Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Akárki a köztársasági elnök, nem lesz nagyobb a kenyér

2012.04.17. 15:53 Esterházy Attila

Végre Thürmer Gyuláék is állást foglaltak Schmitt Pál utódlásának kérdésében. A Munkáspárt hű maradt a kommunizmushoz, és továbbra sem békéltek meg a pozícióval.

A párt közleményében arról értekezett, hogy "akárki is a köztársasági elnök, attól nem lesz nagyobb a kenyér, nem lesz több munkahely, nem lesz olcsóbb a hús, a benzin". A közleményből nem derül ki, hogy esetleg egy népköztársasági elnök megfelelne-e nekik.

A Kommunista Párt Központi Bizottságának az is fáj, hogy a köztársasági elnök nem képvisel senkit, hiszen nem a nép, hanem a pártok választják, így mindig is a tőkések és gazdagok képviselője lesz.

A közlemény teljes terjedelmében: 

Nincs szükség köztársasági elnökre – A Munkáspárt Központi Bizottságának nyilatkozata
Nem kell köztársasági elnök! A köztársasági elnök ebben a rendszerben nem a társadalom képviselője, nem ellensúly a kormánnyal szemben, hanem a mindenkori kormánypártok szolgája. Az elnökválasztás nem más, mint a parlamenti pártok színjátéka.

Nem kell köztársasági elnök! A köztársasági elnök ebben a rendszerben nem a társadalom képviselője, nem ellensúly a kormánnyal szemben, hanem a mindenkori kormánypártok szolgája. Az elnökválasztás nem más, mint a parlamenti pártok színjátéka. A köztársasági elnök senkit sem képvisel, csak az őt megválasztó pártokat. A népnek, az embereknek semmilyen beleszólásuk sincs abba, hogy ki az elnök. Akárki is a köztársasági elnök, attól nem lesz nagyobb a kenyér, nem lesz több munkahely, nem lesz olcsóbb a hús, a benzin. Ez a rendszer rossz. Ez a parlament csak a gazdagoké. Senki sem képviseli a tőkével nem rendelkező sokmillió kétkezi bérmunkást, a létminimum környékén vegetáló alkalmazottakat, a falvakban élő nincstelen munkanélkülieket, az ipari és mezőgazdasági foglalkoztatottakból lett – egyre vastagodó – szegény réteget, a pályakezdő fiatalokat, az iparban önhibájukon kívül munkanélkülivé válókat, az agrárproletárokat, a nyugdíjasokat, az alulképzett cigányokat. Ezért nem pótolja senki a rendszerváltáskor szétvert másfélmillió munkahelyet. Ezért nem vonják felelősségre azokat, akik szétlopták a nép vagyonát. Ezért nem foglalkozik egyetlen kormány sem a hétköznapok emberének létkérdéseivel. Ebben a rendszerben ez soha sem lesz másként, a köztársasági elnök mindig is a tőkések, a gazdagok képviselője lesz.

Mit kell tenni?
• Meg kell szüntetni a köztársasági elnöki funkciót. Nincs rá szükség, csak pénzkidobás.
• Az államelnöki feladatokat kollektív szervezet lássa el, amely a parlamenten. kívüli pártok, szakszervezetek és más társadalmi szervezetek képviselőiből álljon!

Szólj hozzá!

Címkék: köztársasági elnök nem kell magyar kommunista munkáspárt

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr194457005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása