányfőt az antidemokratikus Vona Gáborhoz hasonlította, és a keresztény egyházakat szinte a kezéből etető, virtigli nacionalistának nevezte, aki a középosztállyal csak addig tartott igényt a rászorultakra, "amíg ez utóbbiak kikaparták a gesztenyét a tűzből". Gyurcsány nem riadt vissza az eposzi felkiáltásoktól sem: "Ó, mily dicső erkölcsi magasság ez?!"

A volt miniszterelnök Simicska Lajos és Nyerges Zsolt miatt is felháborodott (meg nem is): "Tényleg gazember Orbán. Nem Simicska miatt. Azért is. Nem Nyerges miatt. Azért is. Hanem azért, mert azt üzeni anyjának és apjának – mellesleg az enyémeknek is -, hogy Ti nem kelletek. Ti dolgozzatok, de többet ne akarjatok."

Az elemzés végére azért a kizsákmányoló felső- és középosztály mellett a proletárdiktatúra is kapott egy lári-fárival kevert irgum-burgumot: "Kádár is ezt mondta. Csak ellenkező előjellel. Ő kizárta a polgárt, Orbán kizárja a munkást a népképviseletből. Mindkettőből elég. Sajnálom, megvetem őket. Kádár proletárdiktatúrát, Orbán keresztény-konzervatív diktatúrát akar. Mi köze van hozzájuk a demokratáknak?"

Pontosan tíz nappal korábban, a Demokratikus Koalíció első kongresszusán a reményt adó szavakra kiéhezett nyugdíjas párttagok előtt még azt mondta, hogy bár a baloldalt is meg szokta osztani azzal, hogy néha a Kádár-rendszert kritizálja ("legalábbis erkölcsi értelemben"), azért az mégsem vitatható el Kádártól, hogy demokratizálta a tudáshoz, a kultúrához és az egészségügyi javakhoz való hozzáférést. Úgy tűnik, hogy Orbánhoz hasonlóan a DK elnöke is kettős kommunikációt alkalmaz.

Lehetséges, hogy Gyurcsány most egy csizmaszárral rúgott öngól helyett jobban járt volna, ha példát vesz Orbán Viktorról abban, hogy inkább ő sem mond semmit.

komment

Címkék: gyurcsány ferenc orbán viktor kádár jános

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr774077319
süti beállítások módosítása