Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Antiszemita provokáció a kormánykommunikációban

2012.11.27. 14:30 K. Funky

Hiába küzd a jóhiszemű kormány minden lehetséges eszközzel az antiszemita megnyilvánulások ellen, a kormányzati kommunikáció felforgató gerillaakció áldozatául esett. Miközben a minisztériumok sajtóirodáiban éjszakákba nyúlóan dolgoznak a szorgos hivatalnokok hogy az aggódó közvéleményt megnyugtassák, a rendszer réseit kihasználva egyesek gúnyt űznek a civilizációs és európai normákkal összeegyeztethetetlen hangok visszaszorítására irányuló kormányzati erőfeszítésekből.

Mi mással is lehetne magyarázni, hogy az idei évben akárhány kormányzati grémium adott hangot kétségkívül őszinte és mély antirasszista meggyőződésének, a jogos aggodalom mondatai furcsamód mindig szinte pontosan ugyanabban a megfogalmazásban láttak napvilágot?

Időrendben haladva elsőként a Miniszterelnökség adott ki veretes közleményt a Schweitzer József nyugalmazott főrabbi elleni támadás után, 2012. június 6-án:

A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. Egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen támadásoktól.

Július 23-án az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nevezte a kaposvári zsidó temető sírjainak megrongálását vandál, az emberi méltóságot sértő cselekedetnek:

A kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa és az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól.

Hogy a provokátoroknak milyen mélyre sikerült befurakodniuk a kormány köreibe, azt az is mutatja, hogy még az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus 2-i, a Roma Holokauszt-emléknapon elmondott beszédét is sikerült manipulálniuk:

Magyarország kormánya továbbra is a legszigorúbban lép fel minden szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlölködő megnyilvánulás ellen (...) a kormány mindent megtesz azért, hogy a gyűlölködő hangokat visszaszorítsa, és az ország valamennyi polgárát megvédje a támadásoktól.

Végül a tegnap az Országgyűlésben a zsidók összeírását sürgető Gyöngyösi Mártontól a Kormányszóvivői Iroda határolódott el a leghatározottabban:

A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen inzultusoktól.

Disclaimer: A Képviselő Funky stábja ezúton közli, hogy a legszigorúbban fellép minden olyan szélsőséges megnyilvánulás ellen, mely a sajnálatos szövegegyezéseket azzal próbálná magyarázni, hogy a kormány a copy/paste módszerével másolgatja a saját közleményeit. Az ilyen, gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat minden erőnkkel visszaszorítjuk.

3 komment · 4 trackback

Címkék: antiszemitizmus provokáció kormánykommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr924929773

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Und jetzt Ungarn? 2012.11.29. 23:52:00

Es gibt Phrasen, die sind reines sprachliches Füllmaterial, so etwa wie »die Menschen da abholen wo sie sind«, »wir dürfen uns keine Illusionen machen«, oder »Das ist von zentraler Bedeutung.« Man kann auch einfach sagen »1 plus 1 sind 2« das...

Trackback: Tesztelt Ház 2012.11.28. 01:52:48

Előző posztomban pont az ilyen Gyöngyösi-féle bocsánatkérésekről írtam, hogy felérnek egy bűnismétléssel.

Trackback: Jobbikra szavaztál, de nem vagy náci? 2012.11.27. 15:44:37

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem ...

Trackback: Hány lista egy élet? 2012.11.27. 14:49:07

A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:26

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod."
- Voltaire
A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire
Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:26

Aranyköpések

MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789)
"A továbbiakban egy sidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket, és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."

Kölcsey Ferenc:
"Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)***

LISZT FERENC, 1811-1886, Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza.

Szúrófény 2013.11.13. 23:20:33

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod."
- Voltaire

A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire
Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
süti beállítások módosítása